Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Το σίριαλ της μπουτίκ και πότε τελειώνει!!

Ούτε αυτή την Κυριακή προλαβαίνει να λειτουργήσει η μπουτίκ του ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας και πιθανολογείται πως αυτό θα συμβεί στο επόμενο εντός έδρας παιχνίδι στο τέλος του μήνα. Οι λόγοι είναι αρκετοί και λίγο- πολύ αναλύθηκαν από τις στήλες αυτής της εφημερίδας. Λόγοι που έχουν να κάνουν κυρίως με την αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος στην ΠΑΕ και της τεράστιας γραφειοκρατίας, που ΠΟΤΕ δεν θα πάψει να υφίσταται σ' αυτή την χώρα.

Για να λειτουργήσει νομότυπα η μπουτίκ θα πρέπει να εκδοθεί αρχικά νέο ΑΦΜ και αυτό αναμένεται να γίνει ίσως και αύριο από την ΔΟΥ Τούμπας. Αν δεν συμβεί τότε η νέα εβδομάδα είναι κοντά.

Το δεύτερο ζητούμενο είναι η έκδοση αναγκαίων πιστοποιητικών, όπως η πρόσληψη του νέου προσωπικού, η έκδοση πιστοποιητικού πυρασφάλειας, η πραγματογνωμοσύνη του χώρου και όλα αυτά τα οποία πρέπει να ξαναγίνουν γιατί έχουμε μια νέα εταιρεία, ανεξάρτητα από το γεγονός πως το κατάστημα υπήρχε και λειτουργούσε επί σειρά ετών.

Όλα αυτά θα μπουν σύντομα στην τελική ευθεία και η μπουτίκ θα λειτουργήσει με τα νέα προϊόντα της γνωστής εταιρείας Umbro με την οποία ακόμα η ΠΑΕ δεν ήρθε σε πλήρη συμφωνία. Ο ΠΑΟΚ θέλει ετήσιο συμβόλαιο συνεργασίας με την καινούργια ιδιοκτησία και αυτό θα ξαναμπεί σε συζήτηση που θα γίνει στις επόμενες μέρες.
Τα πρόσωπα που θα εργαστούν στη νέα μπουτίκ έχουν εξευρεθεί και περιμένουν την σύσταση της εταιρείας για να προσληφθούν και να σηκώσουν τα μανίκια πιάνοντας δουλειά.

Συνεπώς οι φίλοι του ΠΑΟΚ που θέλουν να προμηθευτούν προϊόντα της ομάδας θα πρέπει να περιμένουν λίγες μέρες ακόμα και από το επόμενο παιχνίδι αυτό του τοπικού ντέρμπι με τον Αρη, στην 5η αγωνιστική, θα είναι τότε εφικτό.

Το παραεμπόριο προϊόντων

Επιπροσθέτως και όταν τελειώσει αυτό το ζήτημα ο ΠΑΟΚ θα ασχοληθεί και με ένα παραπλήσιο και αρκούντως σοβαρό θέμα. Του παραεμπορίου σε ότι αφορά την πώληση προϊόντων με το σήμα της ομάδας και το λογότυπο της από κάθε μη δικαιούχο. Το ζήτημα αυτό τους τελευταίους μήνες έχει πάρει σοβαρές διαστάσεις δεδομένου πως προϊόντα του ΠΑΟΚ κυκλοφορούν και πωλούνται μέσω διαδικτύου με σημαντικές οικονομικές απώλειες για την εταιρεία.

Ο Ιβάν Σαββίδης σε μια από τις συζητήσεις του με τους διοικούντες της ΠΑΕ, ζήτησε την νομική κατοχύρωση των συμφερόντων της εταιρείας, γιατί όπως ο ίδιος θέλει να είναι απολύτως εντάξει με το Δημόσιο και τις υπηρεσίες του, έτσι και αξιώνει να λειτουργεί η ομάδα με κάθε νόμιμο τρόπο υπερασπιζόμενη τα συμφέροντα της. Αυτό το θέμα της πάταξης του παραεμπορίου θα αντιμετωπιστεί, αυτή την φορά ίσως δραστικά, μόλις ολοκληρωθούν άλλες εκκρεμότητες που έχει αφήσει ανοιχτές η μετάβαση της ιδιοκτησίας της ΠΑΕ στο νέο μεγαλομέτοχο της.

Επίσης ένα ακόμα σημαντικό ζήτημα για την ΠΑΕ είναι η ανανέωση της εμπιστοσύνης με τους σημερινούς χορηγούς και ενδεχομένως η επαναδιαπραγμάτευση λεπτομερειών σε όρους που υπάρχουν από προηγούμενες συνεργασίες.

Ο ΠΑΟΚ στην φάση αυτή οργανώνεται και η οργάνωση αυτή ενώ χρειάζεται τον δικό της χρόνο, είναι αναγκαίο να γίνει σύντομα και να δρομολογηθούν στην συνέχεια οι υπηρεσίες της ΠΑΕ στον καλύτερο δυνατό βαθμό.



πηγή: metrosport.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: