Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

"Tι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει..."

Ο απόηχος της εκπληκτικής επίδοσης της Σιγουέν Γε στα 400 μέτρα μεικτής ατομικής δεν λέει να κοπάσει.
"Tι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει..."
Μετά τα σχόλια θαυμασμού, έχουν αρχίσει οι αιχμές πως το χρυσό μετάλλιο και το παγκόσμιο ρεκόρ δεν ήταν απλά αποτέλεσμα …σκληρής προπόνησης και ταλέντου.
Ο Τζον Λέοναρντ, ένας από τους σημαντικότερους προπονητές κολύμβησης παγκοσμίως, αφήνει ξεκάθαρα υπόνοιες ότι οι 16χρονη Κινέζα ήταν ντοπαρισμένη:
"Ο χρόνος που πέτυχε είναι απίστευτος και κυριολεκτώ. Είναι πολύ δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι μια αθλήτρια αυτής της ηλικίας μπορεί να κάνει μια τέτοια επίδοση".
Μάλιστα ο Αμερικανός τεχνικός είπε πως η κούρσα της Σιγουέν Γε τού ξύπνησε δυσάρεστες μνήμες από τους Ανατολικογερμανούς κολυμβητές καθώς και από την Ιρλανδή, Μισέλ ντε Μπρούιν η οποία το 1996, ως Μισέλ Σμιθ τότε, κέρδισε 3 χρυσά μετάλλια και δύο χρόνια μετά τιμωρήθηκε με τετραετή αποκλεισμό για χρήση απαγορευμένων ουσιών.
Αξίζει να σημειωθεί πως τα τελευταία 100 μέτρα ελεύθερο η χρυσή, πια, ολυμπιονίκης, τα κολύμπησε σε 58,68 δευτερόλεπτα, χρόνος που είναι μόλις τρία εκατοστά περισσότερος από την αντίστοιχη επίδοση του Ράιαν Λόχτε, ο οποίος αναδείχθηκε πρώτος στους άνδρες στο ίδιο αγώνισμα…
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: