Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Πλάνο αποκέντρωσης του ποδοσφαίρου!!

Επιστολή μέσω της οποίας παρουσιάζει το πλάνο αναδιάρθρωσης των επαγγελματικών κατηγοριών του ποδοσφαίρου, έστειλε στις ΕΠΣ ο υποψήφιος πρόεδρος της ΕΠΟ, Διονύσης Ψωμιάδης.
Πλάνο αποκέντρωσης του ποδοσφαίρου
Αναλυτικά η επιστολή:
«Κυρίες και κύριοι,
Οφείλουμε να απομονώσουμε αυτούς τους λίγους που έχουν εισβάλλει στο ποδόσφαιρό μας και το δυσφημούν. Δυστυχώς το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι τόσο διαβρωμένο που, αντί να αποτινάξει αυτά τα ζιζάνια, τα αναδεικνύει και τα καθιερώνει σαν επίσημους εκπροσώπους του. Κάποιες αλλαγές που γίνονται δεν αλλάζουν το προσωπείο. Είναι απλές αλλαγές θέσεων των ίδιων ανθρώπων και βέβαια καμία αλλαγή στη φιλοσοφία για την κάθαρση του ποδοσφαίρου και την επικυριαρχία του παρακράτους στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Εδώ η γενιά μου πρέπει να απολογηθεί για την εκκωφαντική σιωπή σε θέματα υψίστης σημασίας για την κοινωνία μας, όπως ο αθλητισμός γενικότερα και το ποδόσφαιρο ειδικότερα.

Αφήσαμε και πέτυχαν αυτοί οι άρπαγες, οι έμποροι του μίσους και της εμπάθειας, με τη δύναμη του χρήματος, ένα πραγματικό άβατο στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ένα απαγορευμένο χώρο για όλους όσους δεν υποτάσσονται και δεν τους ακολουθούν πειθήνια. Οι δημοκρατικές διαδικασίες είναι άγνωστες γι΄αυτούς. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να κρατούν σε ομηρία το ελληνικό ποδόσφαιρο. Και να το ελέγχουν απόλυτα. Η αλαζονεία τους έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο ώστε να θεωρούν πως κανείς και τίποτα δεν μπορεί να τους αγγίξει. Γι΄αυτό απαιτούνται αλλαγές προσώπων και αλλαγές σε κανονισμούς (πιλοτικά) καθώς και μια γενναία αναδιάρθρωση κατηγοριών.
Αν δεν γίνει μια νέα αναδιάρθρωση δεν έχει καμιά ελπίδα το ελληνικό ποδόσφαιρο. Μία Α΄εθνική Σούπερλιγκ, επαγγελματική με 16 ομάδες και το κριτήριο εκεί για να παίρνεις άδεια να είναι ότι δεν θα χρωστά καμία ομάδα. Δύο όμιλοι Β΄ εθνικής των 16 ομάδων Βόρειος και Νότιος όμιλος με ημιεπαγγελματικές ομάδες για να περιοριστούν τα έξοδα και ιδιαίτερα των μετακινήσεων. Επίσης 4 όμιλοι Γ΄ εθνικής με αμειβόμενους ποδοσφαιριστές. Η χώρα μας δεν έχει τη δυνατότητα βιωσιμότητας ενός άκρως επαγγελματικού ποδοσφαίρου με πολλές κατηγορίες.
Ζητάμε τεράστιες υποχρεώσεις από τους «επαγγελματίες» ποδοσφαιριστές και αυτοί δεν έχουν κανένα δικαίωμα. Απλά επιβιώνουν με δανεικά φίλων και συγγενών. Μόνο με μια τέτοια αναδιάρθρωση μπορεί να υπάρξει ελπίδα για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο μας. Όσο για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο είναι μια άλλη ιστορία που και εδώ έχουμε δημιουργήσει δυστυχώς ένα ιδιαίτερα κακό προηγούμενο και λειτουργία που – κακώς – αντιγράφει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Φυσικά αυτή η λειτουργία μπορεί να οδηγήσει αυτά τα σωματεία στην αυτοκαταστροφή. Και επειδή τιμώ αυτούς τους παράγοντες που με ανιδιοτέλεια προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, σε δύσκολες συνθήκες, μακριά από δημοσιότητα και χωρίς αναγνώριση των υπηρεσιών τους εμείς οφείλουμε να ενδυναμώσουμε το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.
Επίσης, επιτέλους πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος ανέξοδης αποκέντρωσης της ΕΠΟ. Με άλλα λόγια σε 5-6 ΕΠΣ της χώρας να υπάρξουν παραρτήματα της ΕΠΟ για άμεση εξυπηρέτηση όλων των ενδιαφερομένων αφού τα ηλεκτρονικά μέσα έχουν δυνατότητα διευκόλυνσης όλων. Μέχρι τώρα για την πιο απλή υπόθεση αναγκάζεται ο ενδιαφερόμενος να τρέχει στην Αθήνα.
Αυτό, λοιπόν, που δεν επιθυμεί πραγματικά η Πολιτεία να πραγματοποιήσει κι έχει συγκεντρώσει τα πάντα στην υδροκέφαλη Αθήνα, εμείς επιδιώκουμε να πετύχουμε. Το όνειρο όλων των Ελλήνων που ζουν στην Περιφέρεια λέγεται ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ του ποδοσφαίρου.
Διονύσης Ψωμιάδης
Υποψήφιος Πρόεδρος ΕΠΟ
Υ.Γ. Την επόμενη εβδομάδα θα ακολουθήσει η αθλητική δικαιοσύνη!!!
».

Δεν υπάρχουν σχόλια: