Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Δεν χάνει, σου λέω...!!

Δεν χάνει, σου λέω...
Την παράδοση που τον θέλει να μη χάνει στην Τρίπολη διατήρησε ο ΟΦΗ. Οι Κρητικοί αν και έμειναν πίσω στο σκορ δύο φορές από τον Αστέρα, ισοφάρισαν σε 2-2, και λίγο έλειψε να φύγουν ακόμα και με το τρίποντο της νίκης, έχοντας δοκάρι με τον Παπουλή στο 84’. Εξαιρετικοί οι Αρκάδες στο πρώτο μέρος, οι οποίοι κατέβασαν ταχύτητα στο δεύτερο. Αυτογκόλ του Βάντο (12’) και Φρανκού (37’) τα τέρματα για τους Αρκάδες, Μάντζιος (31’) και Παπουλής (73’) αυτά του ΟΦΗ.



Το καλό το ματς από το πρώτο λεπτό φαίνεται. Εντάξει, όχι το πρώτο, το τέταρτο όταν και χάθηκε η πρώτη καλή ευκαιρία για τον ΟΦΗ. Ο Ζόρντι Λόπες είδε την κάθετη κίνηση του Παπουλή στην περιοχή του Αστέρα, του έδωσε την μπάλα αλλά το πλασέ του Έλληνα μεσοεπιθετικού έφυγε άουτ. Ο Αστέρας Τρίπολης απάντησε άμεσα, στο 9’, όταν και ο Φρανκού βρέθηκε αμαρκάριστος στο ύψος της μεγάλης περιοχής των Κρητικών και δοκίμασε το σουτ, χωρίς όμως να ανησυχήσει ο Σαχσανίδης.

Οι Αρκάδες πίεζαν ψηλά και ανάγκαζαν τους Κρητικούς να κάνουν αβίαστα λάθη και ένα τέτοιο άνοιξε το σκορ στην Τρίπολη. Ο Φρανκού σέντραρε από αριστερά, ο Βάντο φοβούμενος πως κάποιος ποδοσφαιριστής του Αστέρα ήταν από πίσω του έβαλε το κεφάλι του και έστειλε την μπάλα συστημένη στα δίχτυα του Σαχσανίδη. Ο ρυθμός για τον Αστέρα από το 12’ όταν και προηγήθηκε ανέβηκε κι άλλο. Έχασε δύο καλές ευκαιρίες με τον Χούλι και τον Ναβάρο αλλά τελικά την «πάτησε» αφού ο ΟΦΗ κατάφερε να ισοφαρίσει. Αρχικά ο Παπουλής μόνος του δεν κατάφερε να νικήσει τον Στεφανάκο αλλά στην εξέλιξη της φάσης ο Μάντζιος με το κεφάλι και έπειτα από πολύ ωραία σέντρα του Λόπες έκανε το 1-1 στο 31’.

Οι παίκτες του Σάκη Τσιώλη όμως έβγαιναν όποτε ήθελαν στην επίθεση αφού Γεωργίου και Βάντο δεν ήταν σε καλή ημέρα και ο Φρανκού κατάφερε να ξαναδώσει το προβάδισμα στον Αστέρα με πολύ ωραίο πλασέ στο 37’. Ο Ταυλαρίδης πήγε να φέρει το ματς στα ίσια αλλά ο Στεφανάκος έδιωξε σε κόρνερ την πολύ καλή κεφαλιά του Έλληνα αμυντικού.

Στο δεύτερο μέρος, ο Αστέρας Τρίπολης «έκατσε» πάνω στο υπέρ του 2-1, έδωσε χώρο στον ΟΦΗ και δεν απειλούσε όσο στο πρώτο. Οι Κρητικοί πήραν τον έλεγχο του αγώνα και με την είσοδο του Πίτσου στην θέση του αρνητικού Βάντο προσπαθούσαν να αλλάξουν την ροή της αναμέτρησης. Οι ποδοσφαιριστές του Νίκου Αναστόπουλου αν και δεν έκαναν ευκαιρίες, έφτασαν στο γκολ της ισοφάρισης με τον συνήθη ύποπτο, τον Φώτη Παπουλή. Ο Κάλαϊτζιτς εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο Ταυλαρίδης πήρε την πρώτη κεφαλιά, ο Παπουλή έκανε την δεύτερη και έκανε το 2-2.

Στο 84’, οι Κρητικοί έχασαν τρομερή ευκαιρία να πάρουν ακόμα και τη νίκη. Ο ΟΦΗ βγήκε στην αντεπίθεση, με ανοργάνωτη την άμυνα του Αστέρα, ο Παπουλής βρήκε χώρο για να σουτάρει λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή αλλά το σουτ που επιχείρησε κατέληξε στο δοκάρι του Στεφανάκου.







Αστέρας Τρίπολης (Σ. Τσιώλης): Στεφανάκος, Αργυρόπουλος, Φορμίκα, Κουρμπέλης, Πουλίδο (56’ Ροζέριο), Αλβάρες, Λαδάκης, Έγκον (69’ Ουσέρο), Χούλι, Φρανκού, Ναβάρο (46’ Μπρέσκα).

Στον πάγκο: Μπαντής, Τσουμάγκας, Μπακασέτας, Πετρούσης.

ΟΦΗ (Ν. Αναστόπουλος): Σαχσανίδης, Γαλανόπουλος, Ζορμπάς (80’ Μονιάκης), Ταυλαρίδης, Βάντο (46’ Πίτσος), Κάλαϊτζιτς, Βερόν, Γεωργίου, Ζ. Λόπεζ (46’ Ουκάρ), Μάντζιος, Παπουλής.

Στον πάγκο: Ξενοδόχοφ, Νύκταρης, Σόουζα, Χαριτωνίδης.


πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: