Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Βρήκε -εκτός από λεφτά- και την ησυχία του!!

Οι αποχωρήσεις ή παραχωρήσεις – σημασία έχει το αποτέλεσμα κι όχι η διαδικασία – του Στέλιου Μαλεζά και του Ντάριο Κρέσιτς έχουν πολλές αιτίες. Γράφει ο Άρις Νικολάκης.
Βρήκε -εκτός από λεφτά- και την ησυχία του
Ανάμεσα τους και μία κοινή αιτία, με αφετηρία μία κοινή επιθυμία. Την δέσμευση για χρέωση θέσης στην 11άδα του ΠΑΟΚ με «108»!
Για τον Έλληνα διεθνή αμυντικό πάντως, υπάρχουν κι άλλες. Παράδειγμα; Η ανάγκη κι ουχί απλά, επιθυμία της συντρόφου του για μεταπτυχιακές σπουδές στη Γερμανία. Η πρόταση της Φορτούνα ήταν ταμάμ γι αυτήν. Το Ντίσελντορφ βλέπετε, έχει υψηλών προδιαγραφών πανεπιστημιακά ιδρύματα.
Για τον Κροάτη «πορτιέρε» όμως, η θέση βασικού είναι η μοναδική αιτία. Όταν μάλιστα, θεωρεί ότι πέρυσι έχασε θέση στην εθνική του ομάδα επειδή ο Λάζλο Μπόλονι τον είχε στον …πάγο του πάγκου; Είναι ηλίου φαεινότερο, ότι για τον Ντάριο Κρέσιτς ήταν αδιαπραγμάτευτος όρος για να μείνει φέτος, στον ΠΑΟΚ.
Και στην παρελθούσα αγωνιστική περίοδο ο Κροάτης ασκούσε πιέσεις. Ορισμένες φορές δε, αυτές άγγιζαν τα όρια της απειλής αποχώρησης από την Τούμπα. Ήταν γνωστό αυτό στο Γιώργο Δώνη. Ήξερε – με άλλα λόγια – ο προπονητής του ΠΑΟΚ τι μέλλει γενέσθαι με τη συμπεριφορά του Ντάριο Κρέσιτς. Πώς να έκλαιγε λοιπόν, για την αποχώρηση ή παραχώρηση του; Τούτο επειδή παραπονέθηκε, ότι ουδείς έκλαψε ο Κροάτης «πορτιέρε» για την απουσία του…
Και οι δυο τέως πλέον, παίκτες του ΠΑΟΚ έχουν πρώτιστο στόχο την εθνική τους ομάδα. Ως εκ τούτου η θέση βασικού σε οποιανδήποτε ομάδα είναι η κυρίαρχη προτεραιότητα τους. Λογική και θεμιτή επιθυμία. Συνήθης στόχος.
Οι επιθυμίες και οι στόχοι τους ήρθαν σε σύγκρουση με τη φιλοσοφία του Γιώργου Δώνη. Σύγκρουση βέβαια, με αμφίδρομο σεβασμό. Οι παίκτες αποδεχόταν το δίκιο του προπονητή τους. Ο προπονητής το δίκιο των παικτών του. Ελάτε όμως, που η εκατέρωθεν αποδοχή του δικαίου, δεν γεφύρωνε το χάσμα των προτεραιοτήτων τους. Έτσι επήλθε το κοινή συναινέσει διαζύγιο …
Δεν είναι πάντως, λίγοι στην Τούμπα, όσοι επιμένουν, ότι ο ΠΑΟΚ εκτός από λεφτά, βρήκε και την ησυχία του με την αποχώρηση ή παραχώρηση (έχει σημασία άραγε;) των δυο παικτών. Η γκρίνια τους, είτε με τον έναν, είτε με το άλλο τρόπο θα προκαλούσε αναστάτωση στα αποδυτήρια.
Ο Ντάριο Κρέσιτς είχε ήδη βεβαρυμμένο παρελθόν. Ο Στέλιος Μαλεζάς είχε εξελιχθεί σε «κάπτεν» του. Θα είχε κι αυτός τώρα, τα guts για παράπονα.
Η συμβίωση τους με άλλα λόγια, με τον ΠΑΟΚ δεν είχε άλλα περιθώρια. Με δεδομένες και τις βασικές διαφορές στόχων κι επιθυμιών με τον Γιώργο Δώνη…
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: