Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

«Στο όνομα της Μίλαν, σ’ευχαριστώ!»

«Στο όνομα της Μίλαν, σ’ευχαριστώ!»
Φόρο τιμής θέλησε να αποτίσει ο τεχνικός διευθυντής της Μίλαν, Αντριάνο Γκαλιάνι στον Φιλίπο Ιντζάγκι ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τη Μίλαν, ύστερα από 11 χρόνια παρουσίας του στην ομάδα.

«Ο Πίπο υπήρξε ένας πολύ σημαντικός παίκτης για μας. Έχει παίξει ρόλο σε καθέναν από τους τίτλους που έχουμε κερδίσει» για να προσθέσει με νόημα: «Υπάρχουν πολλές ιστορίες για να πει κανείς για έναν τέτοιο επιθετικό. Στο όνομα της Μίλαν, σ΄ ευχαριστώ!»

Ο Γκαλιάνι δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις σπουδαιότερες αρετές που έχει, κατά τη γνώμη του, ο ποδοσφαιριστής: « Έχουν περάσει καλύτεροι παίκτες από τη Μίλαν, κανένας, όμως, δεν περνούσε τις νύχτες του βλέποντας πώς κινούνται οι κεντρικοί αμυντικοί του πρωταθλήματος! Ο Ιντζάγκι ξέρει πώς παίζουν οι αντίπαλοι του και πώς να αντιδράσει ανάλογα. Αυτό είναι το μυστικό του».

Στο μεταξύ ο ίδιος ο «Πίπο» με δηλώσεις του θέλησε να ευχαριστήσει τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάστηκε στη Μίλαν και ιδίως τον Κάρλο Αντσελότι, τον οποίο χαρακτήρισε ως τον σημαντικότερο προπονητή της καριέρας του.

Ξεχώρισε δε, ως σπουδαιότερη στιγμή τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ το 2007 στην Αθήνα απέναντι στη Λίβερπουλ τον οποίο η ομάδα του είχε κερδίσει με 2-1 χάρη σε δύο δικά του τέρματα: «Ο τελικός της Αθήνας ήταν ένα απερίγραπτο συναίσθημα για μένα. Είναι μοναδικό να είσαι ο άνθρωπος που κρίνει ένα τόσο μεγάλο παιχνίδι".

Ο Ιταλός επιθετικός αναφέρθηκε επίσης και στο επαγγελματικό του μέλλον, τονίζοντας πως δεν έχει αποφασίσει ακόμα αν θα συνεχίσει την καριέρα του εντός των γηπέδων ή στη Μίλαν ως προπονητής των ακαδημιών: «Είμαι σε δύσκολο σταυροδρόμι. Η καρδιά μου μού λέει να συνεχίσω να παίζω ποδόσφαιρο, όμως έχω και την ευκαιρία να διδάξω το άθλημα στα νέα παιδιά και μπορώ να τους μάθω πολλά».


πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: