Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Αυτοί ακόμη ζουν…!!

Αυτοί ακόμη ζουν…
Σε αντίθεση με τα διοικητικά του Παναθηναϊκού και τους ιδιοκτήτες οι οποίοι… κρύβονται, οι παίκτες της ομάδας αποδεικνύουν πως ότι και να τους συμβεί, αυτοί συνεχίζουν.

Αφού ούτε το γεγονός του άδειου ΟΑΚΑ τους πτόησε, ούτε η αποβολή του Σπυρόπουλου, ούτε το καλό στήσιμο του Άρη.

Μια και ο Ρούντολφ με κλασσική κίνηση φορ στο 82’, νίκησε τον σταθερό Βελλίδη και έδωσε την νίκη με 1-0 στο «τριφύλλι» στο παιχνίδι της 27ης αγωνιστικής της Super League.



Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με 4-2-3-1, σύστημα το οποίο δεν έχει χρησιμοποιήσει ξανά ο Φερέιρα. Ο Άρης ξεκίνησε με το ίδιο σύστημα μεν, αλλά με πολύ πιο αμυντικούς προσανατολισμούς, δε. Αφού ακόμη και τα ακραία του χαφ, ουσιαστικά είναι μπακ που χρησιμοποιήθηκαν στο κέντρο! Αυτό είχε αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να είναι ανεβασμένος πιο ψηλά, να πιέζει πιο ψηλά και να έχει την κατοχή, εν’ αντιθέσει με τον Άρη που έψαχνε την κόντρα-επίθεση.

Η πρώτη ευκαιρία του αγώνα ήταν στο 7’, όταν ο Χριστοδουλόπουλος κινήθηκε σαν φορ, γύρισε την μπάλα στον Βιτόλο ο οποίος σούταρε ωραία αλλά ο Βελλίδης έδιωξε σε κόρνερ. Το τέμπο του παιχνιδιού ήταν μονίμως ίδιο και αυτό που έψαχνε ο Άρης, το κατάφερε στο 20’. Αφού στην κόντρα επίθεση που έκανε, ο Τσουκάνης έβγαλε μόνο του τον Νέτο απέναντι από τον Καρνέζη, αλλά ο τερματοφύλακας του «τριφυλλιού» νίκησε τον αντίπαλό του.

Ο ρυθμός του αγώνα ήταν απογοητευτικός στο ΟΑΚΑ και ο Παναθηναϊκός που είχε τον έλεγχο και την κατοχή ήταν προβλέψιμος. Για αυτό και ο δραστήριος Κουίνσι, άρχισε να κάνει ατομικές προσπάθειες. Και η αλήθεια είναι πως τα πήγε καλά, απλά τα τελειώματα του δεν ήταν κατάλληλα. Στο τελευταίο οχτάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου, οι «πράσινοι» έδειξαν μια ξαφνική διάθεση να παίξουν ποδόσφαιρο αλλά δεν έκαναν κάτι ιδιαίτερο.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο προπονητής του Άρη ήθελε να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του και προχώρησε σε δύο αλλαγές κάνοντας πιο επιθετική την ομάδα του. Και σε πρώτη φάση το κατάφερε. Αφού στο 47’ ο Ούμπιντες έδωσε στον Τριανταφυλλάκο, με τον πιτσιρικά των κίτρινων να χάνει το τετ-α-τετ.

Ο Παναθηναϊκός αντέδρασε, πίεσε χάνοντας μία σημαντική ευκαιρία με τον Ζέκα στο 57’ έπειτα από εκπληκτική σέντρα του Σπυρόπουλου, αλλά αμέσως μετά, ο αριστερός μπακ του Παναθηναϊκού άλλαξε τις ισορροπίες του ματς αφού έπιασε από τον λαιμό τον Γιαννιώτα και αποβλήθηκε…

Από εκείνο το σημείο και μετά, το παιχνίδι ήταν πολύ κακό. Και κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει τον νικητή. Αφού ο Άρης ναι μεν έβγαζε πολλούς παίκτες στην επίθεση προσπαθώντας να πάρει το ματς, αλλά παράλληλα, άφηνε κενούς χώρους στην άμυνα του. Τους οποίους, εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο ο Κουίνσι που σε μία από τις πολλές κούρσες που έκανε (82’), μπήκε στην περιοχή και πάσαρε στον Ρούντολφ, με τον Ούγγρο να πετυχαίνει το γκολ που έκρινε το παιχνίδι. Γκολ, που ήταν το πρώτο γκολ του επιθετικού του Παναθηναϊκού στην Σούπερ Λίγκα.



Παναθηναϊκός: Καρνέζης, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Καντέ, Μπουμσόνγκ, Βιτόλο, Σιμάο, Ζέκα (76’ Μαρίνος), Κουίνσι, Χριστοδουλόπουλος (65’ Ρούντολφ), Κλέιτον (65’Νίνης).

Στον πάγκο: Κοτσόλης, Σειταρίδης, Τοτσέ, Μαρίνος, Καραγκούνης

ΑΡΗΣ: Βελλίδης, Νέτο, Παπαζαχαρίας, Περέιρα, Φατί, Καζναφέρης (46’Κατίδης), Σανκαρέ, Λαζαρίδης, Τριανταφυλάκος (66’ Πρίτας), Ούμπιντες, Τσουκάνης(46’ Γιαννιώτας).

Στον πάγκο: Σηφάκης, Σολτάνι, Κανούλας, Κοτσώνης


πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: