Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Βρέθηκε η λύση για να σωθούμε!!

"Πεθαίνεις, αν δεν ονειρεύεσαι". Ποιος είπε αυτή τη μεγάλη κουβέντα; Ο Κομφούκιος; Ο Τζο ο Λεμονάδας; Ο Πεισίστρατος; Του Κώστα Καίσαρη.
Βρέθηκε η λύση για να σωθούμε
Ο Νίκος Βαμβακούλας; Ο Πάμπλο Νερούδα; Ο Γιάννης ο φονιάς, παιδί μιας Πατρινιάς κι ενός Μεσολογγίτη; Οχι, κυρίες και κύριοι. Το είπε ο Γιάννης Χριστόπουλος. Για όσους τους διαφεύγει, προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα.
Σχετικά με τον τρόπο που θέλει να λειτουργήσει. Ας αφήσουμε όμως τον κ. Χριστόπουλο στους στοχασμούς του κι ας περάσουμε στο μείζον πολιτικό θέμα που προέκυψε με την τοποθέτηση του Ζακ Ρογκ πως «οι Ολυμπιακοί Αγώνες επέστρεψαν στην πατρίδα τους». Στο Λονδίνο δηλαδή. Τα μεγάλα κόμματα το έκαναν γαργάρα. Δουλοπρεπείς οι πολιτικοί αρχηγοί πήγαν πάσο.
Κι αυτοί που αντέδρασαν ήταν οι «ελληναράδες» της Χρυσής Αυγής και οι Ανεξάρτητοι Ελληνες του Καμμένου. Ειδικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπός τους, ο Τέρενς Κουίκ, ήταν φωτιά και λαύρα: «Απαράδεκτο, ανιστόρητο και προκλητικό» χαρακτηρίζει τον Ζακ Ρογκ. Τον οποίο οι Ανεξάρτητοι Ελληνες καλούν να ανακαλέσει και να ζητήσει δημόσια συγγνώμη. Κανείς δεν μπορεί να παίζει με τον Παναγιώτη Καμμένο, θα πρόσθετα εγώ.
Μόνο ο ίδιος είχε το δικαίωμα να χοντροπαίζει στο χρηματιστήριο. Κι ο Τέρενς Κουίκ, που πριν ακόμα εγκαταλείψει τη δημοσιογραφία για την πολιτική είχε ρινγκ τόουν στο τηλέφωνό του τον εθνικό ύμνο (είναι άγνωστο αν κάθε φορά που χτυπάει στέκεται σε στάση προσοχής), κατέληξε: «Υπενθυμίζουμε την πρόταση του Κωνσταντίνου Καραμανλή για μόνιμη τέλεση των Αγώνων στην Αρχαία Ολυμπία, η οποία πρέπει επιτέλους να μας απασχολήσει». Ποιος Ελληνας, έστω και μη ανεξάρτητος, θα μπορούσε να διαφωνήσει; Ουδείς.
Θα μου πείτε τώρα, υπάρχουν κάποιες μικρές ελάχιστες τεχνικές λεπτομέρειες. Οτι θα πρέπει δηλαδή να κατασκευαστούν στον χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας μια σειρά από αθλητικές εγκαταστάσεις. Το Ολυμπιακό Στάδιο, γήπεδα για όλα τα ομαδικά αθλήματα, ολυμπιακό χωριό κ.λπ. Σιγά τα δύσκολα. Τόσα λεφτά χρωστάει η Ελλάδα.
Θα χαλάσει ο κόσμος αν προστεθούν κάτι δεκάρικα δισ. για τους Ολυμπιακούς Αγώνες; «Με τα πολλά στη φυλακή και με τα λίγα μέσα» λέει ο σοφός λαός. Δεν αλλάζει τίποτα. Αλλάζουν πολλά όμως με την προοπτική της μόνιμης τέλεσης των Αγώνων, όταν μάλιστα υπάρχει η τεχνογνωσία του 2004. Αν πέσουν λοιπόν όλοι γονατιστοί στα πόδια της κυρίας Γιάννας και την παρακαλέσουν να επιστρέψει, δεν πρόκειται να αρνηθεί. Θα αναθέσει και πάλι τις υπηρεσίες της στη διάθεση της πατρίδας. Με το επιτελείο της.
Που είχαν κάνει όλοι μαζί τους πλέον ακριβούς Αγώνες στη σύγχρονη ιστορία των Ολυμπιακών. Ιδού λοιπόν ο πλέον σωστός δρόμος για να επανέλθει η ανάπτυξη σ' αυτόν τον τόπο. Να ξεφύγει η οικονομία απ' αυτή την καταραμένη την ύφεση. Να καταπολεμηθεί η μάστιγα της ανεργίας, που μέχρι το τέλος του '12 θα φτάσει στο 30%. Να ξαναγυρίσουν σ' αυτόν τον τόπο το χαμόγελο και η αισιοδοξία. Ο Καμμένος κι ο Κουίκ βρήκαν τη λύση για να νικηθεί το επάρατο μνημόνιο. Με μόνιμους τους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Ελλάδα, οι Ελληνες θα τρώνε με χρυσά κουτάλια. Αυτά.
Σύσσωμη η παγκόσμια κοινή γνώμη περιμένει με αγωνία την τοποθέτηση της γγΑ, Κούλας Γιαννακίδου, για το μείζον θέμα της Βούλας Παπαχρήστου.
-Observer
Η ίδια η ζωή δίνει στον καθένα αυτό που του αξίζει
ΟΙ τακτικοί αναγνώστες μου θα έχουν διαπιστώσει την εμπάθεια που με διακατέχει για το κόμμα του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού. Πάντα όμως σε ευπρεπή πλαίσια και χωρίς να καταφεύγω σε ακραίους χαρακτηρισμούς. Ουδέποτε λοιπόν τόλμησα να διατυπώσω την άποψη ότι μέσα στο κόμμα του Καρατζαφέρη υπάρχουν «ημίτρελοι, λαμόγια, καρεκλοκένταυροι και φαντασμένοι».
Τα είπανε όμως αυτά κάποιοι άλλοι. Στελέχη της νεολαίας του ΛΑΟΣ σε επίσημη ανακοίνωσή τους με την οποία κάνουν γνωστό ότι αποχωρούν από το κόμμα. Οχι επειδή τους φοβίζει το 1,6% των προσφάτων εκλογών, αλλά επειδή, επαναλαμβάνω, δεν μπορούν να συνυπάρξουν με ημίτρελους, λαμόγια, καρεκλοκένταυρους και φαντασμένους. Ιδού λοιπόν πώς η ίδια η ζωή έρχεται να αποκαταστήσει την τάξη και να δώσει στον καθέναν αυτό που πραγματικά του αξίζει. Δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση το φαινόμενο Καρατζαφέρη.
Οταν ακόμα κι ο Βλάσης Μάρας (φωτό) πέφτει και βγαίνει έξω από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, θα άντεχε σε όλες αυτές τις κωλοτούμπες ο Καρατζαφέρης των 120+ κιλών; Στον σκουπιδοτενεκέ της πολιτικής ιστορίας λοιπόν. Τον ισοπέδωσαν οι αυθεντικοί εθνικόφρονες και διώκτες των μεταναστών: η Χρυσή Αυγή και οι Κασιδιάρηδες. Ο,τι έσπειραν ο Καρατζαφέρης, ο Βορίδης, ο Αδωνις κι ο Πλεύρης, ήρθε να θερίσει ο Μιχαλολιάκος.
Αγνοούνται ακόμη τα 10 εκατ. γιούρο
ΒΟΛΤΕΣ στα Ματογιάννια στη Μύκονο έκανε τις προάλλες ο Σωκράτης Κόκκαλης. Κι είχε και τα κέφια του μάλιστα. Οταν σε σχετική κουβέντα έλεγε: «Χο, χο, χο. Πόσα μέλη έχει κάνει ο Αλαφούζος; Εφτασε τις τέσσερις χιλιάδες;». Οταν βέβαια ο Κόκκαλης είχε φτάσει κάποια στιγμή τα 87.000 μέλη στον Ολυμπιακό και ενεργά μάλιστα, δικαιούται διά να ομιλεί. Θα μου πείτε τώρα, τότε ήταν άλλες οι εποχές. Σωστό. Αυτό όμως όφειλε να το γνωρίζει πρώτος και καλύτερος ο ίδιος ο Αλαφούζος.
Οταν αυτή τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, με την κρίση να έχει γονατίσει τον κόσμο, έβαλε μπροστά την ιστορία με τα μέλη. Κι έρχεται και του λέει ο Τσάκας ότι έχει περάσει ένας μήνας κύριε και δεν έχεις μαζέψει ούτε οχτακόσια χιλιάρικα. Πού είναι λοιπόν το ένα δεκάρικο εκατομμύρια που είχε σίγουρο ο κυρ-Γιάννης για ξεκίνημα; Κι όχι με το στόμα. Εχει συμπεριλάβει μάλιστα τα 10 εκατομμύρια ευρώ από τα μέλη στο μπίζνες πλαν στον φάκελο που κατέθεσε ο Παναθηναϊκός στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Τόση αισιοδοξία ότι θα μαζέψει τόσο γρήγορα τόσα πολλά λεφτά δεν είχε ούτε ο Παπακωνσταντίνου όταν παρίστανε τον υπουργό Οικονομικών.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Δηλαδή ο Καραγκούνης μπορούσε να κερδίσει μόνος του τη Ρωσία και δεν μπορεί να παίξει με τη Μάδεργουελ;
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: