Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Οι ανίατες ασθένειες των Ολυμπιακών!!

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες πάσχουν από την ασθένεια που πάσχει κάθε εκδήλωση, η οποία γίνεται θέαμα των δισεκατομμυρίων. Γράφει ο Αντώνης Πανούτσος.
Οι ανίατες ασθένειες των Ολυμπιακών
Απευθύνονται σε όλους με τον πιο ανώδυνο τρόπο, έχοντας σημαία την τελετή έναρξης και λιγότερο της λήξης, που έχει σχέση με τον αθλητισμό όσο ο Disney, το Holiday on Ice, και το Up With the People. Eurovision του κερατά, που μπορεί να την παρακολουθήσει όλη η οικογένεια, ακόμα και αν η μαμά έχει πάει γήπεδο μόνο για τις γυμναστικές επιδείξεις.

Επίσης οι Ολυμπιακοί πάσχουν από την ασθένεια των χορηγών. Οι πανίσχυροι χορηγοί παίρνουν πακέτα εισιτηρίων, τα στέλνουν στους καλούς πελάτες τους, τους οποίους αν είναι πολύ καλοί τους προσκαλούν και στην πόλη που γίνονται οι αγώνες και μετά την πληρώνει η ατμόσφαιρα του γηπέδου. Γιατί οι καλεσμένοι των χορηγών δεν ενδιαφέρονται για όλα τα εισιτήρια που έχουν πάρει, βαριούνται να πάνε στο γήπεδο, με αποτέλεσμα τις άδειες κερκίδες στους αγώνες, ενώ υπάρχει κόσμος που θα ήθελε να βρίσκεται στο γήπεδο.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή στην προσπάθεια να κάνει τους Ολυμπιακούς το σημαντικότερο γεγονός σε κάθε άθλημα, έκανε το λάθος να προσκαλέσει επαγγελματίες σε αθλήματα που τα παλιότερα τουρνουά παρέμειναν οι διοργανώσεις με το μεγαλύτερο πρεστίζ. Παρά το ότι επιτράπηκε η συμμετοχή επαγγελματιών στο ποδόσφαιρο, το τένις ή το μπέιζμπολ, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, τα τουρνουά του γκραν σλαμ και τα World Series παρέμειναν σημαντικότερα από τους Ολυμπιακούς. Αλλά για να μην κολλάω στη μουρμούρα, οι Ολυμπιακοί για τον στίβο, την κολύμβηση και τα άλλα μικρότερα αθλήματα παραμένουν η σημαντικότερη διοργάνωση, δίνοντας την ευκαιρία στον φίλο του αθλητισμού να «χαζέψει» παρακολουθώντας για 24ωρα αθλήματα που δεν θα καθόταν να δει στα παγκόσμια πρωταθλήματά τους.

Λόγω των νέων παικτών παρακολούθησα με μεγάλο ενδιαφέρον τα δύο ματς της ΑΕΚ. Αποφεύγοντας να βγάλω τελικά συμπεράσματα, μπορώ να πω ότι από τους άγνωστους νεαρούς παίκτες που είδα, ο Νικολιάς λόγω εμφάνισης με το μαλλί χαίτη αλλά και τεχνικής εύκολα γίνεται crowd pleaser, ο Καλογέρης έχει πολύ καλή εκρηκτικότητα, ο Μπουγαΐδης, που πάντα μου άρεσε, αλλά πέρυσι προς στιγμήν πήγα να χάσω την εμπιστοσύνη μου στο ταλέντο του μετά το Under 21, εμφανίζεται με μεγαλύτερη εμπιστοσύνη και ο Γιάγκο είναι ένας αργός, τυπικός journeyman στόπερ, αλλά στην κατάσταση που βρίσκεται η ΑΕΚ και αυτό αρκετό είναι. Ο χώρος όμως που έχει πρόβλημα είναι τα πλάγια της άμυνας, με την απομάκρυνση του Γεωργέα να μοιάζει όλο και μεγαλύτερο λάθος.
Πηγή: Sportday

Δεν υπάρχουν σχόλια: