Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Νιούκαστλ στο ζενίθ, Λίβερπουλ στο ναδίρ!!

Νιούκαστλ στο ζενίθ, Λίβερπουλ στο ναδίρ
Ολοταχώς για την έξοδό της στην Ευρώπη η Νιούκαστλ, μετά τη νίκη της με σκορ 2-0 επί της Λίβερπουλ, με τους «κόκκινους» να σημειώνουν αρνητικό ρεκόρ συγκομιδής στην ιστορία τους στην Πρέμιερ. Δύο γκολ ο Παπίς Σισέ, με δέκα παίκτες ολοκλήρωσε την αναμέτρηση η ομάδα του Κένι Νταλγκλίς.

Η Λίβερπουλ προσπάθησε, αλλά δεν ήταν αρκετό. Η ομάδα του Κένι Νταλγκλίς είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά η Νιούκαστλ έκλεισε καλά τους διαδρόμους προς την εστία της και δεν απειλήθηκε σοβαρά σε αρκετές περιπτώσεις.

Αντίθετα, οι επιθετικοί των γηπεδούχων πετούσαν «φωτιές», με τον Παπίς Σισέ να σκοράρει δύο φορές και έχει άλλες τόσες ευκαιρίες να διευρύνει το σκορ. Το ματς ολοκληρώθηκε με τον Χοσέ Ενρίκε να κάθεται κάτω από τα δοκάρια, μετά την αποβολή του Πέπε Ρέινα.

Η Λίβερπουλ έμεινε στους 42 βαθμούς και κατέγραψε αρνητικό ρεκόρ συγκομιδής πόντων, μετά από 31 αγώνες, στην ιστορία της στην Πρέμιερ Λιγκ. Την ίδια ώρα, η Νιούκαστλ παραμένει ισόβαθμη με την Τσέλσι και συνεχίζει την προσπάθειά της για έξοδο στην Ευρώπη.

Α’ Ημίχρονο

Η Λίβερπουλ ήταν αυτή που μπήκε πιο δυνατά στον αγώνα με την κεφαλιά του Κρεγκ Μπέλαμι να περνά λίγο άουτ στο 8΄, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Άντι Κάρολ αντέδρασε αδικαιολόγητα στο τετ α τετ με τον Τιμ Κρουλ. Ο επιθετικός της Λίβερπουλ πέρασε και τον τερματοφύλακα της Νιούκαστλ και αντί να συνεχίσει την προσπάθειά του και να σκοράρει στην άδεια εστία, προσπάθησε να πέσει, εκβιάζοντας το πέναλτι, κάτι που τελικά του απέφερε την κόκκινη κάρτα.

Η Λίβερπουλ συνέχισε να πιέζει, με τον Λουίς Σουάρες να προσπαθεί να …τρυπώσει στους διαδρόμους που άνοιγαν οι μονομαχίες του Κάρολ και έφτασε κοντά στο γκολ στο 15΄, όταν η σέντρα του Μπέλαμι κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι, μετά την ασθενή απόκρουση του Κρουλ. Στο κόρνερ που ακολούθησε, οι «κόκκινοι» ζήτησαν πέναλτι, μετά το σταμάτημα της μπάλας με το χέρι από τον Σίμσον. Και στο 19’ έγινε η φάση που άλλαξε τις ισορροπίες, όταν ο Παπίς Σισέ κινήθηκε στην πλάτη του Μάρτιν Σκρτελ και μετά τη …συστημένη σέντρα του Χατέμ Μπεν Αρφά έστειλε πρώτα την μπάλα στο δοκάρι και μετά στα δίχτυα.

Ο Γάλλος μεσοεπιθετικός ήταν ο κινητήριος μοχλός της Νιούκαστλ και «έκοβε» προς τον άξονα από τα δεξιά, κινούμενος πίσω από Μπα και Σισέ. Οι γηπεδούχοι πάγωσαν το ρυθμό και απείλησαν και πάλι με τον Σισέ, με την κεφαλιά του να περνά λίγο άουτ, στο 41’, και το πρώτο μέρος να ολοκληρώνεται χωρίς κάποια αλλαγή.

Β’ Ημίχρονο

Η Νιούκαστλ έψαξε το δεύτερο γκολ και πλησίασε, με την κεφαλιά του Γουίλιαμσον, στο 47’. Οι «κόκκινοι» βγήκαν στην επίθεση, με τον Κρουλ να προλαβαίνει τον Μπέλαμι, αλλά οι «καρακάξες» ήταν αυτές που σκόραραν και πάλι, όταν ο Σισέ έγινε αποδέκτης της μπάλας –με τη θέση του να ελέγχεται για οφσάιντ- και αφού προσποιήθηκε έκανε το 2-0, στο 59’.

Στο 62’, ο Σουάρες δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, με τον Περτς να διώχνει σε κόρνερ και τη Νιούκαστλ να συνεχίζει τον αγώνα, κλείνοντας τους διαδρόμους προς την εστία της. Το παιχνίδι «άναψε» στο 81’, όταν ο Πέπε Ρέινα αποβλήθηκε, μετά από προσπάθεια του να χτυπήσει με το κεφάλι τον Περτς, και τον διαιτητή να αποβάλει τον Ισπανό τερματοφύλακα, ο οποίος συνέχισε να διαπληκτίζεται με τον αμυντικό των γηπεδούχων.

Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε χωρίς να αλλάξει κάτι και τη Λίβερπουλ να αναζητά τρόπο να σώσει τη σεζόν.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Νιούκαστλ: Κρουλ – Σίμσον, Γουίλιαμσον, Περτς, Γκουτιέρες – Γκάθρι(Γκόσλινγκ 64΄), Τιοτέ, Καμπάιγ – Μπεν Αρφά(Σαντόν 89'), Σισέ(Αμεόμπι 73'), Μπα

Λίβερπουλ: Ρέινα – Φλάναγκαν, Κάραγκερ, Σκρτελ, Ενρίκε – Τζέραρντ, Σπίαρινγκ, Σελβι(Ντάουνινγκ 74'), Μπέλαμι(Χέντερσον 78') – Κάρολ(Κάουτ 78΄), Σουάρες

Το πρόγραμμα της 31ης αγωνιστικής:

Σάββατο 31/3

Άστον Βίλα – Τσέλσι 2-4
(77’ Κόλινς, 80’ Λιτσάι – 9’ Στάριτζ, 51’, 83’ Ιβάνοβιτς, 90’ + 2’ Τόρες)

Έβερτον – Γουέστ Μπρομ 2-0
(18’ αυτ. ΜακΌλεϊ, 68’ Ανιτσέμπε)

Φούλαμ – Νόριτς 2-1
(2’ Ντέμπσεϊ, 13’ Νταφ – 77’ Γουίλμπραχαμ)

Μάντσεστερ Σίτι – Σάντερλαντ 3-3
(43’ πεν., 85’ Μπαλοτέλι, 86’ Κολάροφ – 31’, 55’ Λάρσον, 45’ + 4’ Μπέντνερ)

ΚΠΡ – Άρσεναλ 2-1
(22’ Τααράμπτ, 66’ Ντιακιτέ – 37’ Γουόλκοτ)

Γουίγκαν – Στόουκ 2-0
(54’ Αλκαράζ, 90’ + 3’ Μόσες)

Γουλβς – Μπόλτον 2-3
(53’ Κάιτλι, 88’ Τζάρβις – 63’ πεν. Πετρόφ, 80’ Αλόνσο, 84’ Κ. Ντέιβις)

Κυριακή 1/4

Νιούκαστλ – Λίβερπουλ 2-0
(19', 59' Σισέ)

Τότεναμ – Σουόνσι (18:00)

Δευτέρα 2/4

Μπλάκμπερν – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (22:00)

πηγή: england365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: