Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Μπάρτσα - Γιούβε σημειώσατε ''Χ''!

Η Ισπανία για μια ακόμη φορά δεν κατάφερε να κερδίσει (σε κανονική διάρκεια) την Ιταλία σε τελική φάση Euro ή Μουντιάλ. Γράφει ο Ευάγγελος Μίχος.
Μπάρτσα - Γιούβε σημειώσατε ''Χ''
Για να επιβεβαιωθεί έτσι τι ρόλο παίζει η παράδοση σε συνδυασμό με τη βαριά φανέλα (όπως και να το κάνουμε της «σκουάντρα ατζούρα»... ζυγίζει πολύ περισσότερο από την αντίστοιχη της «φούριας ρόχας») έστω και κόντρα στην αντικειμενικά ανώτερη ισπανική ποιότητα.
Ο Βιθέντε ντελ Μπόσκε... πρωτοτύπησε ξεκινώντας χωρίς κλασικό φορ (κι ας διαθέτει τρεις, τους Τόρες-Μεγρέδο-Γιορέντε) αλλά με φουνταριστό τον Φάμπρεγας! Ο Ισπανός εκλέκτορας ουσιαστικά κατέφυγε σε... συνταγή Μπαρτσελόνα, αλλά χωρίς... Μέσι αυτή αποδείχθηε τουλάχιστον άνοστη.

Για 64' και μέχρι να ισοφαρίσει σε 1-1 η πρωταθλήτρια κόσμου (και Ευρώπης) ήταν πολύ... λάιτ μέσα στην περιοχή του Μπουφόν. Δεν έβγαζε πολλές φάσεις αλλά και σε αυτές οι μπαλαδόροι μεσοεπιθετικοί της που βρέθηκαν σε θέση βολής δεν διέθεταν το... φιτίλι (που έχει ένας στράικερ) στην τελική προσπάθεια.
Από την άλλη πλευρά ο «ευέλικτος» Τσέζαρε Πραντέλι έστησε πολύ έξυπνα την ομάδα του. Στηριζόμενη στη Γιουβέντους που ξαναπήρε το σκουντέτο αήττητη όχι μόνο παρέταξε την Ιταλία με 6 δικούς της παίκτες αλλά «αντέγραψε» και το σύστημα του Αντόνιο Κόντε (κάνοντας το χατίρι και στα ιταλικά ΜΜΕ).
Δηλαδή άμυνα των τριών, δύο μπακ χαφ, τρεις στον άξονα και επιθετικό δίδυμο τους «φόργουορντ» Κασάνο-Μπαλοτέλι (ο τελευταίος ήταν η μοναδική ιταλική... παραφωνία. Το πρώτο ημίχρονο ήταν δικό της και έπρεπε να είχε σκοράρει αλλά τη σταμάτησε τρεις τέσσερις φορές ο Κασίγιας.
Στην επανάληψη η Ιταλία σταδιακά έμενε από δυνάμεις (ειδικά οι... ηλικιωμένοι Πίρλο, Μότα στα χαφ) και παρότι προηγήθηκε με τον killer Ντι Νατάλε (γκολ στην πρώτη του επαφή) αν το ματς είχε ακόμη 10 λεπτά ενδεχόμενως να έχανε κιόλας. Στο τελευταίο τέταρτο πάντως την έσωσαν ο Μπουφόν (σε πολύ καλή κατάσταση) και ο... Τόρες με την αστοχία του.
Στο διά ταύτα: είδαμε ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι, δύο πολύ ωραία γκολ (σε δημιουργία από μαγικές ασίστ Σίλβα και Πίρλο αλλά και σε εκτέλεση) με τακτικές που παρέπεμπαν σε... Μπάρτσα και Γιούβε αντίστοιχα και την... μπάλα να αποδίδει δικαιοσύνη με το τελικό «Χ».
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: