Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Η βλακεία είναι – τελικά - αγχολυτικό!!

Πρέπει να μπω σε μια λογική εκμετάλλευσης των όσων γίνονται για τη διασκέδασή μου, αλλιώς θα πρέπει άμεσα να πάω στη φίλη μου τη Στέλλα που είναι ψυχολόγος. Να πω κι εγώ κάπου τον πόνο μου βρε αδερφέ.
Τελικά, κακά τα ψέματα πρέπει να συμβιβαστούμε στην ιδέα πως έχουμε να κάνουμε με ζώα και τίποτα περισσότερο.
Πανηγυρίζουν πολλοί, μιντιάρχες, απλός κόσμος, που ο Σαββίδης ζήτησε να γίνει επαναξιολόγηση του προσωπικού. «Να φύγουν τα λαμόγια» διάβασα κάπου και μου ήρθαν στο μυαλό μου εικόνες από τις καθαρίστριες της Τούμπας, ή τα παιδιά που τρέχουν όλη τη μέρα για να κάνουν μερεμέτια στο γήπεδο. Του Σταύρου Κόλκα.
Η πραγματική εικόνα, από αυτή που έχει μερίδα του κόσμου στο μυαλό της είναι η μέρα με τη νύχτα. Για αυτό φταίει ο κόσμος; Βεβαίως και φταίει ο κόσμος, φτάνει πια αυτό το παραμύθι με τον αλάνθαστο λαό.
Φταίει ο κόσμος που επηρεάζεται από τους αιμοδιψείς συναδέλφους μου. Όταν είσαι ΠΑΟΚ, πρέπει να ξέρει και την ιστορία του. Όταν επηρεάζεσαι από συναδέλφους – λέμε τώρα – που στο παρελθόν ρώτησαν τον Τοχούρογλου αν ήταν πέναλτι επειδή έπιασε την μπάλα έξω από την περιοχή, τότε είσαι άξιος της μοίρας σου. Δεν αναφέρομαι σε εκείνο το πρωτοσέλιδο που ο Γιασεμάκης με πολύ πιο μεγάλο κεφάλι από το σώμα έπαιζε πιάνο και από κάτω έγραφε «Ο Σολίστας». Εκεί η επιστήμη σήκωσε τα χέρια ψηλά.
Αυτά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι άλλο άσυλο πάνχαζων. Ανεβάζω ένα κείμενο για τον Κωστίκο και ο πρώτος που εμφανίζεται γράφει το εξής. «Μαμιέται ο Κωστίκος». Μπαίνω να δω το προφίλ του, ήταν μια βλακόφατσα με φωτογραφία πάνω μία ομαδική της Χρυσής Αυγής.
Όπως ήταν φυσιολογικό μπλοκάρω αυτόν τον τύπο και εμφανίζεται ο δεύτερος γκαζμάς. «Γιατί σβήνεις το σχόλιο. Εδώ μέσα δεν μπορεί να πει κανένας την άποψή του»; Έχουν ξεφτιλιστεί οι λέξεις, αφού το Μαμιέται ο Κωστίκος από έναν κοκκινομάγουλο εν δυνάμει Χρυσαυγίτη, είναι άποψη.
Στη συνέχεια, διαπιστώθηκε πως δεν γνώριζαν ποιος είναι ο Κωστίκος. Δεν αναφέρομαι μόνο ως ποδοσφαιριστής, αλλά ούτε ως τεχνικός διευθυντής, ούτε ως προπονητής του ΠΑΟΚ.
Η βλακεία δεν υπάρχει βέβαια μόνο στο διαδίκτυο, αλλά υπάρχει και στη ζωή μας όλη την ώρα.
Σήμερα εξηγούσα σε έναν τύπο στο ραδιόφωνο, πως από τα 15 ευρώ που κάνει το εισιτήριο της Κυριακής, τα 7 με 8 να πηγαίνουν στον ΠΑΟΚ. Αυτή η τοποθέτησή μου τον έβγαλε από τα ρούχα του και έστειλε τρία μηνύματα για να με ξεφωνίζει, τα οποία μαζί με το προηγούμενο του κόστισαν ακριβώς πέντε ευρώ. Δύο λιγότερα από αυτά που θα έπαιρνε ο ΠΑΟΚ αν πήγαινε αυτό το μοσχάρι στο γήπεδο χωρίς να κλαφτεί σα γκόμενα στα όρια της κλιμακτηρίου. Αυτή έχει και τα δίκαιά της για την κλάψα αφού υπάρχει και ορμονικό θέμα.
Μπορώ να βρω χιλιάδες παραδείγματα γύρω από τα όσα βιώνω κάθε μέρα. Απλά έχω μπει στη διαδικασία της διασκέδασης τώρα που δεν κινδυνεύει ο ΠΑΟΚ και λέω να γελάσω λίγο.
Πολλοί αναρωτιούνται πώς αντέχω, αλλά το ίδιο θα πρέπει να αναρωτηθεί ο καθένας για τον εαυτό του. Αυτός που τουλάχιστον λειτουργεί με την κοινή λογική. Για αυτό λοιπόν ας το διασκεδάσουμε.



πηγή: onsports.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: