Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Καλύτερη επίθεση, η ...άμυνα!!

O Αλέξης Σπυρόπουλος γράφει για τον φετινό Άρη.
Καλύτερη επίθεση, η ...άμυνα
Δύο διαφορετικά παιχνίδια, δύο διαφορετικά πρόσωπα για τον Άρη. Κόντρα στη σαφώς πιο αδύναμη Κόμο η... πιτσιρικαρία του Κατσαβάκη πήρε καλό βαθμό, αν αναλογιστεί κανείς ότι τέτοια ενδεκάδα δεν υπάρχει περίπτωση να δούμε κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Οι μικροί έχοντας το κίνητρο να αποδείξουν πράγματα πίεσαν καλά, ακολούθησαν κατά γράμμα τις οδηγίες του Έλληνα τεχνικού και με πρωταγωνιστή τον αφιονισμένο Κατίδη δικαιούνταν τη νίκη στην κανονική διάρκεια και όχι στα πέναλτι. Απέναντι στην Παλέρμο, όμως, το πρόσωπο του Άρη ήταν μέτριο έως κακό, και σε αυτό ευθύνεται –κάτι που παραδέχτηκε– ο Κατσαβάκης που αποφάσισε να παίξει με μοναδικό αμυντικό χαφ τον Παπαστεριανό, με συνέπεια να γίνει ο Άρης ευάλωτος και να κινδυνεύει στο πρώτο 20λεπτο με πιο βαριά ήττα.
Είναι ξεκάθαρο πια, έπειτα από τρεις εβδομάδες προετοιμασίας, ότι ο Κατσαβάκης χτίζει μια ομάδα που θα προσπαθεί να παίζει σκυλίσια άμυνα και να καταστρέφει το παιχνίδι του αντιπάλου. Αυτή τη λογική έχει το 5-4-1 που είδαμε και πάλι κόντρα στην Παλέρμο, όπως και με τη Σιένα, αφού τα πλάγια μπακ σπανίως ανεβαίνουν. Εδώ έγκειται και το μεγάλο πρόβλημα για τους «κίτρινους», πέρα από το πρόβλημα που υπάρχει στην ανάπτυξη, που εν μέρει είναι δικαιολογημένο στη φάση που βρίσκεται η ομάδα.
Ο Άρης χρειάζεται δύο κλασικά μπακ που αυτή τη στιγμή δεν έχει και αναγκάζεται να πάει με ημίμετρα. Επίσης όσοι περιμένουν να δουν θέαμα θα απογοητευθούν. Ο προπονητής του Άρη, με μπούσουλα την περσινή συνταγή που εφάρμοσε στη Δόξα, αφήνει στην άκρη προς το παρόν το επιθετικό κομμάτι και αρκείται στη μαζική άμυνα. Είναι αρκετή, όμως, μόνο αυτή;
Πηγή: Sportday

Δεν υπάρχουν σχόλια: