Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Η συμπαθητική ΑΕΚ δεν είναι ανταγωνιστική ακόμη…!

Ο Μιχάλης Τσόχος γράφει για τη νέα ΑΕΚ του Βλάχου.
Η συμπαθητική ΑΕΚ δεν είναι ανταγωνιστική ακόμη…
Επειδή αυτό το ταξίδι στην Αγγλία είναι αλήθεια ότι είχε προκαλέσει τρόμο στους κόλπους της ΑΕΚ ότι η ομάδα θα βαδίζει από διασυρμό σε διασυρμό και αυτό δεν συνέβη, υπάρχει ο κίνδυνος να ανέβει ξαφνικά ο πήχης.
Ναι, η ΑΕΚ ήταν συμπαθητική με την Πρέστον, μία ομάδα της Γ' Εθνικής της Αγγλίας και έχασε πολύ δύσκολα με 1-0 και ήταν συμπαθητική και με την Μπλάκμπερν, που έστω και αν υποβιβάστηκε στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία, μπορεί και να λογίζεται ως ομάδα Πρέμιερ Λιγκ.

Αυτό συνέβη γιατί λειτούργησε ο φόβος και το αίσθημα της αυτοσυντήρησης μίας μεγάλης σε όνομα ομάδας και στις δύο περιπτώσεις. Όποιος όμως από αυτά τα δύο ματς ξεγελαστεί και υποθέσει ότι η ΑΕΚ αν δεν ενισχυθεί με τρεις τέσσερις παίκτες, θα είναι ανταγωνιστική στο νέο πρωτάθλημα στον βαθμό που να μπορεί να τερματίσει στις πρώτες θέσεις, νομίζω ότι είναι γελασμένος.

Ναι, κάποιοι από τους μικρούς όπως ο Γροντής, ο Καλογέρης και ο Αρκούδας δείχνουν ότι μπορούν να σηκώσουν το βάρος της φανέλας, αλλά κανείς τους δεν είναι επιπέδου Κλωναρίδη. Τα θετικά στοιχεία που βγάζουν αυτά τα παιδιά είναι σίγουρα ενθαρρυντικά, αλλά αν πέσουν όλα μαζί στη μάχη της Σούπερ Λίγκας, χωρίς οκτώ εννιά έμπειρους ποδοσφαιριστές στην ενδεκάδα, ο κίνδυνος να… καούν και να εκτροχιαστούν είναι μεγάλος. Όποιος πιστεύει ότι είναι εύκολο να ρίξεις μία ομάδα νέων με τρεις τέσσερις έμπειρους παίκτες στο πρωτάθλημα και να κολυμπήσει, δεν ξέρει τι του γίνεται…

Άλλωστε για να καταλάβουμε το επίπεδο αυτής της ομάδας της ΑΕΚ αρκεί να δούμε τον Γκερέιρο και τον Ρίκκα που και στα δύο πρώτα φιλικά μοιάζουν με παίκτες τεράστιας κλάσης, που πάνω τους πρέπει να «χτιστεί» όλη η ομάδα. Όταν λοιπόν δύο παίκτες που μέχρι πέρυσι δύσκολα έμπαιναν στις αποστολές αυτής της ομάδας και τώρα ξεχωρίζουν σαν τη μύγα μες στο γάλα και κάνουν με πολύ μεγάλη ευκολία τη διαφορά, αντιλαμβάνεται κανείς για την κατακόρυφη πτώση στο ρόστερ της ΑΕΚ.

Ναι, οι μικροί έχουν μπει στα βαθιά και κολυμπάνε και ως τώρα δεν έχουν πνιγεί. Αυτή είναι μία πραγματικότητα, όπως και ότι ο Γιάγκο μοιάζει με κανονικό στόπερ. Όποιος όμως υποθέσει ότι αυτό είναι αρκετό για να βγει η ΑΕΚ τέταρτη ή πέμπτη στο νέο πρωτάθλημα είναι γελασμένος. Ο Κοντοές και ο Σιαλμάς, που λείπουν, σίγουρα θα βοηθήσουν και θα παίξουν βασικοί, ενώ η ΑΕΚ περιμένει πολλά από τις δύο μεταγραφές που περιμένει να κάνει, αλλά και από κάνα δύο παίκτες κάτω των 24 ετών που αναμένεται να αποκτήσει και να τη βοηθήσουν.
Ο Ντίμι, ο Κοντοές, ο Γιάγκο, ο Μπουγαΐδης (αν μείνει), ο Ρίκκα, ο Γκερέιρο, ο Τσουκαλάς (που λογικά έρχεται), ο Σιαλμάς και οι δύο μεταγραφές που απομένουν, είναι μία μαγιά δέκα παικτών που με τη βοήθεια των πιτσιρικάδων μπορούν να κρατήσουν την ΑΕΚ στην κατηγορία εύκολα και μετά μπορούμε να δούμε και τα υπόλοιπα.

Οτιδήποτε άλλο λέγεται ή γράφεται από δύο φιλικά είναι όχι υπερβολικό, αλλά και επικίνδυνο για την ίδια την ΑΕΚ…
Πηγή: Sportday

Δεν υπάρχουν σχόλια: