Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Forza Juve!!

Η Γιουβέντους αγχώθηκε κόντρα στην Τσεζένα, αλλά τελικά νίκησε με 2-0 κι επέστρεψε στην 1η θέση της βαθμολογίας στη Serie A, ενώ η Φιορεντίνα επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα επικρατώντας με 3-0 της Ρόμα.
Forza Juve!
Η Γιουβέντους ήταν απόλυτη κυρίαρχος του αγών στο πρώτο μέρος, ωστόσο δεν μπόρεσε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα. Οι «μπιανκονέρι» έχασαν καλή ευκαιρία στο 7ο λεπτό με τον Μάτρι ενώ στο 10' διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι πάνω στον Λιχτστάινερ από τον Ροντρίγκες.
Η ομάδα του Αντόνιο Κόντε μπήκε αποφασιστικά στην επανάληψη κι έκανε το 1-0 στο 72'. Ο Αντονιόλι απέκρουσε το σουτ του Βιδάλ, αλλά ο Μαρκίζιο πήρε το ριμπάουντ και έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα. Το τελικό 2-0 διαμορφώθηκε στο 82ο λεπτό με το πέναλτι του Βιδάλ, το οποίο έκανε ο Αντονιόλι στον Τζιακερίνι και αποβλήθηκε μάλιστα.
Την πρώτη της νίκη μετά από τρεις αγώνες πέτυχε η Φιορεντίνα, που επικράτησε με 3-0 της Ρόμα και την έριξε κι άλλο στη βαθμολογία, με τους "τζιαλορόσι" να παίζουν με 8 παίκτες για 5 περίπου λεπτά.
Στο 15ο λεπτό ο Ζουάν ανέτρεψε μέσα στην περιοχή τον Γιόβετιτς και ο διαιτητής της αναμέτρησης έδωσε πέναλτι και κόκκινη κάρτα στον Βραζιλιάνο αμυντικό της Ρόμα. Ο Γιόβετιτς εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι και άνοιξε το σκορ για την Φιορεντίνα. Στη συνέχεια οι «βιόλα», όντας και με παίκτη παραπάνω μέσα στο γήπεδο, έκαναν ότι ήθελαν. Έτσι το 2-0 ήρθε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, με τον Γκαμπερίνι, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε έξοχα την ασίστ του Μοντολίβο.
Η Ρόμα έμεινε με 9 παίκτες στο 79ο λεπτό λόγω αποβολής του Γκάγκο. Το τελικό 3-0 διαμορφώθηκε στο 86ο λεπτό με το πέναλτι του Σίλβα, ενώ ο Κρκιτς που έκανε το πέναλτι αποβλήθηκε και αυτός!
Βαθιά βαθμολογική ανάσα πήρε η Μπολόνια, η οποία επικράτησε με 1-0 της Σιένα, παίρνοντας κεφάλι στο σκορ στο 28ο λεπτό με το 200ο γκολ του Μάρκο Ντι Βάιο στο Ιταλικό πρωτάθλημα. Ο Πουλτζέτι έδωσε για τον Ντιαμάντι, ο οποίος με πανέμορφο τακουνάκι έδωσε στον Ντι Βάιο, που τελείωσε ιδανικά τη φάση.
Ισόπαλες χωρίς γκολ αναδείχθηκαν Κιέβο και Αταλάντα, σε ένα ματς που θα μπορούσαν να είχαν μπει αρκετά τέρματα. Η Αταλάντα είχε τη μεγαλύτερή της φάση στο 41ο λεπτό με τον Ντένις να μην μπορεί να πλασάρει από πολύ κοντά τον Σορεντίνο, ενώ από τη μεριά της Κιέβο, ο Πελισιέ απείλησε σε δύο τουλάχιστον περιπτώσεις τον Κονσίλι. Η Κιέβο μπήκε πολύ δυνατά στην επανάληψη κι έχασε τρεις καλές ευκαιρίες στο 50', στο 57' και στο 62', με τους Πελισιέ, Ντραμέ και Λουσιάνο. Ωστόσο το γκολ δεν ήρθε για τις δύο ομάδες και το σκορ έμεινε λευκό.

πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: