Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Ορφανός: « Έπρεπε ο ΠΑΟΚ να είχε κινηθεί νωρίτερα...»

Στο Αθλητικό Metropolis και στο “Τρίτο Ημίχρονο” φιλοξενήθηκε ο πρώην Υπουργός Αθλητισμού και υποψήφιος Βουλευτής της Ν.Δ στην Α΄ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης Γιώργος Ορφανός.

Για την πολιτική εκστρατεία : “Υπάρχουν πολλά προβλήματα . Παλιότερα είχαμε πιο γλυκιές αντιδράσεις τώρα ο καθένας ψηφοφόρος εκφράζει τις αντιδράσεις του με την ένταση που ζει το πρόβλημα”.
Για την έκδοση του Μάκη Ψωμιάδη στην Ελλάδα: “Η σημαντική παρουσία όλων εκείνων που έχουν εμπλακεί σε αυτή την υπόθεση. Κινούμαστε σε μία καλύτερη κατεύθυνση. Είναι ένα θετικό βήμα. Δεν το υπερεκτιμώ αλλά νομίζω ότι είναι καλύτερο να βρίσκεται εδώ ο άνθρωπος που κατηγορείται”.
Για τα χρήματα του ΟΠΑΠ: “Ένα από τα θέματα που θα μας απασχολήσουν είναι η διεκδίκηση των χρημάτων της ΟΠΑΠ ΑΕ. Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν μειωθεί επικίνδυνα. Είναι πολύ δύσκολο να κάνεις αθλητισμό όταν τα κολυμβητήρια και τα γήπεδα δεν δεν έχουν θέρμανση και ζεστό νερό. Χρειάζεται καλύτερη οργάνωση πέρα από το οικονομικό. Υπάρχουν αθλήματα που μπορεί να μην είναι πρώτα στη σκέψη των πολιτών αλλά φέρνουν επιτυχίες. Αρχικά ο ΟΠΑΠ έδινε 217 εκατομμύρια. Το 2007 πήγαμε στα 207 εκατομμύρια. Υπάρχει μια σχετική μείωση και για το 2011. Σίγουρα χρειάζεται να συμμαζέψουμε τις δαπάνες.
Να βρούμε τη χρυσή τομή και να δούμε σε ποιο σημείο μπορούν να συναντηθούν οι ανάγκες της χώρας με τις ανάγκες του αθλητισμού. Στον αθλητισμό δουλεύουν χιλιάδες άνθρωποι.
Οι πραγματικές οικονομικές δυνατότητες μπορούν να έρθουν σε ένα επίπεδό έτσι ώστε να μπορεί να προχωρήσει ο αθλητισμός”.

Για τα χρέη των ΠΑΕ : “ Η ρύθμιση που είχε ψηφίσει η Ελληνική Βουλή αφορούσε τα χρέη μέχρι το 2007. Δεν αφορά καινούρια χρέη. Ο ΠΑΟΚ ίσως να έπρεπε να το δει νωρίτερα αυτό το θέμα. Έγιναν κάποιες προσπάθειες το 2008 και το 2010 αλλά ήταν αποτυχημένες. Ο ΠΑΟΚ έπρεπε να είχε κινηθεί πιο γρήγορα για να μην είναι σήμερα αναγκασμένος να καλύψει 5εκατομμύρια. Τα χρέη που είχε ο ΠΑΟΚ το 2007 ήταν 32εκατιομμύρια. Με τη ρύθμιση πήγε στα 12 εκατομμύρια και είχε 120 δόσεις χωρίς τόκους. Δυστυχώς τώρα είναι μια δύσκολη εποχή επειδή όλα αυτά τα πράγματα είναι συσχετισμένα με την Τρόικα. Μέχρι τώρα υπήρχαν ρυθμίσεις 48δόσεων και τώρα η Τρόικα ζητάει οι δόσεις να γίνουν 24. Εγώ βλέπω ξεκάθαρα υπόθεση. Υπάρχει καλή διάθεση από τη δική μας πλευρά.
Εάν εμένα μου δοθεί μια ευκαιρία θα προσπαθήσω να υπερασπιστώ τη θέση του ΠΑΟΚ αλλά το θέμα αυτό είναι αντικείμενο συζητήσεων μια γενικότερης κατάστασης. Υπάρχει ένα τρίτος στην όλη υπόθεση”.
Για την πρόταση του Αντώνη Σαμαρά να γίνει ένα υπερυπουργείο Παιδείας , Αθλητισμού και Πολιτισμού: “Η σχέση παιδείας και αθλητισμού είναι προφανής. Ο αθλητισμός υπάγεται εδώ και πολλά χρόνια στο Υπουργείο Πολιτισμού. Στόχος είναι η μείωση δαπανών και η καλύτερη οργάνωση της δημόσιας διοίκησης. Χρειάζεται δουλειά και οργάνωση . Αλλά αυτό είναι ούτως η άλλως το ζητούμενο, αν θέλουμε να δούμε την Ελλάδα που ονειρευόμαστε. Είναι μια πολύ καλή πρόταση”.
Για το τι θα κάνει εάν αναλάβει το Υπουργείο Αθλητισμού ή ένα του ζητηθεί να βοηθήσει; “Επειδή ήμουν Υφυπουργός Αθλητισμού έχω τη δική μου κοσμοθεωρία για τον αθλητισμό. Ο κόσμος το έχει εκτιμήσει θετικά. Εάν μου ζητηθεί να βοηθήσω θα το κάνω γιατί είναι απαραίτητο ο καθένας μας να βάλει ένα κομμάτι, στην αναγέννηση της Ελλάδας”.


πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: