Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Ήττα με ψηλά το κεφάλι και… σκιές

Έσπασαν καρδιές στο Αλεξάνδρειο!Στο συγκλονιστικότερο παιχνίδι της φετινής Α1 ο Άρης δεν τα κατάφερε απέναντι στον κυπελλούχο Ολυμπαικό, καθώς ηττήθηκε με τρίποντο του Σπανούλη 5,2 δεύτερα πριν τη λήξη με 70-71. Ωστόσο οι «κίτρινοι» έκαναν ένσταση για τη διαιτησία, καθώς στην τελευταία φάση της αναμέτρησης ο Χάινς έκοψε αντικανονικά τον Τζέιμς χωρίς να δοθεί φάουλ.Τρομερή εμφάνιση από τους Μάλντρου (14 π.) και Τζέιμς (14 π.), αλλά και από τον Ταπούτο, ο οποίος πέτυχε πολύ κρίσιμα καλάθια. Κορυφαίος όλων πάντως, ήταν ο Βασίλης Σπανούλης, ο οποίος ήταν μια ομάδα μόνος του με τους 29 πόντους που πέτυχε.
Από το ξεκίνημα ο Άρης έδειξε τις διαθέσεις του και αφού ισοφάρισε σε 7-7, με καλάθι και συμπληρωματική βολή του Μάλντροου, πέρασε μπροστά με 6 (18-12) χάρη σε καλάθι του Χρήστου Ταπούτου. Ως τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου ο Άρης διατηρούσε μια διαφορά 5 πόντων με τον Τσαϊρέλη και μάλιστα με το τέλος των 10′ το σκορ διαμορφώθηκε στο 23-10, εμτά από τρεις διαδοχικούς πόντους του Ταπούτου.
Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός πίεσε, αλλά ο Τζέιμς διατηρούσε μια διαφορά ασφαλείας 5 πόντων. Όλα αυτά μέχρι να πάρει μπρος ο πρώην «κίτρινος», Κώστας Σλούκας. Αρχικά ο Σπανούλης μείωσε με τρίποντο και ο Σλούκας με 6 διαδοχικούς πόντους έκανε το 36-42. Τη φάση του αγώνα όμως μας τη φύλαγε ο Άρης με τον Κερούς να διασχίζει όλο το γήπεδο και να καρφώνει στην εκπνοή μπροστά στον Χάινς γράφοντας το 43-44, σκορ με το οποίο οδηγήθηκαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.
Στην επανάληψη ο ρυθμός έπεσε κατακόρυφα, αλλά η ομάδα του Βαγγέλη Αλεξανδρή κατάφερε να παραμείνει κοντά στο σκορ, με αποτέλεσμα μετά από 30 λεπτά αγώνα οι γηπεδούχοι να βρίσκονται στο -1 (53-54).
Στην τελευταία και καθοριστική περίοδο, οι «κίτρινοι» παρέμειναν ψύχραιμοι και δεν έφυγαν ποτέ από τη διεκδίκηση του ματς. Έτσι λίγο πριν τη λήξη είχαν το προβάδισμα και τη νίκη στα χέρια τους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η μπάλα στα κρίσιμα σημεία να πάει στον Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος 5,2 δευτερόλεπτα πριν το τέλος ευστόχησε πίσω από τα 6,75 μ. κάνοντας το σκορ 71-70 για τους «ερυθρόλευκους». Ο κόουτς του Άρη, Βαγγέλης Αλεξανδρής θα καλέσει τάιμ άουτ.Η μπάλα θα πάει στα χέρια του Τζέιμς, ο οποίος θα διεισδύσει στην άμυνα του Ολυμπιακού και θα κοπεί από τον Κάιλ Χάινς, μία φάση, όπου οι διαιτητές είδαν ξανά στο βίντεο!
Τα δεκάλεπτα: 23-15, 43-44, 53-54, 70-71.
Άρης (Αλεξανδρής): Μαυραειδής 2, Κερούς 6, Ταπούτος 12, Τζέιμς 14(1), Τσαϊρέλης 7, Ντέιβις 5(1), Κρούσιτς 8, Μάλντροου 14, Τσαλδάρης, Βεργίνης 2, Δήμας.
Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 9, Λούκας, Άντιτς 3(1), Σπανούλης 29(5), Κέσελ, Πελεκάνος, Γκετσεβίτσιους 8, Γλυνιαδάκης 2, Πρίντεζης 7, Παπανικολάου, Σλούκας 10, Κατσίβελης 3(1).

Δεν υπάρχουν σχόλια: