Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Νταμαρλής: «Ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα»

«Γεννημένος» ποδοσφαιρικά στον Άρη, ο Ερωτόκριτος Νταμαρλής ή για τους συμπαίκτες του «Έρωτας» εν συντομία, στο Πράτο της Ιταλίας πραγματοποιεί ένα παιδικό του όνειρο. Έχοντας πετύχει τον πρώτο στόχο καλείται να περάσει από τα δοκιμαστικά τεστ του Μάκη Κατσαβάκη, εκπληρώνοντας και τον δεύτερο. Να παίξει σε ένα γεμάτο Κλεάνθης Βικελίδης με την κιτρινόμαυρη φανέλα πάνω του…


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ: Γιώργο Στράντζαλη

-Η αλήθεια είναι ότι ο πολύς ο κόσμος ακόμη δεν σας γνωρίζει εσάς τους «μικρούς». Ποιος είναι ο Ερωτόκριτος Νταμαρλής;
Αγωνίζομαι στον Άρη 8 χρόνια περίπου. Η θέση μου είναι αμυντικός χαφ. Την περσινή χρονιά αγωνίστηκα ως στόπερ στην ομάδα κάτω των 20 και καθιερώθηκα σε αυτή την θέση. Στόχος μου είναι να αγωνιστώ φορώντας αυτή την φανέλα και θέλω να πιστεύω ότι μέσα από την πολύ δουλειά που έχω να κάνω θα τα καταφέρω.

-Πραγματοποιείται δηλαδή ένα παιδικό σου όνειρο;
Ναι έτσι ακριβώς είναι. Όνειρό μου ήταν να αγωνιστώ με την πρώτη ομάδα. Φέτος μου δίνεται αυτή η ευκαιρία, πρώτον να κληθώ να συμμετάσχω στην προετοιμασία της πρώτης ομάδας και αν όλα πάνε καλά να μπορέσω να υπογράψω το πρώτο μου επαγγελματικό συμβόλαιο.

-Οι μέχρι τώρα εμπειρίες σου από την προετοιμασία στην Ιταλία;
Κάθε αρχή και δύσκολη που λένε. Όσο περνάνε οι μέρες τα πράγματα γίνονται ολοένα και καλύτερα, η προσαρμογή μας γίνεται πιο εύκολη στα «θέλω» του προπονητή και μέσα από την δουλειά ελπίζω πως όλα θα πάνε καλά.

-Οι εντυπώσεις από την εικόνα της ομάδας από τα μέχρι τώρα φιλικά παιχνίδια ποιες είναι;
Η ομάδα δείχνει ότι έχει αρχίσει και δένει. Αμυντικά είμαστε σε πολύ καλό στάδιο. Με δουλειά θεωρώ ότι θα γίνουμε ακόμη καλύτεροι.

-Περίμενες ότι ο Άρης θα ανταποκριθεί στα δύο δυνατά φιλικά με Σιένα και Παλέρμο;
Δεν μπορώ να το πω εγώ αυτό. Απλά δείξαμε ότι έχουμε δυνατότητες σαν ομάδα και αυτό θα φανεί καλύτερα στο πρωτάθλημα.

-Αυτό τα οποίο διαπιστώνουμε από τα πρώτα φιλικά και τις προπονήσεις είναι ότι πρωτίστως η ομάδα θα ενδιαφέρεται για την άμυνά της, να κρατήσει πίσω το μηδέν…
Έτσι φαίνεται μέχρι στιγμής. Ο προπονητής δουλεύει πολύ με την άμυνα, θέλει να είμαστε αμυντικά συμπαγείς σαν ομάδα και θέλω να πιστεύω με την δουλειά επιθετικά και κάποιες προσθήκες που ίσως γίνουν θα καταφέρουμε να πετυχαίνουμε και τα γκολ που πρέπει.

-Σύμφωνα με τον Μάκη Κατσαβάκη προτιμάει τους παίκτες «εργαλεία» που να μπορούν να παίξουν σε παραπάνω από μία θέσεις, όπως για παράδειγμα εσύ…
Βλέπουμε ότι χρησιμοποιεί κι? άλλα παιδιά και δύο και τρεις θέσεις. Εγώ έχω αυτό το πλεονέκτημα γιατί μπορώ να αγωνιστώ και ως αμυντικό χαφ και ως στόπερ. Θέλω να πιστεύω ότι μέσα από αυτές τις δύο θέσεις θα μπορέσω να πάρω και κάποια παιχνίδια.

-Τι σου αρέσει περισσότερο; Αμυντικός χαφ ή στόπερ;
Προτιμάω την θέση του αμυντικού χαφ γιατί την γνωρίζω καλύτερα. Και στόπερ όμως έχω αρχίσει και προσαρμόζομαι σιγά σιγά, οπότε όπου με θέλει ο κόουτς.

-Ποιο πιστεύεις ότι είναι το δυνατό σου σημείο και ποιο αισθάνεσαι ότι πρέπει να βελτιώσεις;
Δυνατά σημεία του παιχνιδιού μου θα έλεγα ότι είναι η δύναμή μου στο ψηλό παιχνίδι, αλλά θα πρέπει σίγουρα να βελτιωθώ στην ταχύτητα. Είναι κάτι που το δουλεύω εδώ στην Ιταλία και πιστεύω ότι μπορώ να γίνω καλύτερος.

-Επειδή είστε και πολλά τα νέα παιδιά στο ρόστερ, ο βαθμός προσαρμοστικότητας ποιος είναι;
Είναι λίγο δύσκολος είναι η αλήθεια. Έχουμε όμως και την βοήθεια των μεγάλων που έχουνε μείνει στην ομάδα, όπως και ο προπονητής μας τον οποίο εμείς βλέπουμε σαν δεύτερο πατέρα μας.

-Ο ποδοσφαιριστής που θαύμαζες από μικρός;
Ο Τσάβι Αλόνσο της Ρεάλ.

-Περιμένεις την πρώτη στιγμή σου στο Κλεάνθης Βικελίδης;
Είναι κάτι για το οποίο ανυπομονώ. Είναι όνειρο να παίξω με την φανέλα του Άρη και μπροστά σε αυτόν τον κόσμο. Πιστεύω ότι θα πραγματοποιηθεί και μάλιστα σύντομα…
-Ως νέος ποδοσφαιριστής αισθάνεσαι τυχερός που με τις υπάρχουσες συνθήκες στο ελληνικό ποδόσφαιρο θα σας δοθεί η ευκαιρία να αναδείξετε το ταλέντο σας;
Φυσικά. Είναι η ευκαιρία μας όπως είναι τα πράγματα. Όποιος αξίζει θα φανεί και αυτός θα παίξει.

-Μήπως όμως αισθάνεσαι και λίγο άτυχος γιατί τα λεφτά θα είναι πολύ λιγότερα;
Τα λεφτά για εμάς τους νεαρούς παίζουν δευτερεύον ρόλο. Εμείς κοιτάμε να παίξουμε, να πάρουμε ευκαιρίες και τα χρήματα θα έρθουν.


πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: