Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Αυτή η Εθνική πουλάει ακριβά το τομάρι της…!!

Όταν ο Καραγκούνης έστησε την μπάλα στην άσπρη βούλα ήρθε στο μυαλό μου η πρεμιέρα μας στην Πορτογαλία… Γράφει ο Γιάννης Θειακός.
Αυτή η Εθνική πουλάει ακριβά το τομάρι της…
Τότε που οι οικοδεσπότες είχαν προηγηθεί, όπως και οι Πολωνοί, αλλά η Εθνική μας πέτυχε μια επική ανατροπή και με 2-1 έδωσε το στίγμα της για το τι θα επακαλουθήσει εκείνο το μαγικό καλοκαίρι.
Αυτή την φορά ο κάπταιν δεν σκόραρε σε εναρκτήριο ματς και, δυστυχώς, χάσαμε μια τεράστια ευκαιρία να στείλουμε αδιάβαστους τους Πολωνούς και να γίνουμε το φαβορί για ένα από τα δύο εισιτήρια που οδηγούν στους «8».
Οι μεγάλες ομάδες και, κυρίως, οι μεγάλοι παίκτες δεν μένουν σε στιγμές. Άλλωστε, την ιστορία πάντα τη γράφει αυτός που συμμετέχει και ποτέ οι απόντες…
Είναι αλήθεια ότι σπαταλήσαμε ένα ολόκληρο ημίχρονο -το πρώτο-  και χρειάστηκε να μείνουμε με 10 παίκτες-απαράδεκτη η αποβολή του Παπασταθόπουλου από τον ανεκδιήγητο διαιτητή Καρμπάγιο- για να καταλάβουμε ότι η Πολωνία δεν είναι κανένα θηρίο.

Ομάδα του χεριού μας ήταν, που φάνηκε ξεκάθαρα στην επανάληψη, όταν οι διεθνείς μας πάτησαν χορτάρι και έδειξαν αυτοί -και όχι ο Μπλατσικόφσκι και η παρέα του, όπως μας είχε απειλήσει με δηλώσεις του- τι έχουν μέσα στα …. σορτσάκια τους!
Η Εθνική, αν και πίσω στο σκορ με εχθρική διαιτησία, με παίκτη λιγότερο  και με 50.000 αφιονισμένους Πολωνούς στις κερκίδες, έβγαλε πάθος, τσαμπουκά και απέδειξε γιατί μπορεί να τρελλάνει κάθε αντίπαλο. Πουλάει ακριβά το τομάρι της και, πλέον, το έμαθαν και οι Πολωνοί που πίστεψαν στα πρώτα 45 λεπτά ότι τελείωσε η αναμέτρηση.
Φυσικά, είχαμε και αρνητικά σημεία, αλλά με αυτά θα ασχοληθεί ο Σάντος που στο κοουτσάρισμα πήρε άριστα αφού το έψαξε, ανακάτεψε την τράπουλα και στο δεύτερο ημίχρονο, τολμώ να πω, ότι η ισοπαλία μας αδικεί!
Στα μάτια των Ελλήνων φιλάθλων που βρέθηκαν στο γήπεδο της Βαρσοβίας έβλεπα μια πίστη γι αυτή την ομάδα -μια πίστη που την είχαν μεταδώσει με την εμφάνιση τους στην επανάληψη οι διεθνείς.
Ο χρόνος είναι ελάχιστος και, δυστυχώς, το τίμημα από την πρεμιέρα ήταν τεράστιο, με μεγάλο άτυχο τον Αβραάμ Παπαδόπουλο που μένει εκτός για 6 μήνες., αφού θα χειρουργηθεί στο γόνατο, αλλά και τον Παπασταθόπουλο που χάνει το ματς με τους Τσέχους. Έτσι η Εθνική θα πρέπει να υπερβάλλει για ένα ακόμη παιχνίδι εαυτόν!
Όμως αυτή η ομάδα έχει αποδείξει ότι έχει χαρακτήρα και κυρίως είναι γεννημένη για τα δύσκολα…
Τέλος, για όσους είδαν τη βαριά ήττα με 4-1 της Τσεχίας από τη Ρωσία και έβγαλαν βιαστικά συμπεράσματα, θέλω να πω ότι πιο επικίνδυνο είναι ένα πληγωμένο θηρίο…

Είναι μεγάλη παγίδα να επαναπαυτούμε, νομίζοντας ότι με την Τσεχία όλα θα είναι εύκολα…

Πηγή: aixmi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: