Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Ισχυρή αστυνόμευση ζητά η UEFA!!

Ισχυρή αστυνόμευση ζητά η UEFA
Τα τελευταία φαινόμενα βίας και ρατσισμού στο Euro της Ουκρανίας και της Πολωνίας ανάγκασαν την UEFA να στείλει επιστολές στους δημάρχους των πόλεων, όπου διεξάγονται αγώνες, προκειμένου να πάρουν τα μέτρα τους για τυχόν νέες ρατσιστικές επιθέσεις.

Η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία θέλει να εξαλείψει όλα τα φαινόμενα ρατσισμού εναντίον των αποστολών των ομάδων στις ανοιχτές προπονήσεις τους και για αυτό προτρέπει τους δημάρχους να τοποθετήσουν μεγαλύτερο αριθμό αστυνομίας στα γήπεδα, ώστε να υπάρξει έλεγχος της κατάστασης.

Επίσης, προέτρεψε τις αρμόδιες αρχές να οδηγούν κατευθείαν εκτός γηπέδου τον οποιονδήποτε προβεί σε ρατσιστική επίθεση στο μέλλον, ενώ, στη συνέχεια, να αντιμετωπίζει και τις ανάλογες ποινικές διώξεις για την ενέργειά του.

Μάλιστα, επιστολή έλαβε και η υπουργός Αθλητισμού της Πολωνίας, Τζοάνα Μούτσα, η οποία καλείται να ζητήσει την πλήρη υποστήριξη της αστυνομικής δύναμης της χώρας για να εξαλειφθούν πλήρως τα φαινόμενα ρατσισμού. Η ομοσπονδία δείχνει ιδιαίτερη εμπιστοσύνη στις δυνατότητες των πολωνικών και ουκρανικών αρχών, ώστε να μπει οριστικό τέλος στο πρόβλημα.


πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: