Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Ρομπίνιο ή Πάτο; Νοτσερίνο!!

Ηταν μεγάλη η μεσοβδόμαδη απορία των ιταλικών ΜΜΕ. Ο Ρομπίνιο ή ο Πάτο πλαισιώνει καλύτερα τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς στην επίθεση της Μίλαν; Γράφει ο Θανάσης Κελαντώνης.
Ρομπίνιο ή Πάτο; Νοτσερίνο
Το δίδυμο Ζλάταν-Ρομπίνιο σκοράρει κάθε ογδόντα δύο λεπτά, αυτό των Ζλάταν-Πάτο κάθε ογδόντα τέσσερα λεπτά.
Απ' ό,τι φαίνεται, όμως, η ιστορία είναι περισσότερο να είχαμε να λέγαμε όταν περιορίζουμε το πεδίο ανάλυσης στο ιταλικό πρωτάθλημα. Στο Τσάμπιονς Λιγκ, ναι, υπάρχει θέμα, διότι εκεί ο Ιμπραΐμοβιτς δεν μπορεί μόνος του να σηκώσει το επιθετικό βάρος, αλλά για τη Serie A είτε Ρομπίνιο λέγεται ο παρτενέρ είτε Πάτο, δεν πειράζει. Υπάρχει ο Αντόνιο Νοτσερίνο.
Ούτε ένα εκατομμύριο ευρώ κόστισε στους «ροσονέρι» η απόκτησή του απ' την Παλέρμο το περασμένο καλοκαίρι και από τη θέση του αμυντικού μέσου έχει ήδη σημειώσει πέντε γκολ σε έντεκα παιχνίδια στο πρωτάθλημα. Την ίδια στιγμή ο Ρομπίνιο μετράει δύο γκολ (σε οκτώ παιχνίδια) και ο Πάτο ένα (σε πέντε παιχνίδια).
Μαζί με τον Κέβιν Πρινς Μπόατενγκ που έχει το ρόλο του κεντρικού μεσοεπιθετικού, ο Αντόνιο Νοτσερίνο είναι η ποιοτική διαφορά στο τακτικά μόνιμο 4-3-1-2 του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι. Εις βάρος του Μαρκ φαν Μπόμελ, που πλέον έχει να ανταγωνίζεται τον Αμπροζίνι και τον Ακουιλάνι, ώστε να βρει χρόνο συμμετοχής στο αρχικό σχήμα, προς όφελος όμως του συνόλου. Η κορυφή της βαθμολογίας μπορεί να ανήκει από σήμερα ξανά στη Γιουβέντους, αλλά η Μίλαν έχει επιστρέψει για τα καλά. Εντός συνόρων πάντα.
Αν, όμως, ο Αλέγκρι έχει βρει το καλό σχήμα για τη Μίλαν, ο Αλμπέρτο Μαλεζάνι το έχει... χάσει στην Τζένοα. Και πιθανότατα δεν θα έχει ευκαιρία, ώστε να το βρει ξανά. Αυτό το 5-3-2, που θεωρητικά γινόταν 3-5-2 όταν οι «γκριφόνι» είχαν την μπάλα στην προχθεσινή αναμέτρηση, κάθε άλλο παρά άρεσε σε φιλάθλους και διοίκηση.
Ο Ενρίκο Πρετσιόζι, ο πρόεδρος της Τζένοα, φέρεται να έχει ήδη συζητήσει με τον Λουίτζι ντε Κάνιο, ώστε να αντικαταστήσει τον «Μάλε» στην τεχνική ηγεσία. Πληροφορίες που έχουν φτάσει στα αυτιά και του πάλαι ποτέ προπονητή του Παναθηναϊκού που παρουσιάστηκε «βαρύς», άκεφος και απολογητικός στη συνέντευξη Τύπου μετά την ήττα (2-0) απ' τη Μίλαν.
Τα εγκώμια και τα μπράβο που άκουγε στην αρχή της σεζόν μοιάζουν με μακρινό παρελθόν και τα οποία δεν θα επιστρέψουν ξανά στο σήμερα.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: