Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Το πρόβλημα στην Εθνική δεν είναι πολιτικό, είναι αληθινό!!

Το πρόβλημα στην Εθνική δεν είναι πολιτικό, είναι αληθινό
Δεν χρειάζεται να έχει κανείς ειδικές γνώσεις πάνω στην ιατρική, να είναι ορθοπεδικός για να αντιληφθεί ότι έγινε λάθος στον τραυματισμό του Αβραάμ Παπαδόπουλου, είτε επιδεινώθηκε είτε όχι η κατάσταση στο αριστερό γόνατό του λόγω της παραμονής του στο τερέν.

Δεν χρειάζεται να ζει κανείς καθημερινά την Εθνική ομάδα των τελευταίων ετών για να αντιληφθεί ότι υπάρχει θέμα στην εμπιστοσύνη που έχουν ή δεν έχουν οι ποδοσφαιριστές στην ιατρική φροντίδα που τους παρέχει η ΕΠΟ κάθε φορά που βρίσκονται στην Εθνική ομάδα.

Του Βασίλη Σαμπράκου

Ο σοβαρότατος τραυματισμός του Αβραάμ και η διαχείρισή του από την πλευρά του ιατρικού τιμ της Εθνικής απλώς επικαιροποίησε έναν διαχρονικό προβληματισμό των ποδοσφαιριστών. Το χειρότερο που συνέβη είναι ότι ακόμη ένα σοβαρό λάθος κόστισε τόσο ακριβά, έφερε ή δεν πρόλαβε έναν τόσο σοβαρό τραυματισμό, αυτόν του Αβραάμ. Το αμέσως χειρότερο είναι ότι οι ποδοσφαιριστές δεν νιώθουν ασφαλείς στα χέρια της Εθνικής.

Τα ιατρικά ζητήματα δεν είναι γήπεδο για πολιτικό παιχνίδι. Αυτό το ζήτημα όμως είναι πολύ μεγάλης σημασίας, πρώτα και πριν από όλα επειδή αφορά την σωματική υγεία των ποδοσφαιριστών. Κάνει μεγάλο λάθος η ΕΠΟ που στέκεται πολιτικά πάνω στο θέμα, που νοιάζεται μόνο για την πολιτική της προστασία και δεν ασχολείται με την επίλυση ενός τόσο σημαντικού προβλήματος.

Συνεχίζει ένα λάθος διάρκειας πολλών ετών. Σαν να μην αντιλαμβάνεται ότι σε κάθε τουρνουά, εκεί που έχει μεγαλύτερη σημασία η ιατρική φροντίδα, οι ποδοσφαιριστές ζουν και δουλεύουν με την ανασφάλεια του τι θα τους τύχει. Με τον Αβραάμ το κακό τρίτωσε, μετά τις αστοχίες με Τοροσίδη και Νίνη. Και παρατράβηξε. Πώς να αισθάνονται οι ποδοσφαιριστές ότι βρίσκονται σε καλά χέρια;

Στο εξής, για όσο διαρκεί το τουρνουά, το ιατρικό τιμ θα αποφασίζει με τον εκνευρισμό της κατάστασης ως πολύ κακό σύμβουλο. Γι’ αυτό και θα είναι ένας ακατάλληλος σύμβουλος για τον προπονητή. Ο Φερνάντο Σάντος δουλεύει πλέον με ποδοσφαιριστές που τρέμουν σε κάθε πόνο και με συνεργάτη που θα κάνει νόημα για αλλαγή σε κάθε πτώση.


πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: