Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Μόνο στην Ελλάδα: Εκατομμυριούχοι άνεργοι!!

Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ είναι χίλια ονόματα Ελλήνων που έχουν μεταφέρει στο εξωτερικό μέσω εμβασμάτων δισεκατομμύρια ευρώ κατά την διετία 2009-2011.
Μόνο στην Ελλάδα: Εκατομμυριούχοι άνεργοι!
Πρώτος στην λίστα, σύμφωνα με πληροφορίες είναι επιχειρηματίας από μικρή επαρχιακή πόλη της Ελλάδας, ο οποίος αναμένεται να κληθεί για να δώσει εξηγήσεις, για έμβασμα αξίας 50.000.000 ευρώ, που φέρεται να έστειλε σε τράπεζα του εξωτερικού.
Το «κουφό» της υπόθεσης είναι ότι μεταξύ αυτών που συμπεριλαμβάνονται στην εν λόγω λίστα την οποία έχουν στα χέρια τους ο γενικός γραμματέας του ΣΔΟΕ, εισαγγελέας Γιάννης Διώτης και παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, βρίσκονται και 18 άνεργοι, με εμβάσματα εκατομμυρίων ευρώ!!!

Το ΣΔΟΕ θα ελέγξει εάν τα ποσά των εμβασμάτων δικαιολογούνται από το πόθεν έσχες και αν τελικά τα πρόσωπα που έβγαλαν χρήματα έξω δεν μπορούν να τα δικαιολογήσουν, τότε θα κληθούν να καταβάλουν τους διαφυγόντες φόρους, ενώ θα βρεθούν αντιμέτωποι και με αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος, όπως είναι η φοροδιαφυγή και η νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.
Πηγές του ΣΔΟΕ τόνισαν ότι θα ξεκινήσουν τους ελέγχους των εμβασμάτων με βάση τα μεγαλύτερα ποσά και έκαναν λόγο για «σύστημα πυραμίδα».
Οπως εξήγησαν «είναι εκατοντάδες χιλιάδες οι πολίτες που έβγαλαν μέσω τραπεζικών συναλλαγών στο εξωτερικό εμβάσματα δισεκατομμυρίων».
Πηγή: Έθνος της Κυριακής

Δεν υπάρχουν σχόλια: