Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Euro 2012: Να χαλάσει τη γιορτή της Ουκρανίας!!

Η Ουκρανία ξεκινάει τις υποχρεώσεις της στο «Ολιμπίνσκι» με τη Σουηδία να θέλει να χαλάσει τη γιορτή των διοργανωτών!
Μεγάλη αναμένεται η ημέρα για την Ουκρανία. Η ομάδα του Όλεγκ Μπλαχίν θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην ιστορία της σε Euro και θέλει εξ αρχής να δείξει τα δόντια της. Η «σταχτοπούτα» μπροστά σε χιλιάδες κόσμου της θέλει να ξεκινήσει νικηφόρα απέναντι στη Σουηδία για να δείξει πως μπορεί να φτάσει μακριά στο θεσμό.
Βέβαια, η παράδοση δεν είναι και πολύ καλή για τους διοργανωτές. Στα τελευταία της οκτώ εντός έδρας παιχνίδια, η Ουκρανία έχει ηττηθεί τέσσερις φορές (μία ήταν από την Ελλάδα), ενώ δεν έχει σκοράρει ποτέ της σε μεγάλη διοργάνωση, καθώς στο Μουντιάλ του 2006, είχε φτάσει στα προημιτελικά μόνο με ισοπαλίες  χωρίς τέρματα (μία πρόκριση στα πέναλτι).
Από την πλευρά της, η Σουηδία δεν έχει και πολύ καλύτερα στοιχεία. Από το 1992 όταν και διοργάνωσε το Euro που τερμάτισε στην 4η θέση, έχει αγωνιστεί δέκα φορές έχοντας μόλις δύο νίκες (η μία απέναντι στην Ελλάδα). Στόχος της ομάδας του Έρικ Χάμρεν είναι να χαλάσει τη γιορτή της Ουκρανίας.
Ο τεχνικός των γηπεδούχων, Όλεγκ Μπλαχίν έχει κατασταλάξει για τη βασική ενδεκάδα όπως είπε ο ίδιος, με τους Ανατόλι Τίμοστσιουκ και Αντρέι Βορονίν να προορίζονται για βασικοί.
Ο Έρικ Χάμρεν είναι στην ευχάριστη θέση να υπολογίζει κανονικά στον Γιόχαν Ελμάντερ που ήταν τραυματίας, ωστόσο δύσκολα θα αγωνιστεί βασικός. Κατά τα άλλα δεν υπάρχουν προβλήματα.


πηγή: onsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: