Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Είναι η εθνική ομάδα η ναυαρχίδα ή όχι;

Πριν από λίγες ημέρες άλλαξε το πρόγραμμα της εθνικής και θα αναχωρήσει καθυστερημένα για την Αυστρία πριν συνεχίσει το ταξίδι της για την Πολωνία.
Είναι η εθνική ομάδα η ναυαρχίδα ή όχι;
Γράφει ο Γιάννης Δάρας.
Το θέμα δεν είναι αν σημαίνει κάτι ιδιαίτερο η διήμερη αναβολή στην ούτως ή άλλως μικρή προετοιμασία, αλλά οι προτεραιότητες σε αυτή την χώρα.

Όλοι γνώριζαν εδώ και καιρό πως θα γίνουν κάποια στιγμή βουλευτικές εκλογές, πως μπορεί να καθυστερήσουν τα πλέι οφ, πως μπορεί να πάει μια ομάδα για φιλικό στο εξωτερικό.

Ολα αυτά μπορούσαν να ρυθμιστούν και να προβλεφθούν με βάση την ημερομηνία που ήθελαν ο Σάντος με τον Φύσσα. Καμία παρέκκλιση και από εκεί και πέρα, ας έπαιζαν πλέι οφ κάθε δύο ημέρες ή στα φιλικά να μην αγωνίζονταν οι διεθνείς.

Είναι μειωτικό για την εθνική, να αλλάζει το πρόγραμμα της επειδή η Σουπερ Λιγκ δεν μπορεί να ρυθμίσει τα του οίκου της με τον αρμόζον τρόπο.

Δεν πρέπει να αλλάζει η προετοιμασία της εθνικής πριν από το ευρωπαικό πρωτάθλημα ούτε για μισή ημέρα. Αλλωστε μέσα στο 2012 μόνο μια φορά συναντήθηκε ο Σάντος με τους διεθνείς. Στο φιλικό με το Βέλγιο.

Δυστυχώς το 2004 δεν μας δίδαξε τίποτα. Όλα γίνονται στο πόδι, χωρίς προγραμματισμό και η εθνική παραμένει για ορισμένους το αποπαίδι του ελληνικού ποδοσφαίρου παρά τις μεγάλες προσπάθειες των ανθρώπων της εθνικής και στελεχών της ομοσπονδίας να θωρακιστεί από όλες τις πλευρές. Κάποιοι ξεχνούν τι έχει πετύχει από το 2002.

Ας ελπίσουμε πως η πορεία της εθνικής θα βοηθήσει να ξεχαστεί αυτό το ατόπημα.
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: