Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Τρεις ενστάσεις για τη δίωξη!!

Τελείωσε η απολογία για την πειθαρχική δίωξη του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα προς την "Παναθηναϊκή Συμμαχία". Τρεις ενστάσεις κατέθεσε το Σωματείο. Η απόφαση θα ανακοινωθεί τη μεθεπόμενη Πέμπτη.
Τρεις ενστάσεις για τη δίωξη!
Στην πράσινη ΠΑΕ και στο Σωματείο ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη για την πρώτη ανακοίνωση της Παναθηναϊκής Συμμαχίας μετά τον αγώνα με το Λεβαδειακό και ασκούσε κριτική στις διαιτητικές αποφάσεις, ενώ υπήρχε και ένα υστερόγραφο για την ΠΑΕ Ολυμπιακός και για «μαύρη προπαγάνδα».
Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, κ. Καρράς θεωρεί με τις αναφορές που υπήρχαν στην ανακοίνωση πως δημιουργείται αίσθημα απαξίωσης για το άθλημα του ποδοσφαίρου.
Φυσικά, ο Παναθηναϊκός έκανε ενστάσεις για απαράδεκτη δίωξη και υπόθηκε όταν αναρτήθηκε η ανακοίνωση υπήρχε η Παναθηναϊκή Συμμαχία συγκροτήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ και το Σωματείο δεν υφίσταται ως νομικό πρόσωπο, άρα κακώς συνδέονται.
Επίσης, από το πράσινο στρατόπεδο τόνισαν πως: «Η ανακοίνωση εκδόθηκε υπό το βάρος όλων όσων συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, όπου παράγοντες οδηγήθηκαν στη φυλακή, υποβιβάστηκαν ομάδες και η υπόθεση είναι στη δικαιοσύνη και έχει δοθεί σε εφέτη ανακριτή. Μάλιστα, τον τελευταίο καιρό έχουν απομαγνητοφωνηθεί οι συνομιλίες καθώς εμπλέκονται διαιτητές και παράγοντες. Αυτοί έχουν απαξιώσει το ποδόσφαιρο».
Από τον Παναθηναϊκό αναρωτήθηκαν ποιος είναι τελικά αυτός που απαξιώνει το ελληνικό ποδόσφαιρο; Ο Παναθηναϊκός που βγάζει ανακοινώσεις; Στο τριφύλλι ανέφεραν κατά την απολογία τους πως: «το προϊόν του ποδοσφαίρου είναι ήδη απαξιωμένο λόγω της υπόθεσης με τα στημένα παιχνίδια του καλοκαιριού του 2011».
Ακόμα, αναφέρθηκε για την καλή φήμη που δεν υπάρχει και έγινε λόγος για τις δηλώσεις του αναπληρωτή προέδρου της ΚΕΔ, Χρήστου Σάββα στις 13 Αυγούστου, ο οποίος αναφέρθηκε σε στημένους πίνακες. Ως αποτέλεσμα μια μέρα μετά παραιτήθηκε από τα καθήκοντα του.
Εκείνη τη στιγμή ο Παναθηναϊκός τόνισε πως εκφράζει τις απόψεις του για τις διαιτητικές αποφάσεις, όταν ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΚΕΔ αποχωρεί για αυτό το λόγο ενώ υποστήριξαν οι πράσινοι πως: «Δεν γίνεται μόνο οι Έλληνες διαιτητές να είναι υπεράνω κριτικής. Ακόμη και το Σύνταγμα αναφέρει πως κανείς δεν είναι υπεράνω κριτικής. Θίξαμε την ιερή αγελάδα της διαιτησίας».
Στη συνέχεια μίλησε ο νομικός εκπρόσωπος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Ιωάννης Κάρμης, λέγοντας: «Να ξεκαθαρίσουμε τα κακώς κείμενα. Δεν αποτελεί απαξίωση η παλινόρθωση της ανομίας που έγραψε μια εφημερίδα και αποτελεί μια ανακοίνωση ομάδας που εκφράζει τις επιφυλάξεις της για την διατησία; Πουθενά στο κατηγορητήριο δεν αναφέρεται για το τι πρέπει να απολογηθεί η ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Δεν έχουμε ως ΠΑΕ κανένα σύνδεσμο και καμία ευθύνη, ούτε αντικειμενική, για την ανακοίνωση», ολοκλήρωση ο δικηγόρος της πράσινης ΠΑΕ.
Τέλος, το λόγο πήρε ο Αριστείδης Καμάρας, ως ιδρυτικό μέλος της Παναθηναϊκής Συμμαχίας: Αν πρέπει να κατηγορηθούμε για μια ανακοίνωση που λέτε πως δυσφημεί το ποδόσφαιρο, τότε η ΟΥΕΦΑ που στέλνει σωρηδόν αγώνες ύποπτους για χειραγώγηση δεν το δυσφημεί; Το ποδόσφαιρο είναι βρώμικο από τη κορυφή ως τα νύχια και η ανακοίνωση αποτελεί μια κραυγή διαμαρτυρίας», ήταν τα λεγόμενα του παλαίμαχου άσου του Παναθηναϊκού.
Η Παναθηναϊκή Συμμαχία έκανε τρεις εντάσεις για απαράδεκτη δίωξη, για αόριστη δίωξη και για ένσταση ακυρότητας. Η απόφαση θα γίνει γνωστή τη μεθεπόμενη Πέμπτη, ενώ αναφέρεται πως το Σωματείο δεν συνδέεται με την ΠΑΕ Παναθηναϊκός.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: