Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

«Ψαλίδι» αντί υποβιβασμών στην Τουρκία για τα στημένα!!

«Ψαλίδι» αντί υποβιβασμών στην Τουρκία για τα στημένα
Με αφαίρεση βαθμών και όχι υποβιβασμό θα τιμωρηθούν οι ομάδες της Τουρκίας που θα αποδειχτεί πως είχαν εμπλακεί σε στημένα παιχνίδια, όπως έκανε γνωστό η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας.

Οι αποφάσεις θα ανακοινωθούν εντός 48 ωρών και κίνδυνο τιμωρίας αντιμετωπίζουν 15 ομάδες, ανάμεσά τους και οι Γαλατάσαραϊ, Φενέρμπαχτσε, Μπεσίκτας και Τραμπζονσπόρ, καθώς επίσης σχεδόν 100 πρόεδροι, διοικητικά στελέχη ομάδων, προπονητές και παίκτες! Οι έρευνες των αρχών της χώρας είχαν καταλήξει στο συμπέρασμα πως τουλάχιστον 19 ματς της πρώτης και δεύτερης κατηγορίας είχαν «στηθεί» τη σεζόν 2010/11.

Ο πρόεδρος Γιλντιρίμ Ντεμιρορέν υποστήριξε πως η υπάρχουσα νομοθεσία-που προβλέπει ποινή υποβιβασμού για τέτοιες παρανομίες-είναι υπερβολική για τις ομάδες, αλλά πρόσθεσε πως εκείνες που έστω και έχουν επιχειρήσει να προσυνεννοηθούν αποτέλεσμα ενός αγώνα, θα τιμωρούνται με ποινή αφαίρεσης τουλάχιστον δώδεκα βαθμών.

Οι εισαγγελικές αρχές της χώρας έχουν εισηγηθεί πολύ αυστηρές ποινές, που αφορούν υποβιβασμό για τις ομάδες και πολυετή φυλάκιση στα εμπλεκόμενα φυσικά πρόσωπα. Ενδεικτικό είναι πως για την περίπτωση του προέδρου της Φενέρμπαχτσε, Αζίζ Γιλντιρίμ, έχουν εισηγηθεί κάθειρξη 147 ετών!

Η UEFA έχει προειδοποιήσει τις τουρκικές ποδοσφαιρικές αρχές πως θα υποχρεωθεί να επέμβει, αν η ομοσπονδία δεν επιβάλει μέχρι την 1η Ιουνίου τις απαιτούμενες τιμωρίες για το σκάνδαλο με τους στημένους αγώνες που ξέσπασε το περασμένο καλοκαίρι.


πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: