Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Στο ταμπλό έγραψε ...Άι Βασίλης!!

Ένα τρίποντο του Σπανούλη 5" πριν τη λήξη και μια τάπα του Χάινς στην εκπνοή γλίτωσαν τον Ολυμπιακό στο "Αλεξάνδρειο". Λύγισε 71-70 τον Άρη που ζήτησε καλάθι στην τελευταία φάση, στην οποία ο Χάινς κόλλησε την μπάλα στο ταμπλό στο λέι-απ του Τζέιμς.
Στο ταμπλό έγραψε ...Άι Βασίλης!
Ο Ολυμπιακός άλλαξε πολλά πρόσωπα το καλοκαίρι, ερχόμενος ακόμη και στη θέση να πουλήσει και τον Μίλος Τεόντοσιτς. Δεν έγινε το ίδιο και με τον Βασίλη Σπανούλη κι ο Ντούσαν Ίβκοβιτς ξέρει πού να απευθυνθεί, όταν η μπάλα... καίει.
Ο 29χρονος «εκτέλεσε» τον Άρη, που είχε ανεπανάληπτη ευκαιρία να βάλει τέλος σε αρνητικό σερί, που έφτασε αισίως στο 0-13 από τα playoffs της σεζόν 2007-08.
ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η αναμέτρηση κρίθηκε κυριολεκτικά στη λεπτομέρεια κι αυτή ήταν το κόψιμο του Κάιλ Χάινς. Χωρίς τον Αμερικανό σέντερ ο Ντόμινικ Τζέιμς θα είχε γίνει ο αγαπημένος παίκτης του Βαγγέλη Αλεξανδρή και των φίλων του Άρη.
MVP: Ο Κάιλ Χάινς ήταν ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής για τον Ολυμπιακό, αλλά, αν δεν υπήρχε ο Βασίλης Σπανούλης, το κόψιμό του δε θα είχε αξία. Ο Λαρισαίος γκαρντ έκανε τα πάντα για τον Ολυμπιακό, σκοράροντας το κρίσιμο τρίποντο, που «έγραψε» το τελικό σκορ. Πριν από αυτό είχε φορτώσει το αντίπαλο καλάθι με 16 πόντους, τους πρώτους 17 πόντους μέχρι το ημίχρονο.
ΑΦΑΝΤΟΣ: Ο Δημήτρης Τσαλδάρης αποκτήθηκε στη διάρκεια της χρονιάς για να δώσει στον Άρη λύσεις όπως αυτές πριν το 2009 αναχωρήσει για την Ιταλία. Με 0/3 δίποντα και 0/2 τρίποντα ήταν ο χειρότερους του παρκέ και σίγουρα στοίχησε στην ομάδα του.
KEY POINT: Ο Χρήστος Ταπούτος είχε στα -19'' την ευκαιρία να δώσει στον Άρη τη δυνατότητα να μη χάσει ακόμη και σε τρίποντο του Ολυμπιακού. Αλλά έκανε 1/2 βολές κι αμέσως μετά ο VSpan τον έκανε να το πληρώσει, όπως κι ο Κάιλ Χάινς.
ΑΞΙΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ: Όσοι προτίμησαν να πληρώσουν εισιτήριο στο «Αλεξάνδρειο» κι όχι στο «Κλεάνθης Βικελίδης», όπου με τη λήξη υπήρχε σέντρα στο Άρης-Παναθηναϊκός για τη Superleague, δεν έχασαν. Toυλάχιστον όχι ως προς το θέαμα (βλ. ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ κάρφωμα του Σέρχιο Κερούς) και τη δραματικότητα της αναμέτρησης.
Τα δεκάλεπτα: 23-15, 43-44, 53-54, 70-71
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: