Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Σε αναμονή του… ταμείου!!

Μπορεί η φετινή χρονιά να έφτασε αγωνιστικά στο τέλος της, όμως υπάρχουν ακόμη αρκετές και μάλιστα σημαντικές εκκρεμότητες που υπάρχουν για τη διοίκηση που καθημερινά οφείλει να τρέχει για να καλύπτει τις «τρύπες» που έχουν μείνει ανοικτές. Άπαντες έχουν αντιληφθεί πως τα οικονομικά προβλήματα που παρατηρήθηκαν τη φετινή χρονιά πρέπει να διευθετηθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα προκειμένου ο Άρης να πορευθεί απρόσκοπτα στο σχεδιασμό της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Οι μήνες μετά τον Φεβρουάριο έχουν αναδειχθεί στους πιο δύσκολους της φετινής χρονιάς για τη διοίκηση της ομάδας, που καλείται συνεχώς να αντιμετωπίζει προβλήματα που ασφαλώς δεν είχαν προβλεφθεί στο ξεκίνημα της σεζόν. Η πλειονότητα των ποδοσφαιριστών έχει φυσικά δικαίωμα προσφυγής, κάτι που σημαίνει πως καθημερινά τα μέλη της διοίκησης πρέπει να προλαμβάνουν καταστάσεις, ενεργώντας σε ρόλο «πυροσβέστη». Κατά τη διάρκεια της χρονιάς, υπήρξαν περιπτώσεις όπως των Τσέζαρεκ, Τόχα, Αγτζίδη και Τοπούζη που δεν κατέστη δυνατό να προληφθούν όμως τελικά βρέθηκε κοινή συνισταμένη, με την καταβολή ενός –ιδιαίτερα σημαντικού- ποσού. Άλλωστε πάνω απ? όλα το μυαλό όλων ήταν στο να μην αντιμετωπίσει ο Άρης το οποιοδήποτε πρόβλημα με την αδειοδότηση του. Κάτι που θα γίνει γνωστό μετά τη διαδικασία των πλέι-οφ, αλλά γεγονός είναι πως όλες οι πλευρές διαβεβαιώνουν πως οι «κίτρινοι» έχουν καταθέσει πλήρη φάκελο και δεν θα αντιμετωπίσουν το παραμικρό πρόβλημα.

Μετά τον Φατί, ο Σηφάκης

Η εβδομάδα που ακολούθησε τη λήξη του πρωταθλήματος για τον Άρη, βρήκε τη διοίκηση των «κίτρινων» να χρειάζεται να συναντηθεί με την πλειονότητα των ποδοσφαιριστών που ανησύχησε για την καθυστέρηση καταβολής της πρώτης δόσης των διακανονισμών. Προτού αναχωρήσει για την Τουρκία –όπου βρέθηκε για να συζητήσει τη μεταγραφή του- ο Καρίμ Σολτάνι πέρασε από την Αλκμήνης, προκειμένου να διακανονίσει τα οφειλόμενα με τη διοίκηση, ενώ ταυτόχρονα του καταβλήθηκε ένα ιδιαίτερα σημαντικό ποσό. Πρέπει να σημειωθεί φυσικά ότι δεν έγινε ουδεμία συζήτηση για την ανανέωση της συνεργασίας, μιας και καμία από τις δύο πλευρές, δεν δείχνει διατεθειμένη να τη συζητήσει.
Κάτι ανάλογο έγινε και με τον Ρικάρντο Φατί, ο οποίος εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο του. Στον Γάλλο διαμηνύθηκε ότι το αργότερο μέχρι την Τετάρτη, θα δει στο λογαριασμό του ένα σημαντικό ποσό και με τον τρόπο αυτό αποτράπηκε το ενδεχόμενο οποιασδήποτε προσφυγής σε… νομική οδό που είχε αρχίσει σοβαρά να σκέφτεται ο υψηλόσωμος μέσος του Άρη.
Ανάλογη περίπτωση ήταν κι αυτή του Φράνσις Ντίκο. Ο Γκανέζος κεντρικός αμυντικός, διεμήνυσε στους ανθρώπους του Άρη πως έχει φτάσει στα όρια του και τόνισε πως επόμενη του κίνηση είναι η προσφυγή για τη διασφάλιση των χρημάτων που του οφείλονται. Στον Ντίκο καταβλήθηκε ένα σημαντικό ποσό κι έτσι απετράπη κι αυτή η προσφυγή.
Ο τελευταίος που αναμένεται να περάσει από το… ταμείο είναι ο Μιχάλης Σηφάκης, μιας και η διοίκηση αναμένεται να έχει σήμερα συνάντηση μαζί του (ή με τον δικηγόρο του) για να συζητηθεί ο τρόπος καταβολής των οφειλομένων. Στον Κρητικό τερματοφύλακα που ετοιμάζεται να αναχωρήσει για… άλλες πολιτείες, οφείλεται ένα ποσό που ξεπερνά τις 150.000 ευρώ. Και σε προηγούμενη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Θανάση Αθανασιάδη, διεμήνυσε πως δεν έχει πρόθεση να φτάσει την κατάσταση στα άκρα, αρκεί φυσικά να ικανοποιηθούν τα «θέλω» του.
Μέσα στην εβδομάδα θα υπάρξουν κι άλλα ραντεβού της διοίκησης με τους ποδοσφαιριστές (κυρίως αυτούς που θα αποχωρήσουν) προκειμένου να επιλυθούν όλα τα ζητήματα και ο Άρης να μην βρεθεί εν μέσω καλοκαιριού να αντιμετωπίζει προσφυγές…


πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: