Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Μπάλα και εκπαίδευση στην Ινδία!!

Παρότι η Ινδία αποτελούσε κατά το παρελθόν βρετανική αποικία, οι σχέσεις με το ποδόσφαιρο ήταν ελάχιστες σε σύγκριση με άλλα αθλήματα όπως το κρίκετ.
Μπάλα και εκπαίδευση στην Ινδία
Τα τελευταία χρόνια ωστόσο οι Ινδοί δείχνουν μία ιδιαίτερη αγάπη για το ποδόσφαιρο παρακολουθώντας κυρίως την αγγλική Πρέμιερ Λιγκ. Εκτός από αυτό αρκετά νέα παιδιά ασχολούνται ενεργά με το ποδόσφαιρο, συμμετέχοντας στις ακαδημίες της FIFA, η οποία επενδύει αρκετά χρήματα για την ανάπτυξη του αθλήματος στην χώρα.
Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου σε συνδυασμό με την Ινδική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία φιλοξενούν σε σχολικά συγκροτήματα της Βομβάης ποδοσφαιρικά καμπ στα οποία συμμετέχουν παιδιά που επιλέχτηκαν ανάμεσα σε εκατοντάδες τον περασμένο Μάιο. Σχεδόν όλα προέρχονται από φτωχές οικογένειες της Ινδίας, ελπίζοντας πως μία ενδεχόμενη επιτυχία στα μονοπάτια του ποδοσφαίρου να τους προσθέσει μία νότα αισιοδοξίας στη ζωή τους.
Τα περισσότερα ζουν μακριά από τις οικογένειές τους, ωστόσο η επιθυμία τους είναι τέτοια που αυτό λίγο φαίνεται να τα απασχολεί. «Είναι δύσκολο που ζούμε μακριά από τους γονείς μας, ωστόσο θα πρέπει απλά να το αντιμετωπίσουμε. Την τελευταία φορά που τους είδαμε ήταν τον Ιούνιο. Ωστόσο είναι περήφανοι και χαρούμενοι για μας. Γνωρίζουν πως το μέλλον της οικογένειας εξαρτάται από αυτό», ανέφερε ένα από τα παιδιά του προγράμματος.
Η φροντίδα που τους παρέχεται είναι ικανοποιητική με στέγη και ζεστό φαγητό καθώς επίσης και μία αξιόλογη εκπαίδευση από επιλεγμένους καθηγητές. Το κύριο πρόβλημα πάντως έχει να κάνει με τη γλώσσα καθώς η Ινδία αποτελεί μία χώρα με 122 διαφορετικές διαλέκτους! Σε αυτό το πρόβλημα απάντηση δίνουν τα αγγλικά, τα οποία διδάσκονται στα παιδιά που δεν γνωρίζουν προκειμένου να προσαρμοστούν γρηγορότερα στο νέο τους περιβάλλον.
Αν και βρίσκονται μόλις λίγους μήνες εκεί, τα παιδιά του προγράμματος έχουν κάνει ενθαρρυντικά βήματα σύμφωνα με τον υπεύθυνο καθηγητή ποδοσφαίρου Σάιντε Νταρ: «Έχουν αναπτύξει πολύ το physical game καθώς επίσης και τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους. Μόλις πρωτοήρθαν δεν δίναν καθόλου πάσες στους συμπαίκτες τους, συνεπώς έπρεπε να τους διδάξουμε το ομαδικό παιχνίδι καθώς επίσης και πότε θα πρέπει να κρατάνε την μπάλα».
Τα αποτελέσματα των προσπαθειών των παιδιών έγιναν εμφανή στη νίκη με 3-1 κόντρα σε μία ομάδα κάτω των 19 ετών, παρά το γεγονός ότι τα περισσότερα παιδιά που συμμετέχουν ήταν τρία με τέσσερα χρόνια μικρότερα. Όνειρό τους είναι μία μέρα να φτάσουν τα κατορθώματα των ινδαλμάτων τους, του Κριστιάνο Ρονάλντο και του Λίονελ Μέσι. Πράγμα δύσκολο, ωστόσο κανείς μα κανείς δεν μπορεί να τους το απαγορέψει…

πηγή: othersidefootball.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: