Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Ο Μπακαγιόκο του 'κοψε τη ''Χ''αρά!

Ισόπαλο 2-2 έληξε το ματς του ΠΑΟΚ με τον ΠΑΣ Γιάννινα στους Ζωσιμάδες, με τους ''ασπρόμαυρους'' να δείχνουν κουρασμένοι από τον άθλο του Λονδίνου για το Europa League. Τα γκολ των Ηπειρωτών σημείωσε ένας πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ, ο Ιμπραήμ Μπακαγιόκο. Για τους φιλοξενούμενους σκόραραν ο Αθανασιάδης (17') και ο Λαζάρ (73') με πέναλτι.
Ο Μπακαγιόκο του 'κοψε τη ''Χ''αρά!
To παιχνίδι ξεκίνησε με τον ΠΑΣ να αναλαμβάνει από νωρίς την πρωτοβουλία των κινήσεων! Οι παίκτες του υπηρεσιακού τεχνικού Γιάννη Χριστόπουλου έδειχναν πολύ κινητικοί και ''φρέσκοι'' σε αντίθεση με τους φιλοξενούμενους, των οποίων η κούραση ήταν εμφανής μετά τον άθλο της Πέμπτης στο White Heart Lane! Οι Ηπειρώτες ήταν συνεχώς στην επίθεση και απειλούσαν συνεχώς με στημένες φάσεις. Μάλιστα ευτύχησαν να προηγηθούν στο 5' με σκόρερ έναν πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ! Ο λόγος για τον Ιμπραήμ Μπακαγιόκο ο οποίος εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την άστοχη έξοδο του Κρέσιτς, ύστερα από κόρνερ των γηπεδούχων!
Παρά την κούρασή τους, οι παίκτες του Μπόλονι κατάφεραν να αντιδράσουν πολύ γρήγορα! Συγκεκριμένα μετά από 12 λεπτά οι “ασπρόμαυροι'' έφεραν το ματς στα ίσια με το γκολ του συνήθη ύποπτου Στέφανου-Κλάους Αθανασιάδη! Αυτή ήταν και η μόνη επίσκεψη του ΠΑΟΚ στα καρέ του Φεγκρούς.
Οι Γιαννιώτες ανέλαβαν εκ νέου τα ηνία του αγώνα στη συνέχεια και βγήκαν με αξιώσεις μπροστά στην εστία του Κρέσιτς, ο οποίος τη γλίτωσε σε τέσσερις καλές στιγμές (20', 29', 30', 43') μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου. Έπαιξαν ρόλο βέβαια και οι κακές επιστροφές του Έτο στην άμυνα, οι οποίες έδωσαν πολλές φορές την ευκαιρία στους γηπεδούχους να φύγουν από δεξιά και να απειλήσουν. Σε μία από αυτές (στο 20΄), ο Μπεσέρα σκόραρε, αλλά το γκολ ακυρώθηκε από τον Αρετόπουλο, καθώς ο παίκτης του ΠΑΣ έκανε φάουλ στον Βραζιλιάνο δεξί μπακ του ΠΑΟΚ (Έτο). Φυσικά η απόφαση του ρέφερι ξεσήκωσε διαμαρτυρίες...
Η έναρξη του δευτέρου μέρους θύμισε κάτι από την αρχή του πρώτου! Ο ΠΑΣ μπήκε δυνατά και έβαλε ένα γρήγορο γκολ! Σκόρερ ποιος άλλος από τον Μπακαγιόκο, ο οποίος διπλασίασε το σκορ στο 49' και εξιλεώθηκε για τη χαμένη ευκαιρία του ένα λεπτό νωρίτερα. Οι γηπεδούχοι ανέλαβαν και πάλι τα ηνία του ματς και μετά το 2-1 πιέζοντας για κάτι ακόμα καλύτερο, ωστόσο το ματς παρέμεινε χωρίς φάσεις για πάρα πολλά λεπτά στους Ζωσιμάδες.
Ο ΠΑΣ έδειχνε να κρατάει με άνεση το προβάδισμα, αφού ο ΠΑΟΚ ήταν εξαφανισμένος. Παρ' όλα αυτά οι Θεσσαλονικείς κατάφεραν να φέρουν εκ νέου το ματς στα ίσια! Όχι, δεν έβαλε ο Θεός το χέρι του, αλλά ο Τζιμόπουλος με τον Αρετόπουλο να δείχνει πέναλτι και τον Λαζάρ να αξιοποιεί την εσχάτη των ποινών (2-2, 73'). Οι φιλοξενούμενοι εκεί που έδειχναν ότι δεν μπορούσαν να απειλήσουν, ήλθαν πολύ κοντά στο να πάρουν κεφάλι στο σκορ. Αλλά ο Σαλπιγγίδης δεν έκανε καλό τελείωμα στο 84' όταν βγήκε απέναντι απο τον Φεγκρούς και σούταρε άουτ.
Έτσι παρέμεινε το 2-2 ως τελικό σκορ, με τον ΠΑΟΚ να φέρνει δεύτερο συνεχόμενο "Χ" μετά το παιχνίδι με την Κέρκυρα, ενώ ο ΠΑΣ δεν έχει νικήσει ποτέ εντός έδρας. Υπενθυμίζεται ότι οι Θεσσαλονικείς προέρχονται μετά από ιστορική νίκη στο Λονδίνο κόντρα στην Τότεναμ για το Europa League.Οπότε, η κακή εμφάνιση στα Γιάννινα θα μπορούσε να αποδοθεί στην κούραση.
94' Λήξη αγώνα
86' -Αλλαγή για τον ΠΑΣ: Ο Κεϊτά αντί του Μπακαγιόκο.
84' Ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ, ο Σαλπιγγίδης μπήκε στην ευκαιρία από αριστερά, έπιασε ένα δυνατό διαγώνιο σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.
78' -Αλλαγή για τον ΠΑΣ με τον Κυριάκο να παίρνει τη θέση του Μπεσέρα
73' Γκολ για τον ΠΑΟΚ: Ο Λαζάρ ευστοχεί από τα 11 βήματα. 2-2
72' Πέναλτι για τον ΠΑΟΚ σε χέρι του Τζιμόπουλου.
70' -Δύο αλλαγές για τον ΠΑΟΚ: Ο Ρομπέρ και Παπάζογλου στις θέσεις των Γκαρσία και Γεωργιάδη.
66' -Αλλαγή για τον ΠΑΣ: Έξω ο Σκούφαλης, μέσα ο Ζαϊρί.
54' -Αλλαγή για τον ΠΑΟΚ. O Ίβιτς αντικαθιστά τον Φωτάκη
49' Γκολ για τον ΠΑΣ: Ο Μπακαγιόκο με σουτ μέσα από την περιοχή του ΠΑΟΚ γράφει το 2-1!
48' Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΣ, ύστερα από γύρισμα του Μπεσέρα στον Μπακαγιόκο, ο Ινοριάνος έπιασε το σουτ στο ύψος της μικρής περιοχής αλλά αστόχησε!
46' Έναρξη δευτέρου μέρους.
45' Λήξη πρώτου ημιχρόνου
43' Καλή στιγμή για τον ΠΑΣ, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Μπεσέρα, ο Κώτσιος πήρε την κεφαλιά, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ
38' Άσχημη σύγκρουση του Φεγκρούς με τον Γεωργιάδη! Ο παίκτης του ΠΑΟΚ παρέμεινε για αρκετή ώρα στο χορτάρι και δέχτηκε την φροντίδα του ιατρικού τιμ.
32' Κίτρινη στον Βίλα.
30' Νέα ευκαιρία για τον ΠΑΣ, ο Μπεσέρα σέντραρε από αριστερά, ο Μπακαγιόκο έπιασε το σουτ ανενόχλητος από το ύψος του πέναλτι αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.
29' Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΣ με τον Μπεσέρα να εκτελεί φάουλ η μπάλα κόντραρε στο τείχος και πήγε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Κρέσιτς.
20' Κίτρινη στον Πάντο για διαμαρτυρία.
20' Ο Αρετόπουλος ακυρώνει γκολ του Μπεσέρα για επιθετικό φάουλ στον Έτο! (το ριπλέι έδειξε ότι ο παίκτης του ΠΑΣ σπρώχνει με το δεξί χέρι τον Βραζιλιάνο αμυντικό του ΠΑΟΚ).
17' Γκολ για τον ΠΑΟΚ: Ο Σαλπαγγίδης έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα κόντραρε στον Βάντερσον, στρώθηκε στον Αθανασιάδη και με άπιαστο σουτ από κοντά έφερε το ματς στα ίσια. 1-1
14' Κίτρινη στον Σάλπι για διαμαρτυρία
5' Γκολ για τον ΠΑΣ: Ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, ο Κρέσιτς έκανε άσχημη έξοδο και ο Μπακαγιόκο με κοντινή προβολή 'ανοιξε το σκορ στους Ζωσιμάδες. 1-0
1' Σέντρα στην αναμέτρηση
Οι συνθέσεις:
ΠΑΣ Γιάννινα: Φεγκρούς, Πάντος, Μπουζίτ, Κώτσιος, Βάντερσον, Τζιμόπουλος, Λίλα, Βίλα, Μπεσέρα, Σκούφαλης, Μπακαγιόκο
ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Έτο, Τσιρίλο, Μαλεζάς, Σταφυλίδης, Γκαρσία, Φωτάκης, Λάζαρ, Γεωργιάδης, Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: