Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Μάδεργουελ όπως λέμε ...Ίντερ;

Ήταν 26 Νοεμβρίου 2008, όταν ο Παναθηναϊκός αντιμετώπιζε την Ίντερ του Μουρίνιο στην Ιταλία. Ο προπονητής των πράσινων, Χενκ Τεν Κάτε, αποφασίζει να κάνει ...τα δικά του!
Μάδεργουελ όπως λέμε ...Ίντερ;
Να κάνει κάτι που ναι μεν θεωρείται ντεμοντέ στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, αλλά αποδείχθηκε σούπερ για το συγκεκριμένο ματς. Ο Παναθηναϊκός, λοιπόν, αντιμετώπισε την Ίντερ με τρία σέντερ μπακ! Και συγκεκριμένα, με τον Γκούμα λίμπερο και στόπερ τους Βύντρα-Σαριέγκι.
Ο Παναθηναϊκός σε εκείνον τον αγώνα είχε αγωνιστεί με 3-6-1 και είχε πάρει ένα τεράστιο διπλό. Και, μάλιστα, με συμμετοχή στο γκολ των δυο εκ των τριών σέντερ μπακ!
Στο 69΄ ο Γκάμπριελ είχε εκτελέσει κόρνερ, ο Γκούμας είχε πιάσει κεφαλιά προς την εστία, ο Σέζαρ έδιωξε, αλλά στην επαναφορά ο Σαριέγκι από κοντά έκανε το 0-1.
Μάλιστα, εκείνη την εποχή ο Γκούμας ήταν ουσιαστικά τιμωρημένος από τη διοίκηση, αλλά ο Τεν Κάτε τον πήρε μαζί του στο Μιλάνο ακριβώς επειδή χρειαζόταν τρεις κεντρικούς αμυντικούς.
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ο Φερέιρα δοκιμάζει τις τελευταίες μέρες ένα σχήμα που μπορεί να έχει τρείς κεντρικούς αμυντικούς. Δεν ξέρουμε αν τελικά θα το επιλέξει για το ματς με τη Μάδεργουελ ή έστω σε κάποιο σημείο του αγώνα, όμως όπως και να έχει οι μνήμες γυρνάνε πίσω στον Νοέμβριο του 2008, όταν ο Παναθηναϊκός είχε επιλέξει για τελευταία φορά σε ένα σημαντικό, διεθνές παιχνίδι τα τρία σέντερ μπακ. Και, μάλιστα, με απόλυτη επιτυχία!
Βέβαια, άλλη δυναμικότητα η Ίντερ, άλλη η Μάδεργουελ, όμως και ο κάθε προπονητής έχει το σκεπτικό του, βάσει πάντα και του συγκεκριμένου τάιμινγκ, αλλά και της κρισιμότητας του αγώνα.
Θυμίζουμε ότι ένας από τους λάτρεις των τριών στόπερ ήταν ο Ρεχάγκελ. Ο οποίος, μάλιστα, είχε βάλει κάποια στιγμή ακόμα και τέσσερα σέντερ μπακ (συν τρεις κόφτες)! Στην ήττα 2-0 από την Αργεντινή στο Μουντιάλ 2010! Κανονικό πούλμαν στη μικρή περιοχή…

πηγή: sportdog.gr  

Δεν υπάρχουν σχόλια: