Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Δώρο στη "χρυσή" φουρνιά!!

Σε Ολυμπιακό ρυθμό κινείται από την Παρασκευή όλη η υφήλιος. Στην Ελλάδα η κρίση έχει "τελειώσει" τους Έλληνες, στη Συρία μαίνεται ο εμφύλιος, στο Ιράν ετοιμάζουν το μεγάλο όπλο...
Δώρο στη "χρυσή" φουρνιά
Γράφει ο Αντώνης Πατσούρας...
...στην Ισπανία η ανεργία "θερίζει". Στα αρχαία χρόνια, την περίοδο διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων εφαρμόζονταν εκεχειρία. Τώρα αυτά είναι πολυτέλειες. Τώρα οι Αγώνες δεν έχουν σχέση με Ολυμπιακούς. Χρήμα, χρήμα., «εξοπλιστικά», ντόπα, καταχρεωμένες χώρες και λίγη δόση αδρεναλίνης.
Πριν από οχτώ χρόνια διοργανώσαμε και στην Ελλάδα τους δικούς μας Αγώνες. Επιτυχημένους αλλά και αποτυχημένους. Με αφορμή τα τελευταία κρούσματα ντόπινγκ θυμήθηκα τους αθλητές που πήραν μετάλλια στις δυο τελευταίες διοργανώσεις και απογοητεύτηκα. Πολλές σκιές. Αρκετά κρούσματα. Θυμήθηκα τα χρόνια που όλη η Ελλάδα καθόταν κάτω από την μπάρα και αναρωτήθηκα που είναι σήμερα η Άρση Βαρών. Όσο και εάν έψαξα δεν βρήκα κάτι. Που είναι εκείνα τα μετάλλια στο στίβο; Χάθηκαν στο δρόμο. Είναι φτωχή η φετινή εκπροσώπηση της Ελλάδος στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Γεγονός.
Στην Ελλάδα οι παρέες γράφουν την ιστορία. Οι ομάδες. Στο Λονδίνο απουσιάζει η ομάδα μπάσκετ. Θυμάμαι τα πανηγύρια στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα για την εθνική μας. Το Καλλιμάρμαρο. Από τότε το μπάσκετ… εκτοξεύτηκε αλλά απέτυχε να πάει στο Λονδίνο. Η εθνική πόλο γυναικών πήρε το χρυσό στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα το 2011 αλλά το 2012 απέτυχε να πάει στο Λονδίνο. Η Αντιγόνη Ρουμπέση που έχει γευτεί το νέκταρ της 2ης θέσης στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας έγραφε την Παρασκευή στο facebook πως είναι η πρώτη φορά μετά από 8 χρόνια που δεν παρελαύνει στην τελετή έναρξης.
Η μοναδική ομάδα μας που παρέμεινε πιστή στο ραντεβού της είναι η ανδρική του πόλο. Δεν έχει άλλη ομάδα η Ελλάδα στο Λονδίνο. Μετά από πολλές φουρτούνες αυτά τα παιδιά πήραν το εισιτήριο. Έχασαν δυο Παγκόσμια πρωταθλήματα αλλά στο Λονδίνο πήγαν. Την Κυριακή αρχίζουν τους αγώνες τους απέναντι στην ισχυρή Κροατία και η αλήθεια είναι πως μπορεί να διακριθούν. Το μόνο σίγουρο που μπορώ να πω γι’ αυτή την ομάδα είναι πως έχει κίνητρο. Τεράστιο! Πολλές ομάδες έχουν ταλέντο αλλά αυτή έχει και κίνητρο. Εντάξει κίνητρο έχουν και οι Ούγγροι που θέλουν το 4ο χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο, οι Σέρβοι που θέλουν επιτέλους ένα χρυσό αλλά και οι Ιταλοί που θέλουν να αποδείξουν πως μπορούν και στους Ολυμπιακούς.
Αυτή η ομάδα, η ελληνική έχει κίνητρο. Αυτό είναι το αντίο. Μια μεγάλη γενιά ολοκληρώνει στο Λονδίνο τον κύκλο της. Η σπουδαιότερη γενιά. Αυτή των 76ρηδων (γεννημένοι το 1976 +/-). Ο Γιώργος Αφρουδάκης, ο Θόδωρος Χατζηθεοδώρου, ο Νίκος Δεληγιάννης δεν θα πάνε ξανά σε Ολυμπιακούς Αγώνες και σε μεγάλη διοργάνωση με την εθνική. Αυτό το καλοκαίρι αντίο στο πόλο είπε ο Αντώνης Βλοντάκης ενώ η εθνική έχει αποχαιρετήσει και άλλα σπουδαία μέλη αυτής της γενιάς όπως είναι ο Μάζης, ο Σχίζας, ο Ρέππας, ο Θωμάκος. Αυτά τα παιδιά που είναι πλέον στα 36 τους συν τον Κώστα Κοκκινάκη που προστέθηκε επί Καμπάνια στην παρέα δεν θα πάνε ξανά στο Ολυμπιακό χωριό. Έτσι θέλουν να τα δώσουν όλα για διάκριση στο Λονδίνο. Ο Γιώργος Αφρουδάκης από το 1994 που παίζει στην εθνική ψάχνει ένα Ολυμπιακό μετάλλιο αλλά δεν ήρθε. Ο Θόδωρος Χατζηθεοδώρου είναι ο Έλληνας με τους περισσότερους τίτλους στην ιστορία αλλά αυτό το μενταγιόν του λείπει.
Πιστεύω σ’ αυτή την παρέα. Συνδυάζει ταλέντο και εμπειρία. Έχει και κάτι άλλο. Οι πιο νέοι ξέρουν πως κάτι καλό μπορεί να γίνει μόνο μ’ ένα τέτοιο μείγμα. Το ξέρουν καλά και το βίωσαν όταν η ΚΟΕ είχε διώξει όλους τους παλιούς και απέτυχαν να κρατήσουν ψηλά την Ελλάδα. Η γενιά αυτή που φεύγει είναι η χρυσή του ελληνικού πόλο και δεν υπάρχουν τόσο καλοί παίκτες σε όλες τις θέσεις για να καλυφθούν τα κενά και να έρθουν πάλι διακρίσεις. Οπότε το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να σηκώσουν ψηλά το κεφάλι και να δείξουν σε όλους τι μπορεί να κάνουν.
Πηγή: theinsiders.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: