Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Μέρκελ: «Δεν έρχομαι Euro όσο κρατάτε φυλακισμένη και βασανίζετε την Τιμοσένκο»

Μέρκελ: «Δεν έρχομαι Euro όσο κρατάτε φυλακισμένη και βασανίζετε την Τιμοσένκο»
Από ελάχιστους κρίσιμους αγώνες της Εθνικής Γερμανίας έχει απουσιάσει η Άνγκελα Μέρκελ. Η Καγκελάριος συνηθίζει να δίνει το «παρόν» στις κερκίδες όταν η ομάδα της χώρας της έρχεται αντιμέτωπη με μεγάλα ποδοσφαιρικά στοιχήματα.
Ένα μήνα πριν την έναρξη της κορυφαίας διοργάνωσης του Euro 2012, δημοσίευμα του Spiegel, τη φέρνει όμως να εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να ακυρώσει την επίσκεψή της στην Ουκρανία τον Ιούνιο. Αιτία είναι η παραμονή στη φυλακή της αρχηγού της ουκρανικής αντιπολίτευσης Γιούλας Τιμοσένκο.
«Εάν η Τιμοσένκο δεν έχει αποφυλακιστεί μέχρι την έναρξη του Euro, τον Ιούνιο, οι Γερμανοί ποδοσφαιριστές πιθανότατα θα παίξουν χωρίς να έχουν τη Μέρκελ στην εξέδρα» αναφέρει το περιοδικό, εν μέσω του σάλου μάλιστα που έχουν προκαλέσει οι καταγγελίες της Τιμοσένκο για ξυλοδαρμό της από δεσμοφύλακες.
Σύμφωνα, μάλιστα, με το δημοσίευμα, το παράδειγμα της Μέρκελ μπορεί να ακολουθήσουν και άλλοι υπουργοί της κυβέρνησής της.

Ήδη, εξαιτίας της υπόθεσης Τιμοσένκο, την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος της Γερμανίας Γιοαχίμ Γκάουκ ματαίωσε την προγραμματισμένη επίσκεψή του στη Γιάλτα της Ουκρανίας

πηγή: aixmi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: