Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Ένα θηρίο έτοιμο να κατακτήσει τα Ιμαλάϊα!!

Δεν εκπλήσσομαι από το αναπτυσσόμενο σε ρυθμό ...τραμ τραμ ενδιαφέρον ευρωπαϊκών ομάδων για τον Κυριάκο Παπαδόπουλο έπειτα από την εμφάνιση ''ποδοσφαιρικού ΘΗΡΙΟΥ'' στο παιχνίδι Πολωνία - Ελλάδα. Το παλικάρι είναι "σκυλί του πολέμου". Γράφει ο Βασίλης Βέργης.
Ένα θηρίο έτοιμο να κατακτήσει τα Ιμαλάϊα
Οπως λέμε στην καθημερινότητα «δεν καταλαβαίνει Χριστό». Εγωιστής σε υπέρμετρο βαθμό, έτσι ώστε να φύγει από τον Ολυμπιακό και να μεταναστεύσει στη Γερμανία, αρνούμενος ο... αθεόφοβος να (παρα)μείνει αναπληρωματικός του Μέλμπεργκ και του Αβραάμ Παπαδόπουλου. Ενός δηλαδή εν ενεργεία μύθου της εθνικής Σουηδίας και του βασικού στόπερ της Εθνικής Ελλάδας.
Η κουβέντα δεν έχει να κάνει με την αμέτρητη γνώση του μέγιστου Φέλιξ Μάγκατ, ούτε με τη διορατικότητα των Γερμανών στα ποδοσφαιρικά ταλέντα, αλλά με το «θέλω», το «μπορώ» και «θα το καταφέρω» του Κυριάκου.
Το παιδί είναι φτιαγμένο από σίδερο, σε σώμα και καρδιά. Μακάρι ο Υψιστος να τον κρατάει υγιή, ώστε να του δοθεί η δυνατότητα να φτάσει στα Ιμαλάια. Εργατικός έως εκεί που απαιτούν οι πλέον υψηλές προσδοκίες. Πεισματάρης.
«Κτήνος» στο γήπεδο όταν χρειάζεται, αλλά και δουλευταράς ώστε να βελτιώνει διαρκώς τις αδυναμίες του. Εφυγε κεντρικός αμυντικός από την Ελλάδα, εξελίσσεται σε αμυντικό χαφ και στόπερ κλάσης στη Γερμανία. Τα περιθώρια βελτίωσης εντυπωσιακά. Λες και κάθε μέρα ξημερώνει για να του πιστώνει ο ουρανός κάθε σταγόνα ιδρώτα που στάζει από το μέτωπό του.
Είναι σπουδαίο ταλέντο ο Κυριάκος. Μόνο που, σε αντίθεση με άλλα ταλέντα στην Ελλάδα, αυτός έχει ήδη βρει τον πραγματικό δρόμο, έστω κι αν ακόμη βρίσκεται στα πρώτα μέτρα μιας τεράστιας λεωφόρου που ανοίγεται μπροστά του. Λάθος: μιας λεωφόρου που ΕΚΕΙΝΟΣ με τη μαγκιά του άνοιξε μπροστά στα πόδια του.
Τον βλέπαμε να καταπίνει τους Πολωνούς στην πρεμιέρα και τον χαιρόταν η ψυχή μας. Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει βγάλει αρκετούς σημαντικούς κεντρικούς αμυντικούς. Ο Κυριάκος έχει τα προσόντα αλλά και ΤΟ ΜΥΑΛΟ (που αποδεικνύεται από επιλογές και δουλειά) να πάει ψηλότερα απ' όλους. Κι όχι μόνο. Να τον έχει καλά ο Θεός.
ΥΓ.1: Πόσο σπουδαία, ανθρώπινη και ποδοσφαιρικά υγιής ήταν η αντίδραση που έβγαλε όλη η ΟΜΑΔΑ μετά τον τραυματισμό του Αβραάμ! Λόγια καρδιάς, αληθινά, δείγμα ενός υπέροχου παζλ στο οποίο δεν κυριαρχούν προσωπικές φιλοδοξίες.
ΥΓ.2: Θα γυρίσεις ΔΥΝΑΤΟΣ, Αβραάμ, πιο δυνατός από πριν. Γιατί είσαι ψυχάρα. Οσο λίγοι.
ΥΓ.3: Η «υπόθεση Τόρες» τα τελευταία τρία χρόνια εντάσσεται στα πλαίσια της ποδοσφαιρικής ανεκδοτολογίας. Κρίμα για την μπάλα που ξέρει...
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: