Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Euro 2012: Λεμονής: «Ακόμα και με ισοπαλία θα προκριθούμε»

Την άποψή του για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στα γήπεδα της Ουκρανίας και της Πολωνίας εξέφρασε ο Τάκης Λεμονής, ο οποίος μίλησε για την Εθνική Ελλάδας αλλά και για τα φαβορί της διοργάνωσης.
Ο Έλληνας τεχνικός στάθηκε στην πρεμιέρα της ομάδας του Φερνάντο Σάντος κόντρα στην Πολωνία, μίλησε για την χθεσινή ισοπαλία της Ιταλίας με την Ισπανία, ενώ έδωσε την δική του απάντηση στο δίλλημα, Σιόβας ή Μανωλάς.
Αναλυτικά είπε ο Λεμονής στην «ΕΡΑ Σπορ»:
Για το ματς με την Πολωνία: «Ήταν ένα παράξενο ματς, δεν κάναμε καλό πρώτο ημίχρονο. Με δέκα παίκτες στο δεύτερο ημίχρονο παίξαμε πολύ καλύτερα. Νομίζω συσπειρώθηκαν οι ποδοσφαιριστές μας και μάλιστα δημιουργήσαμε και φάσεις.
Μας μένει μία γλυκόπικρη γεύση, όμως νομίζω πως θα μπορούσμε να πάρουμε τη νίκη».
Για το πώς είδε τη Ρωσία: «Η Ρωσία είναι σε καλή κατάσταση. Αν δεν της αφήσεις όμως χώρους δεν θα μπορεί να αξιοποιήσει τις φάσεις. Είναι βέβαια ποιοτική ομάδα.
Με ενδεχόμενη νίκη είμαστε σε θέση ισχύος. Και με ισοπαλία, βέβαια, μπορούμε να προκριθούμε, αν συνδυαστούν κάποια αποτελέσματα».
Για τις υπόλοιπες ομάδες: Το ματς Ισπανία - Ιταλία είχε πολύ ενδιαφέρον όσον αφορά στην τακτική. Δε νομίζω πως ήταν τόσο κακή η Ισπανία, όμως πρέπει να βρει τους κατάλληλους έντεκα ο Ντελ Μπόσκε.
Η Ολλανδία επίσης είναι σε δύσκολο όμιλο και θα είναι κρίμα να μην προκριθεί. Μου αρέσει η Ολλανδία».
Για το Αγγλία - Γαλλία: «Οι Γάλλοι έχουν ποιοτική ομάδα ενώ οι Άγγλοι πάνε συνέχεια σε μεγάλες διοργανώσεις με προβλήματα. Έχει ένα ελαφρύ προβάδισμα η Γαλλία».
Για Μανωλά ή Σιόβα: »«Είναι διαφορετικοί παίκτες με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Κάνει καταπληκτική κίνηση με την απόκτηση και των δύο παικτών ο Ολυμπιακός. Για εμένα δεν τίθεται θέμα σύγκρισης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: