Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Άλλο γρήγορα και άλλο βιαστικά!!

Άλλο γρήγορα και άλλο βιαστικά
Τα δύο πρώτα φιλικά του Πρωταθλητή Ευρώπης και Ελλάδος κόντρα στον Απόλλωνα Πατρών δεν ήταν για... εξαγωγή συμπερασμάτων. Αυτό κόντρα στην Σάσαρι, όμως, έδειξε ορισμένα πράγματα για τον Ολυμπιακό του Γιώργου Μπαρτζώκα.
άρθρο του Σπύρου Καβαλιεράτου
Δεν χρειάζεται καμιά ιδιαίτερη ανάλυση και κάποιο «ειδικό» μάτι για να καταλάβει κάποιος πως ο Έλληνας τεχνικός έχει... πατήσει επάνω σε συστήματα και τακτικές του Ντούσαν Ίβκοβιτς. Οι Πειραιώτες και φέτος θα ζουν και θα πεθαίνουν από την άμυνα τους ενώ κάθε φορά που θα έχουν ευκαιρία θα τρέχουν στον αιφνιδιασμό. Εδώ, όμως, υπάρχει μια παγίδα που θα πρέπει να αποφύγουν ο Βασίλης Σπανούλης και η παρέα του. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας θέλει η ομάδα του να παίξει ακόμη πιο γρήγορα από πέρσι. Προσοχή, γρήγορα, όχι βιαστικά.

Η προσθήκη των Μαυροειδή και Περπέρογλου αντί των Πελεκάνου και Παπαδόπουλου έχει κάνει τον Ολυμπιακό πολύ καλύτερο και φυσικά πιο γρήγορο. Αλλά είναι διαφορετικό το "γρήγορα" που ζητάει ο Γιώργος Μπαρτζώκας και διαφορετικό το "βιαστικά" που εφάρμοζαν οι παίκτες του σε ορισμένα σημεία του παιχνιδιού με την Σάσαρι. Αυτή είναι η λεπτή γραμμή που πρέπει να μάθουν να μην ξεπερνάνε οι παίκτες του Πρωταθλητή Ευρώπης και Ελλάδος. Και όταν δεν την ξεπερνούσαν ήταν απολαυστικοί.  Όταν, όμως, οι παίκτες είχαν στον μυαλό τους πρώτα πως θα τρέξουν στο άλλο μισό του γηπέδου και μετά πως θα πάρουν τη μπάλα για να το κάνουν, τότε ήταν που υπήρχε το πρόβλημα.
Κατά τα άλλα, οι «ερυθρόλευκοι» απέκτησαν ένα... όπλο που είχε ο «αιώνιος» αντίπαλος τους, Παναθηναϊκός, όλα τα προηγούμενα χρόνια κι αυτό δεν είναι άλλο από τη χημεία και την  ομοιογένεια. Ο κάθε παίκτης γνωρίζει ανά πάσα στιγμή που βρίσκεται ο συμπαίκτης του και έτσι όλα είναι πιο εύκολα σε άμυνα και επίθεση. Κάτι που φάνηκε στο τελευταίο πεντάλεπτο του τρίτου δεκαλέπτου, εκεί που ο Ολυμπιακός έκανε σπουδαίο ματς και με τον Περπέρογλου να παίζει σαν να είναι χρόνια στην ομάδα, οι Πρωταθλητές Ευρώπης και Ελλάδος έφτασαν στο +11.
Οι  «ερυθρόλευκοι» έχουν τα αναμενόμενα και δικαιολογημένα σκαμπανεβάσματα στα φιλικά αυτής της εποχής.  Τα φιλικά που ακολουθούν κόντρα σε ομάδες όπως η Σιένα ή η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, θα «δείξουν» ακόμη περισσότερα για τον Ολυμπιακό της σεζόν 2012-2013.
Υ.Γ. Ο Δημήτρης Κατσίβελης έδειξε για ακόμη μια χρονιά πως έχει όλα τα φόντα να προσφέρει και να σταθεί στο επίπεδο του πρωταθλητισμού.
Υ.Γ. (1)  Κακή άμυνα σε γενικές γραμμές από τον Ολυμπιακό, αλλά δεν αξίζει να σταθούμε εκεί. Και αυτό γιατί οι Ιταλοί παίζουν σε έναν... τρελό ρυθμό που στο  πρωτάθλημα τους έχει πέραση μιας και τα ματς πηγαίνουν πάνω από τους 85 πόντους. Οι παίκτες του Μπαρτζώκα δεν θα βρουν πολλές ομάδες της... μιας βραδιάς στην Ευρωλίγκα όπου οι παίκες τους συνηθίζουν να σουτάρουν από τα 7-8 μέτρα.
Y.Γ (2) Αν ο Ντόρσεϊ δεν αποφάσιζε να τελειώσει πρόωρα το παιχνίδι ο Ολυμπιακός θα ξεπερνούσε τους 115 πόντους.

πηγή: superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: