Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Euro 2012: ΜακΜάναμαν: «Θα έχει καλή παρουσία η Ελλάδα»

Πεπεισμένος πως η Εθνική ομάδα της Ελλάδας μπορεί να κάνει μία αξιόλογη πορεία στο EURO 2012, είναι ο παλαίμαχος Άγγλος μέσος, Στιβ ΜακΜάναμαν.
Ο πρώην άσος των Λίβερπουλ και Ρεάλ Μαδρίτης, τόνισε πως η ομάδα του Φερνάντο Σάντος έχει παρουσιάσει πολύ καλή εικόνα από τα προκριματικά του EURO, ενώ μίλησε και για το κρίσιμο ματς των «τριών λιονταριών» κόντρα στη Γαλλία.
Αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο Στιβ ΜακΜάναμαν στη SportDay
Πώς βλέπεις την τωρινή εθνική Αγγλίας;
«Η κατάσταση είναι διαφορετική από άλλα τουρνουά. Συνήθως πηγαίνουμε με υψηλότατες προσδοκίες και πίεση από τον κόσμο. Τώρα οι τόνοι είναι πιο χαμηλοί κι αυτό μπορεί να κάνει καλό στην ομάδα».
Με νίκη η Αγγλία κάνει μεγάλο βήμα πρόκρισης;
«Φυσικά, ωστόσο φοβάμαι ότι αν νικήσουμε (σ.σ.: γελάει), ο κόσμος στην Αγγλία θα λέει ότι θα πάρουμε το κύπελλο! Κι αν χάσουμε, θα έχει έρθει το τέλος του κόσμου. Ετσι λειτουργεί πάντα ο κόσμος στην Αγγλία».
Θεωρείς ότι αυτή η νοοτροπία έχει στοιχίσει σε αυτή την ομάδα;
«Ναι, το πιστεύω. Είναι ασφυκτική πάντα η πίεση προς την ομάδα σε όλα τα τουρνουά».
Την Ελλάδα πώς τη βλέπεις;
«Δυνατή. Εκανε πολύ καλά προκριματικά και δεν βλέπω τον λόγο να μην έχει καλή παρουσία και στην τελική φάση της διοργάνωσης».
Τι σου έχει κεντρίσει περισσότερο την προσοχή από την Ελλάδα;
«Το γεγονός ότι εδώ και αρκετά χρόνια έχει κάνει μεγάλα άλματα προόδου και έχει μπορέσει να σταθεροποιηθεί σε υψηλό επίπεδο και να προκρίνεται στις περισσότερες διοργανώσεις. Εχει αλλάξει επίπεδο η Ελλάδα, είναι εμφανές αυτό εδώ και χρόνια και παραμένει εμφανές».
Σε καθαρά αγωνιστικό επίπεδο τι πιστεύεις για την Ελλάδα;
«Πιστεύω ότι είναι μια ομάδα που αντέχει στα δύσκολα. Εχει αποκτήσει τον δικό της χαρακτήρα και τον διατηρεί. Είναι μια ομάδα που μάχεται μέσα στον αγωνιστικό χώρο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: