Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Τα ημιτελικά διχάζουν Λονδίνο και Μέρσεϊσαϊντ!!

Τα ημιτελικά διχάζουν Λονδίνο και Μέρσεϊσαϊντ!
Από τη θεωρία… στην πράξη! Λονδίνο και Μέρσεϊσαϊντ θα χωριστούν στα δύο στα ημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας μετά τις προκρίσεις των Τότεναμ και Έβερτον στην επόμενη φάση του αρχαιότερου ποδοσφαιρικού θεσμού, εκεί όπου θα τεθούν αντιμέτωπες με τις Τσέλσι και Λίβερπουλ αντίστοιχα!

Τα «σπιρούνια», μετά το 3-1 επί της Μπόλτον στην επανάληψη του αγώνα που στιγμάτισε τις δυο ομάδες με την κατάρρευση του Μουάμπα, πήραν το «εισιτήριο» και στο «Γουέμπλεϊ» θα κοντραριστούν με τους «μπλε» του Ρομπέρτο Ντι Ματέο!

Από την άλλη, τα «ζαχαρωτά» πέρασαν πανεύκολα από το «Στάδιο του Φωτός» στη ρεβάνς του εντός έδρας 1-1 με τη Σάντερλαντ και σκοράροντας δύο φορές, πανηγύρισαν την πρόκριση!

Αναλυτικά τα παιχνίδια:
Τότεναμ – Μπόλτον 3-1

Από τη μια η βαριά ατμόσφαιρα, μετά την κατάρρευση του Φαμπρίς Μουάμπα και από την άλλη η ατυχία και η αστοχία. Η Τότεναμ αν και άργησε να σκοράρει, πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας, μετά το 3-1 κόντρα στην Μπόλτον και ετοιμάζεται για το ντέρμπι του Λονδίνου, με την Τσέλσι, στο «Γουέμπλεϊ».
Η ομάδα του Χάρι Ρέντναπ ήταν η μόνη που έκανε την εμφάνισή της στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν», αφού η Μπόλτον πέρασε ελάχιστες φορές τη μεσαία γραμμή και περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο.
Οι Λονδρέζοι προσπάθησαν με κάθε τρόπο να σκοράρουν, ωστόσο η εξαιρετική ημέρα στην οποία βρέθηκε ο Μπογκντάν δεν τους επέτρεψε να το κάνουν νωρίς και χρειάστηκε να έρθει το τελευταίο 20λεπτο για να ηρεμήσουν οι οπαδοί τους στις εξέδρες.
Με τους Νέλσεν και Μπέιλ να σκοράρουν 2 φορές σε 3 λεπτά, η Τότεναμ πήρε αυτό που ήθελε, αν και χρειάστηκε να περάσουν 15 τελικές προσπάθειες. Μείωσε, προσωρινά, ο Ντέιβις, πριν ο Σαχά κάνει το τελικό 3-1, με ωραίο σουτ. Η Τότεναμ θα αντιμετωπίσει την Τσέλσι, στις 15 Απριλίου, και θα προσπαθήσει να κάνει τη δική της Ανάσταση, αποκλείοντας τους συμπολίτες και φτάνοντας στον τελικό του Κυπέλλου.
 
Α’ Ημίχρονο
Η ατμόσφαιρα βαριά, αφού λίγες ημέρες στο ίδιο γήπεδο ο Φαμπρίς Μουάμπα κατέρρευσε, και αυτό φάνηκε και μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Η Τότεναμ άργησε να πάρει μπρος και όταν αυτό έγινε οι …μηχανές δούλευαν με χαμηλές ταχύτητες. Οι Λονδρέζοι δεν κατάφεραν να δώσουν ρυθμό στον αγώνα, αν και είχαν την κατοχή της μπάλας και ήλεγχαν την κυκλοφορία της.
Η πρώτη ευκαιρία ήρθε στο 7ο λεπτό, όταν ο Λίβερμορ μπήκε από τα δεξιά στην περιοχή της Μπόλτον σούταρε, αλλά ο Μπογκντάν απέκρουσε, όπως και στο σουτ του Φαν ντερ Φάαρτ αμέσως μετά. Η ομάδα του Κόιλ έχασε το κέντρο και έδωσε την ευκαιρία στους παίκτες του Ρέντναπ να φτάνουν εύκολα στην περιοχή της, όπου η αλλαγμένη κατά ¾ άμυνά της δεν κατάφερνε να τους σταματήσει.
Ότι δεν έκαναν οι αμυντικοί το έκανε ο Μπογκντάν, με τον Ούγγρο τερματοφύλακα να λέει «όχι» στις προσπάθειες του Αντεμπαγιόρ στο 16΄και στο 21’, όταν και συνέχισε τις εξαιρετικές του επεμβάσεις και στο σουτ του Μπέιλ. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με ακόμη 2 σουτ του Ουαλού άσου, με την μπάλα να καταλήγει ελάχιστα δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του τερματοφύλακα των «τρότερς».
 
Β’ Ημίχρονο
Σαν να μην πέρασε …λεπτό. Η Τότεναμ μπήκε αποφασισμένη να βρει το γκολ που θα της έδινε το προβάδισμα και η Μπόλτον να ταμπουρωθεί πίσω από τη μεσαία γραμμή. Και έτσι έγινε, με τους Λονδρέζους να επιδίδονται σε διαγωνισμό …αστοχίας και τον Μπογκντάν να βάζει υποψηφιότητα για να καθιερωθεί στη βασική ενδεκάδα. Στο 47΄η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι, μετά από φάουλ του Φαν ντερ Φάαρτ, στο 59’ το «έγλειψε» μετά από κεφαλιά του Κινγκ, ενώ στο 65’ το σουτ του Γουόκερ πέρασε λίγο άουτ.
Οι Λονδρέζοι συνέχισαν να χάνουν τη μία ευκαιρία μετά την άλλη, με τον Αντεμπαγιόρ να μην μπορεί να νικήσει και πάλι τον γκολκίπερ των Γουόντερερς ούτε στο 66. Η Τότεναμ είχε ανοιχτεί και η Μπόλτον κατάφερε να βρει κενούς χώρους, όπως στη φάση του 70΄όταν ο Κλάσνιτς έχασε μοναδική ευκαιρία να σκοράρει και να «παγώσει» το κοινό στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν», αστοχώντας σε τετ α τετ. Η είσοδος του Ντεφό στον αγωνιστικό χώρο έκανε ακόμη πιο επιθετική την Τότεναμ, η οποία απειλούσε συνεχώς, με την Μπόλτον να κρατά με δυσκολία.
Ωστόσο, όλα τα καλά έχουν ένα τέλος, με τον Μπογκντάν να δέχεται το γκολ στη μοναδική φάση που έκανε λάθος. Ο Ούγγρος τερματοφύλακας έμεινε κολλημένος στο έδαφος  του, ο Ράιαν Νέλσεν πήρε με δυσκολία την κεφαλιά, μετά το κόρνερ, και την έστειλε στην ανυπεράσπιστη εστία, στο 74’. Και κάπου εκεί γκρεμίστηκαν τα πάντα, με την Τότεναμ να σκοράρει και πάλι 3 λεπτά αργότερα, με τον Ντεφό να ανοίγει στον κενό χώρο για τον Μπέιλ, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να γράψει το 2-0. Η Μπόλτον μείωσε στο 91΄με τον Ντέιβις, ο οποίος με όμορφο τρόπο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κουντιτσίνι, πριν έρθει το γκολ του Σαχά στην εκπνοή.
 
Οι συνθέσεις των ομάδων
Τότεναμ: Κουντιτσίνι – Γουόκερ, Κινγκ, Νέλσεν, Ασού-Εκοτό – Μόντριτς,  Λίβερμορ, Πάρκερ (Ντεφό 71’), Μπέιλ – Φαν ντερ Φάαρτ(Ρόουζ 80’) – Αντεμπαγιόρ(Σαχά 79’)
Μπόλτον: ΜπογκντάνΑλόνσο, Μπογιάτα (Ντέιβις 76’), Νάιτ, Ρίκετς – Ρίο-Κόκερ, Ντέιβις, Πράτλεϊ (Ρίαμ 28’) - Ιγκλς, Κλάσνιτς, Μιγιαΐτσι (Τουντσάι 79’)


Σάντερλαντ – Έβερτον 2-0

Με τη Λίβερπουλ να περιμένει στα ημιτελικά, η Έβερτον είχε ένα κίνητρο περισσότερο να βρεθεί στο «Γουέμπλεϊ»! Τα «ζαχαρωτά», στη ρεβάνς του 1-1 του «Γκούντισον Παρκ» και με το μυαλό σε ενδεχόμενο ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ στο Λονδίνο, επικράτησαν 2-0 της Σάντερλαντ στο «Σταδίου του Φωτός» και πανηγύρισαν την πρόκριση!
Α’ ημίχρονο:
Ο ενθουσιασμός των οπαδών της Σάντερλαντ και ο παράγοντας έδρα στον οποίο στηριζόταν σε μεγάλο βαθμό ο Μάρτιν Ο’Νιλ, δεν μεταφέρθηκε ποτέ στους ποδοσφαιριστές της ομάδας του. Όσο κι αν οι φωνές από την εξέδρα «έσπρωχναν» τις «μαυρόγατες», αυτές δεν έδειχναν να… ξυπνούν με αποτέλεσμα η Έβερτον να φτάνει πανεύκολα στην περιοχή του Μινιολέ! Ο Βέλγος γκολκίπερ είχε πολλή δουλειά ανά διαστήματα και ο Γέλαβιτς στο 24ο λεπτό από σέντρα του Γκιγιέ άνοιξε το σκορ! Το 1-0 υπέρ των «ζαχαρωτών» ήταν απόλυτα δίκαιο, με τη Σάντερλαντ να παραμένει σε… υπνηλία μέχρι τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου.
Β΄ημίχρονο:
Η Έβερτον θα ήταν… ανόητη αν δεν εκμεταλλευόταν την ευκαιρία να εξασφαλίσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα το «εισιτήριο» για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας και βλέποντας τη Σάντερλαντ να μην μπορεί να αντισταθεί, την «ξαναχτύπησε» στο 57ο λεπτό για να βάλει τέλος στις ελπίδες της κα να στείλει… μήνυμα προετοιμασίας για ντέρμπι στη Λίβερπουλ! Ο Βον, αφού αρχικά έχασε τη μπάλα από τον Φελαϊνί, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του από σέντρα του Γέλαβιτς για το 2-0. Χωρίς δυνάμεις για το κάτι παραπάνω, η Σάντερλαντ… τα παράτησε και η Έβερτον πήρε την πρόκριση!
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Σάντερλαντ: Μινιολέ, Μπάρντσλεϊ, Μπριτζ (63’ Κάμπελ), Τέρνερ, Κυργιάκος (53’ Βον), Κάτερμολ, Λάρσον, Γκάρντνερ, ΜακΚλιν, Σεσενιό, Μπέντνερ
Έβερτον: Χάουαρντ, Μπέινς, Χάιτινχα, Ντιστέιν, Νέβιλ, Γκίμπσον, Κέιχιλ (90’ Χίμπερτ), Όσμαν, Φελαϊνί, Γέλαβιτς (87’ Στρακουαλούρσι), Γκιγιέ (81’ Γιαγκέλκα)

πηγή: england365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: