Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Δεν είναι ψέμα!!

Δεν είναι ψέμα!
Η Ξάνθη νίκησε!

Ανήμερα της… πρωταπριλιάς η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη πανηγύρισε το πρώτο «τρίποντο», ύστερα από οκτώ συνεχόμενες ήττες, επικρατώντας της Δόξας με σκορ 1-0, για την 27η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Με αυτή την ήττα, η ομάδα της Δράμας θα αγωνίζεται -και μαθηματικά- την επόμενη σεζόν, στα γήπεδα της Football League, χάρη στο τέρμα που σημείωσε ο Βασιλακάκης στο 12’.


Καθαρά αναγνωριστικά ήταν τα πρώτα λεπτά του ματς. Με την Ξάνθη -από τη μία- να θέλει να πετύχει το γρήγορο γκολ, προκειμένου να αποβάλλει το άγχος, αλλά τη Δόξα να αμύνεται σωστά. Οι παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη είχαν την κατοχή και χωρίς να έχουν προειδοποιήσει ιδιαίτερα, άνοιξαν -νωρίς- το σκορ με το ωραίο γκολ του Βασιλακάκη.

Παρόλα αυτά, το προβάδισμα δεν… έδωσε και φτερά στην Ξάνθη, η οποία διατηρούσε την κατοχή, αλλά δεν ήταν σε θέση να απειλήσει την εστία του Ρόκα. Η ομάδα της Δράμας, για ένα τέταρτο είχε βγει από την άμυνά της, κάνοντας προσπάθειες να χτυπήσει στην κόντρα, ωστόσο χωρίς να έχει κάποια τύχη. Έτσι, κύλησε το πρώτο 45λεπτο, με τους γηπεδούχους να πηγαίνουν στα αποδυτήρια, προηγούμενοι με 1-0.

Ίδιο το σκηνικό και δεύτερο ημίχρονο. Η Ξάνθη να έχει την κατοχή και να… προσπαθεί να επιτεθεί και την Δόξα να βρίσκεται συνεχώς σε θέση άμυνας. Όπως στο πρώτο ημίχρονο έτσι και στο δεύτερο, ο Μαρκόφσκι είχε την προειδοποιητική του… βολή στην εστία της Δράμας, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Στο τελευταίο μισάωρο, η Ξάνθη έδειχνε να της αρκούσε το 1-0 που είχε, με αποτέλεσμα να μην πιέζει αρκετά για το δεύτερο τέρμα. Από την άλλη, ο Μάκης Κατσαβάκης, προσπάθησε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του, με τις αλλαγές που έκανε. Εν μέρει το κατάφερε, καθώς η Δόξα είχε πάρει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και προσπαθούσε να αναπτυχθεί από τα άκρα. Όμως, καμία από τις προσπάθειες των Δραμινών, δεν απείλησαν τον Λυμπερόπουλο, με τη Ξάνθη να φτάνει στην πρώτη της νίκη, ύστερα από οκτώ σερί ήττες.






SKODA Ξάνθη (Ουζουνίδης): Λυμπερόπουλος, Μπαξεβανίδης, Μπέρτος, Βάλλας, Στάσιακ, Μαρσελίνιο (61’ Βλαχοδήμος), Βασιλακάκης, Φλίσκας, Πόι, Σουάνης (81’ Καζάκης), Μαρκόφσκι (71’ Μάνταλος).

Πάγκος: Λοντίγκιν, Εντιμάρ, Σταθάκης, Πλατέλλας.

Δόξα Δράμας (Κατσαβάκης): Ρόκα, Τριποτσέρης (76’ Ρούτσης), Γκαρακλίδης (34’ Αραβίδης), Βέρτζος, Λίμα, Σικαλιάς, Παπαδόπουλος (62’ Κάπελ), Ψυχογιός, Αμπουμπακάρι, Ουέλινγκτον, Κυβελίδης.

Πάγκος: Σέρεμετ, Γελαδάρης, Λεάντρο, Κουμπρόγλου.


πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: