Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Συναντήσεις ουσίας...!!

Τον Ιβάν Σαββίδη φαίνεται πως επιλέγουν οι διοικούντες του ΠΑΟΚ για το προβάδισμα συνεργασίας μαζί του, έναντι του Γιάννη Καμπάνη αν έτσι ερμηνευτεί η χθεσινή συνάντηση με τον οικονομικό διευθυντή του ομογενή επιχειρηματία ο οποίος έφθασε στη Θεσσαλονίκη και έκανε με την παρουσία και του δικηγόρου κ. Γκουροβανίδη την πρώτη αυτή συζήτηση χθες το απόγευμα.
Η συνάντηση αυτή ήταν η προετοιμασία μιας ουσιαστικής που θα γίνει σήμερα και που θα βάλει στις πραγματικές διαστάσεις τα θέματα που προκύπτουν όπως το δάνειο των δυο εκατομμυρίων ευρώ, η καταβολή των χρημάτων για την αγορά μετοχών από την πλευρά του κ. Σαββίδη αλλά και η γενικότερη συνεργασία του ομογενή επιχειρηματία με την οικογένεια του ΠΑΟΚ.
Αν πάντως σήμερα γίνει αυτό το ραντεβού, δεν σημαίνει πως θα είναι και το τελευταίο. Υπάρχουν πολλά θέματα που θα συζητηθούν στην πορεία και μάλιστα με την παρουσία του κ. Κατσαρή ο οποίος είναι εκτός Θεσσαλονίκης και είναι διατεθειμένος να επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη την Τετάρτη για τον αγώνα με την ΑΕΚ.
Από την άλλη πλευρά ο ΠΑΟΚ είναι αναγκασμένος μετά την επιστολή που απέστειλε χθες ο κ. Γιάννης Καμπάνης, να ενημερώσει τον τελευταίο για κάθε κίνηση και πρόθεση του και να συζητήσει επίσης μαζί του είτε έτσι είτε αλλιώς. Ο Γιάννης Καμπάνης εμφανίζεται δυσαρεστημένος με την στάση της ΠΑΕ και το κείμενο της επιστολής του είναι αρκούντως προειδοποιητικό. Ο ΠΑΟΚ ασφαλώς έχει υποχρέωση να δρομολογήσει και επαφή με τον κ. Καμπάνη με οποιοδήποτε αποτέλεσμα.

Ποιος είναι ο Σαββίδης

Στο προσκήνιο του ΠΑΟΚ είναι και πάλι ο Ιβάν Σαββίδης. Ο ομογενής επιχειρηματίας γεννήθηκε στις 27 Μαρτίου του 1959 στο χωριό Σάντα της περιοχής Τσάλκα της Γεωργίας, από ελληνική οικογένεια εργατών.
Μετά την 7η τάξη του σχολείου, ο Ιβάν Σαββίδης μετακόμισε στην περιοχή του Ροστόβ όπου και αποφοίτησε από το σχολείο μέσης εκπαίδευσης. Το 1977 κατετάγη στο στρατό. Το 1980, μετά τη θητεία του, ο Ιβάν Σαββίδης άρχισε να εργάζεται στο κρατικό καπνεργοστάσιο του Ντον. Ξεκίνησε ως απλός εργάτης και έφτασε μέχρι το βαθμό του υποδιευθυντή του εργοστασίου αυτού.
Το 1988, χωρίς να σταματήσει να εργάζεται, τελείωσε την οικονομική σχολή του Πανεπιστημίου δημόσιας οικονομίας του Ροστόβ.
Το 1993, ο Ιβάν Σαββίδης εκλέχτηκε γενικός διευθυντής της μετοχικής εταιρίας "Ντονσκόϊ ταμπάκ" και παρέμεινε επικεφαλής της κατά τη διάρκεια 10 χρόνων.
Από το 1998 έως το 2003 ήταν βουλευτής της Νομοθετικής Βουλής της περιοχής του Ροστόβ.
Το Δεκέμβρη του 2003 εκλέχτηκε βουλευτής της Κρατικής Δούμας της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Από το Μάρτιο του 2004 είναι αντιπρόεδρος της Επιτροπής προϋπολογισμού και φόρων και συντονιστής της Κοινής Βουλευτικής Επιτροπής συνεργασίας με τη Βουλή της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Επίσης, ο Ιβάν Σαββίδης είναι πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας "ΣΚΑ-Ροστόβ" και πρόεδρος της Ομοσπονδίας μπιλιάρδου της Νότιας Ομοσπονδιακής περιφέρειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Ο Ιβάν Σαββίδης είναι διδάκτωρ οικονομικών επιστήμων. Επίσης, έχει δημοσιεύσει 10 επιστημονικές εργασίες.
Ο Ιβάν Σαββίδης και η σύζυγός του Κυριακή Σαββίδη του Γεωργίου έχουν δύο γιούς, τον Γιώργο και τον Νίκο.


πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: