Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Καλύτεροι παίκτες Vs καλύτερης ομάδας!!

Όποιο όνομα από τα δύο και να λέει ο βαθμολογικός πίνακας στην κορυφή του στο τέλος του πρωταθλήματος, είναι βέβαιο ότι θα δικαιούται τον τίτλο. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος
Καλύτεροι παίκτες Vs καλύτερης ομάδας
Εάν είναι αυτό της Μάντσεστερ Σίτι, θα σημαίνει ότι θα έχει κερδίσει απόψε και στη συνέχεια θα έχει υπερασπιστεί αυτή την ισοβαθμία μέχρι τέλους. Θα έχει κάνει τη μεγαλύτερη ανατροπή σε φινάλε πρωταθλήματος , ξεπερνώντας ακόμη και αυτή που έκανε κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Λιντς το 1992, ένα χρόνο πριν μπει στη ζωή μας η Πρέμιερ Λιγκ.
Τότε η Γιουνάιτεντ στα τελευταία 10 ματς είχε συγκεντρώσει μόλις 14 βαθμούς, χάνοντας ένα δικό της πρωτάθλημα, πάθημα που φυσικά της έγινε μάθημα αφού στα 20 χρόνια που ακολούθησαν, ποτέ δεν πέταξε δικό της τίτλο. Η ανατροπή που θα έχει καταφέρει η Σίτι, θα είναι μεγαλύτερη και από εκείνη της Γιουνάιτεντ κόντρα στη Νιούκαστλ το 1996 όταν είχε εξαφανίσει μια διαφορά 12 βαθμών στις αρχές Μαρτίου.
Αν τελικά πρώτη είναι η Γιουνάιτεντ, η κουβέντα κλείνει πριν καν αρχίσει. Σημαίνει ότι θα έχει γυρίσει για δεύτερη φορά τούμπα τα προγνωστικά μέσα στην ίδια σεζόν. Γιατί μετά το 1-6 του «Ολντ Τράφορντ», τον περασμένο Οκτώβριο, όλου πίστευαν ότι θα καταρρεύσει. Όμως εκείνη βρέθηκε καβάλα στο άλογο το Πάσχα και τώρα ενώ ουσιαστικά αντιμετωπίζει από μειονεκτική θέση τη Σίτι – αφού το μομέντουμ ανήκει στην ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι – θα πρέπει της βγάλουμε το καπέλο αν αντέξει και κατακτήσει τον 20ης τίτλο.
Σε τελική ανάλυση φτάσαμε σε ένα ματς-μπολ για τον τίτλο που θυμίζει πολύ το 1989 όταν η Άρσεναλ ξεπερνώντας κάθε λογική για εκείνη την εποχή, μπόρεσε να δραπετεύσει με νίκη 2-0 μέσαστο «Ανφιλντ» επί μιας Λίβερπουλ που της αρκούσε ακόμη και ήττα με ένα γκολ για να κατακτήσει το νταμπλ. Αν νικήσει η Σίτι μπαίνει μπροστά όμως πρέπει να μην πετάξει βαθμό στη συνέχεια και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι παίζει εναντίον της Νιούκαστλ στο «Σ.Τζέιμς Παρκ» με μια πολύ ικανή ομάδα τη φετινή περίοδο (νίκησε 3-0 εντός έδρας τη Γιουνάιτεντ). Σε περίπτωση νίκης της ομάδας του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, είναι απίθανό να ανατραπεί η κατάσταση.
Το ότι η ισοπαλία ευνοεί τη Γιουνάιτεντ για μένα δεν μπαίνει ως παράμετρος της συζήτησης γιατί ποτέ ο Φέργκιουσον δεν πήγε σε ματς για την ισοπαλία. Είναι τέτοια η νοοτροπία του σε αυτά τα ματς που 9 στις 10 περιπτώσεις του έχει βγει θετικά (με εξαίρεση ίσως τον φετινό αποκλεισμό από τον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στη Βασιλεία). Από την άλλη ο Μαντσίνι έχει κατηγορηθεί για συντηριτισμό σε όλα τα κρίσιμα ματς - όπως εκείνο με την Τσέλσι εκτός έδρας ή πρόσφατα με την Άρσεναλ – αλλά ο ίδιος ως υπεράσπισή του μπορεί να αντιτάξει το 6-1 του «Ολντ Τράφορντ».
Σήμερα κοντράρονται αυτοί που έχουν τους καλύτερους παίκτες (δηλαδή η Σίτι που ένας προς έναν είναι καλύτεροι της αντίστοιχης του Φέργκιουσον) και η καλύτερη ομάδα παραδοσιακά εδώ και δύο δεκαετίες στην Πρέμιερ Λιγκ. Μια ομάδα που ανεξαρτήτως ποιοι παίζουν στο γήπεδο έχει έναν προπονητή νικητή στον πάγκο που μπορεί και τους έχει περάσει τη νοοτροπία ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο. Και λέω ξανά, όποιος τελικά επικρατήσει, θα το δικαιούται απόλυτα!
Πηγή: england365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: