Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Έκρηξη σε τραμ στην Ουκρανία, 9 τραυματίες!!

Μια έκρηξη που σημειώθηκε σε τραμ στην πόλη Ντνιεπροπετρόφσκ, προκαλώντας τον τραυματισμό εννιά ανθρώπων έχει δημιουργήσει αναστάτωση στις ουκρανικές Αρχές.
Κι αυτό γιατί το περιστατικό συνέβη λίγες μόλις ώρες πριν από το παιχνίδι της Ουκρανίας με τη Σουηδία στο πλαίσιο του 4ου ομίλου. Και μπορεί το Ντνιεπροπετρόφσκ να απέχει 400 χιλιόμετρα από το Κίεβο, τόπο διεξαγωγής του αγώνα, αλλά οι Αρχές δεν είναι δυνατόν να εφησυχάζουν.
Οσο κι αν η ουκρανική κυβέρνηση επιχείρησε να υποβαθμίσει το γεγονός η ανησυχία δεν μετριάστηκε.
Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, Βλαντιμίρ Πολιτσούκ πρόκειται για ατύχημα που συνέβη όταν ποσότητα πυρίτιδας που μετέφερε κάποιος άνδρας πιθανότατα κυνηγός, εξερράγη είτε επειδή ζεστάθηκε είτε επειδή έπεσε στο πάτωμα. Ο Πολιτσούκ απέκλεισε ολοκληρωτικά το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας, ωστόσο στο Ντνιεπροπετρόφσκ έχουν συμβεί πριν από δύο μήνες τέσσερις διαδοχικές εκρήξεις εμπρηστικών μηχανισμών.
Πιο συγκεκριμένα, τον περασμένο Απρίλιο, 4 βόμβες εξερράγησαν σε κάδους απορριμάτων τραυματίζοντας 31 άτομα. Τέσσερα άτομα είχαν συλληφθεί τότε για την υπόθεση,  κατηγορούμενοι για επιχείρηση υπεξαίρεσης 4,5 εκατ. δολ. από τις τοπικές αρχές.
Το πρακτορείο Reuters, αναφέρει τον τραυματισμό εννέα ατόμων από την σημερινή έκρηξη, ενώ σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες τον εκρηκτικό μηχανισμό μετέφερε σ' ένα σάκο ένας άνδρας που έμοιαζε με ψαρά ή κυνηγό, όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε.
Το Ντνιεπροπετρόφσκ δεν φιλοξενεί αγώνες του Euro 2012.


πηγή: onsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: