Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Τελικά... τα κατάφεραν!!

Τα λέγαμε συνέχεια τα τελευταία 24ωρα. Ότι εκεί που η διαιτησία μέχρι τώρα πέρναγε σε β’ ρόλο στο πρωτάθλημα, το έφεραν έτσι το πράγμα οι φωστήρες του ελληνικού ποδοσφαίρου για να ξαναγίνει πρώτο θέμα.
Τελικά... τα κατάφεραν!
Ήταν κοινά αποδεκτό ότι το φετινό πρωτάθλημα ξεκίνησε διαφορετικά. Χωρίς εντάσεις με την διαιτησία, χωρίς προκλητικούς ρέφερι, χωρίς πολλά, πολλά από τον Τύπο. Το κλίμα ήταν σχετικά ήρεμο για πρώτη φορά μετά από πολλά, πολλά χρόνια. Σίγουρα έπαιξε ρόλο η ξεφτίλα του καλοκαιριού, με τις κασέτες και τους διαλόγους να προκαλούν εμετό σε κάθε υγιή ποδοσφαιρόφιλο. Κι έτσι έγινε μια κοινή προσπάθεια να ξεκινήσει το πρωτάθλημα σε ήπιους τόνους.
Φτάσαμε, μάλιστα, να απολαύσουμε ένα καταπληκτικό ντέρμπι αιωνίων. Μπαλάρα, θέαμα, εξαιρετική διαιτησία.
Και ξαφνικά οι τόνοι άρχισαν πάλι να μας σπάνε τα αυτιά. Καλόπουλος, Θεοδωρίδης, ανακοινώσεις από Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, κόλαση. Ξανά κραυγές για την διαιτησία. Μέχρι κι ο Τσάκας μπήκε στο παιχνίδι.
Ο Τενές έκανε μια δήλωση με… νόημα στο Καραϊσκάκη, για τον τρόπο που έχασε η ομάδα του. Ο προπονητής του Παναιτωλικού θεωρεί ότι δεν είχε να αντιμετωπίσει μόνο τους παίκτες των ερυθρόλευκων, αλλά και τον διαιτητή με τους επόπτες. Οι Αγρινιώτες διαμαρτύρονται για την αποβολή και το γκολ καραμπινάτο οφσάιντ του Τζιμπούρ.
Απ’ ό,τι φαίνεται τα όργανα άρχισαν στο ελληνικό πρωτάθλημα. Για μια ακόμα φορά… Κι επειδή είμαστε ακόμα στο ξεκίνημα, εμείς θα πούμε κάτι. Δεν ξέρουμε αν η μπίλια θα κάτσει στο πράσινο ή στο κόκκινο. Αυτό που προβλέπουμε είναι ότι οι πιο χαμένοι απ’ όλους θα είναι οι μικρομεσαίοι του πρωταθλήματος. Ως συνήθως, δηλαδή. Ένα σωρό χειρουργεία έχουν φάει επί δεκαετίες από τους μεγάλους. Ο πόλεμος των αιωνίων έχει και τα θύματά του. Τους «μικρούς». Από το 1960 μέχρι σήμερα, αφού στο ελληνικό ποδόσφαιρο τίποτα δεν αλλάζει τελικά. Ποτέ!

πηγή: sportdog.gr   

Δεν υπάρχουν σχόλια: