Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

"Ούτε να σκέφτομαι επιστροφή του Ζοτς ως προπονητή"

Για ανθρώπους του Ομπράντοβιτς που εν αγνοία του προσπάθησαν να βλάψουν τον Παναθηναϊκό, μίλησε ο Δ. Γιαννακόπουλος. Τι λέει για το ενδεχόμενο επιστροφής του Ζοτς και για Μπατίστ, Σάρας, Περπέρογλου, Βγενό κ.ά.
"Ούτε να σκέφτομαι επιστροφή του Ζοτς ως προπονητή"
Και τι δεν είπε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος στη δίωρη συνέντευξη που παραχώρησε στον Sentra FM. Ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός απάντησε σε όλα τα "καυτά" ερωτήματα του Βασίλη Βέργη και, μάλιστα, αρκετές φορές προχώρησε σε σημαντικές αποκαλύψεις που δεν ήξερε ο κόσμος.
Όπως για παράδειγμα, μίλησε για ένα πρόσωπο που ήταν κοντά στον Ζέλικο Ομπράντοβιτς και θέλησε να καταστρέψει την ομάδα εν αγνοία του Ζοτς, αλλά δεν είπε το όνομά του. Επίσης, είπε ότι είχε συμφωνήσει με τον Βγενόπουλο να πάρουν την ΠΑΕ Παναθηναϊκός από τον Γιάννη Βαρδινογιάννη, αλλά ο "Βγενό" έκανε πίσω.
Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αποκάλυψε και την πρόταση του πατέρα του για την αγορά της ΠΑΕ, που προέβλεπε 50 εκ. για την ομάδα και την Παιανία, αλλά η οικογένεια Βαρδινογιάννη είχε ζητήσει τότε τα διπλά.

Aναλυτικά η συνέντευξη στον "Sentra":
Για τον λόγο που πήρε την απόφαση να ασχοληθεί ενεργά με τον Παναθηναϊκό: "Ο πατέρας μου με τον θείο έχουν δημιουργήσει εδώ και 25 χρόνια αυτή την ομάδα. Την μεγαλύτερη ομάδα στην Ευρώπη και έπρεπε να υπάρχει συνέχεια".
Για την κρίση που υπάρχει: "Βλέποντας ότι δύσκολα θα μπορούσαμε να κρατήσουμε τον Παναθηναϊκό με τα μπάτζετ των 30 και 35 εκατομμυρίων έπρεπε να βρούμε κάποιον. Δυστυχώς δεν βρήκαμε. Εμείς, όμως δεν μπορούσαμε να αφήσουμε τον Παναθηναϊκό να καταστραφεί. Στην οικογένεια υπάρχει πράσινο αίμα, δεν μπορούσαμε να τον αφήσουμε στην τύχη του".
Για το τι είπε ο Παύλος Γιαννακόπουλος να αναλάβει την ΚΑΕ: "Μου είπε Δημήτρη πρέπει να το σκεφτείς πολύ καλά. Ήταν μία δύσκολη απόφαση για εμένα. Ο πατέρας μου και ο θείος μου είναι δίπλα μου, με συμβουλεύουν για τα πάντα. Πιστεύω ακούγοντας τους να πεετύχω κάτι από αυτά που έχουν πετύχει εκείνοι. Ανφέρομαι στην αγάπη για την ομάδα. Υπάρχει προσπάθεια όλοι μαζί δουλεύουμε και παλεύουμε να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε".
Ερωτηθείς για τον λόγο που έφυγε ο Ομπράντοβιτς από τον Παναθηναϊκό: "Ήταν σαν δεύτερος πατέρας. Νιώθω πολύ μικρός για να μιλήσω με έναν τέτοιον άνθρωπο. Ήραν δάσκαλος τα πάντα. Υπήρχε τεράστια αλληλοεκτίμηση και από τις δύο πλευρές. Αν έχω στενοχωρηθεί είναι μόνο για το γεγονός ότι δεν έμεινε να στηρίξει τη νέα προσπάθεια, αλλά ήταν μία απόφαση δική του".
Για το αν του πέρασε από το μυαλό ότι θα ήταν η τελευταία χρονιά του Ομπράντοβιτς: "Ήξερε ότι ο πατέρας μου και ο θείος μου ήθελαν να αποχωρήσουν. Εγώ ήξερα ότι δεν μπορούσαμε να έχουμε ένα πολύ υψηλό μπάτζετ. Έγιναν τρεις συναντήσεις με τον Ζέλικο και προσπάθησα να του προσφέρω ότι παραπάνω γίνεται για να είναι καλύτερες οι συνθήκες".
"Ο Ζέλικο έχει αποδείξει ότι έχει μείνει και με μικρότερο μπάτζετ στο Σπόρτιγκ όταν ήμασταν. Ίσως να ήθελε και να ξεκουραστεί ήταν 16 χρόνια αθλητής μετά προπονητής. Αν ήθελε τα χρήματα θα είχε πάει στην Τουρκία. Είχαμε μία σχέση πολύ καλή. Έχουμε κάνει παρέα με τον Ζέλικο. Τώρα κοιτάμε ημερομηνίες για να κάνουμε και ένα φιλικό προς τιμήν του, όπως του αρμόζει".
Για το αν έγιναν λάθη στην πορεία με τον Ομπράντοβιτς: "Έχουμε άριστες σχέσεις, ήταν δική του απόφαση να αποχωρήσει. Οι προσωπικές σχέσεις είναι πάνω από όλα, έχουμε πολύ καλή σχέση".
Για το αν υπάρχει ενδεχόμενο να γυρίσει: "Είναι ένα σενάριο που δεν θέλω να το σκέφτομαι, διότι έχουμε τον κορυφαίο Έλληνα προπονητή, θα τον στηρίξουμε, πιστεύω ότι η ομάδα θα πάει καλά και δεν θέλω να σκέφτομαι κάτι τέτοιο".
Για το ενδεχόμενο να του κάνουν πρόταση από άλλο πόστο στο μέλλον και για το 25% που του προσέφεραν από την ΚΑΕ: "Ήθελα να καταλάβει ότι αυτό το δημιούργημα δεν είναι μόνο της οικογένειας Γιαννακόπουλου, είναι και δικό του. Χάρηκε και συγκινήθηκε".
Για τη φράση του Ομπράντοβιτς "το μέλλον μου είναι μαζί σας": "Το εξέλαβα και εγώ ότι θα μείνει, γιατί από την πρώτη στιγμή στα ραντεβού φάνηκε ότι δεν ήταν πολύ ζεστός για να μείνει. Αν σκεφτείς ότι οι συναντήσεις για ανανέωση του συμβολαίου του κράταγαν πέντε λεπτά. Ο πατέρας και ο θείος μου δεν πήραν κανένα μέρος στις συναντήσεις".
Για το αν νιώθει... κασκαντέρ που αναλαμβάνει τον Παναθηναϊκό στη μετά Ομπράντοβιτς εποχή: "Είμαι έτοιμος για προκλήσεις".
Ερωτηθείς για τους λόγους που αρνήθηκε ο Ιτούδης: "Κάναμε συζητήσεις, δεν γνωρίζω γιατί δεν θέλησε να αναλάβει εκείνος".
Για την πρόταση να αναλάβει προπονητής ο Γιασικεβίτσιους: "Από ότι μου είπε δεν ήταν έτοιμος να σκοτώσει τον παίκτη μέσα του, έτσι ακριβώς μου είπε".
Για την επιλογή του Αργύρη Πεδουλάκη: "Προσπαθήσαμε να κρατήσουμε κάποιον μέσα από τον ίδιο τον Παναθηναϊκό. Για αυτό μιλήσαμε με τον Ιτούδη και τον Γιασικεβίτσιους. Μετά από αυτό έπρεπε να εξετάσουμε και άλλες λύσεις. Ο πρώτος ήταν ο Αργύρης, μιλήσαμε και συμφωνήσαμε σε πέντε λεπτά. 'Εχω μεγάλη εμπιστοσύνη στις δυνατότητες του είναι και αυτός από τα σπλάχνα του προπονητή".
Για το αν θα έχει ο Πεδουλάκης την πίστωση χρόνου και η ομάδα γενικότερα: "Από εμένα αυτό ισχύει 100%. Ελπίζω και από τον κόσμο, γιατί ο κόσμος είναι η δύναμη της κάθε ομάδας".
Για τον αν υπήρξε ποτέ πραγματικό ενδιαφέρον για να αποκτήσει κάποιος άλλος τον Παναθηναϊκό: "Στόχος ήταν να μείνει ο Παναθηναϊκός σε υψηλό μπάτζετ. Ψάξαμε πρώτα όλους τους Παναθηναϊκούς που θα μπορούσαν να κάνουν κάτι τέτοιο, όμως δεν υπήρχε ενδιαφέρον. Έγιναν προσεγγύσεις σε όλους όσους απαρτίζουν την πολυμετοχικότητα, στον κύριο Βαρδινογιάννη δεν έγινε, διότι ήθελε να φύγει από το ποδόσφαιρο θα αναλάμβανε το μπάσκετ; Με τους ξένους, οι Αμερικάνοι κοιτώντας μόνο νούμερο και βλέποντας ότι ο Παναθηναϊκός χάνει 15 εκατομμύρια μίνιμουμ δεν έδειξαν ενδιαφέρον".
Για το φετινό μπάτζετ: "Το μπάτζετ είναι γύρω στα 12 εκατομμύρια, έγινε μία μείωση 50%. Ο Παναθηναϊκός είναι ανταγωνιστικός 100%. Ελπίζουμε να επιστρέψουμε στην κορυφή. Το λέω αυτό γιατί είμαστε νέοι στην διοίκηση και υπάρχουν πολλοί νέοι παίκτες".
Για το αν ο κόσμος θα δείξει υπομονή: "Ελπίζω ο κόσμος να στηρίξει την προσπάθεια, περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά".
Για τα έσοδα του Παναθηναϊκού: "Στο μπάσκετ τα χρήματα που θα ξοδέψεις είναι τι διάθεση έχεις και τους στόχους που διεκδικείς. Τα έσοδα είναι μεταξύ 5 με 7. Πιστεύω ότι θα μπούμε μέσα γύρω στα 6 εκατομμύρια με την μείωση του μπάτζετ φέτος".
Για τον αν ξεκινάει ως φαβορί ο Ολυμπιακός το πρωτάθλημα: "Ο Ολυμπιακός ποτέ δεν ξεκινάει ως φαβορί θα έχει στόχο τη δεύτερη θέση".
Για το ότι ο Ολυμπιακός στηρίζεται σε Έλληνες και αν είναι πετυχημένη συνταγή: "Η περυσινή σεζόν ήταν πετυχημένη για εκείνους θα δούμε αν θα υπάρχει συνέχεια".
Για την οικογένεια Αγγελόπουλου: "Είναι εξαιρετικοί επιχειρηματίες, κάνουν μεγάλη προσπάθεια τα τελευταία χρόνια".
Για το ότι έλεγαν ότι ο Παναθηναϊκός είναι ο δυνατός εκτός παρκέ: "Αυτά δεν τα ξέρω εμένα με ενδιαφέρει μέσα στο παρκέ να είμαστε καλύτεροι, το τι γίνεται εκτός δεν μας ενδιαφέρουν".
Για το ότι είναι εκρηκτικός χαρακτήρας τόνισε: "Ελπίζω ότι θα μπορέσω να συγκρατήσω τον οπαδό μέσα μου. Είναι δύσκολο γιατί όταν πηγαίνεις από τα 6 σου στο γήπεδο και βλέπεις και την οικογένεια σου να κλαίει στις ήττες δεν είναι εύκολο αυτό".
"Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος πρέπει να είναι ο πιο Παναθηναϊκός που υπάρχει. Έχει δώσει όλη την ζωή του για την ομάδα. Τώρα για το αν έχουν γίνει λάθη, ποιος δεν έχει κάνει; Για να είσαι καλός Παναθηναϊκός πρέπει να είσαι και αντιολυμπιακός και το αντίθετο".
Για τους παίκτες που έφυγαν: "Κάναμε τα πάντα για να κρατήσουμε τον Μπατίστ. Ήταν ένας από τους λίγους παίκτες που ήμουν διατεθειμένος να υπερβώ το μπάτζετ. Είχα πει και στον κύριο Λώτσο ότι πρόταση και να έχεις για τον Μάικ να μου το πεις να την κάνω "ματς". Από εκεί και πέρα, τα νούμερα άρχισαν να ξεφεύγουν. Όλοι οι αθλητές που πέρασαν από τα χέρια του Ομπράντοβιτς έγιναν σε ποσοστό 50% καλύτεροι. Δεν περίμεναν να φύγει από τον Παναθηναϊκό. Δυστυχώς δεν μπόρεσε να μείνει, είναι προσωπική του απόφαση".
"Ο Σάρας δεν πίστεψε ότι θα υπάρχει συνέχεια, ήθελα μία ομάδα για το φάιναλ-φορ, τον διαβεβαιώ ότι θα είναι και ο Παναθηναϊκός εκεί".
Σε ερώτηση για το αν... ανοίγεται τόνισε: "Πρέπει πάντα να βάζεις υψηλούς στόχους. Ο Παναθηναϊκός έχει μάθεια να πρωταγωνιστεί και εμείς θα προσπαθήσουμε να διεκδικήσουμε και τους τρεις τίτλους".
Για την αποχώρηση Σπανούλη και Περπέρογλου από τον Παναθηναϊκό για τον Ολυμπιακό τόνισε: "Ο Αργύρης μου είχε πει ότι τον Στράτο δεν τον έχω μέσα στα πλάνα μου. Του κάναμε μία πρόταση, ήθελε να πάει στο εξωτερικό με περισσότερα χρήματα, τελικά πήγε στον Ολυμπιακό με λιγότερα. Ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματα του".
Για τον κύριο Λώτσο και τους Μπατίστ, Καϊμακόγλου, Περπέρογλου, αλλά και τη συνεργασία του με τον Παναθηναϊκό τα τελευταία χρόνια: "Δεν υπάρχει κανένας πόλεμος, απλά εκείνος δεν ήθελε να μείνει κανένας παίκτης του στον Παναθηναϊκό. Όταν λες για τον Μάικ ότι θέλεις να τον κρατήσεις οπωσδήποτε και εκείνος ψάχνει για Ρωσία... Πιστεύω ότι άνθρωποι από το περιβάλλον του Ομπράντοβιτς και όχι ο Ομπράντοβιτς το διευκρινίζω ήταν εκείνοι που διάλυσαν το δημιούργημα αυτό".
Για το σίριαλ με τον Καββαδά: "Οι συνθήκες αυτή την στιγμή στη χώρα μας είναι διαφορετικές. Κάποτε σφαζόμασταν γιατον Γιασικεβίτσιους και τώρα για τον Καββαδά. Στον Ολυμπιακό δεν ξέρω γιατί δεν πήγε και δεν με ενδιαφέρει. Στον Παναθηναϊκό δεν ήρθε γιατί ο Παναθηναϊκός δεν θέλει να έχει σχέσεις με εχθρούς της ομάδας".
Για τον Διαμαντίδη: "Ελπίζω να έχει την ίδια πορεία με τον Φραγκίσκο και να κλείσει την καριέρα του σε εμάς,. Είναι η σημαία μας. Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι μαζί του και το ίδιο πιστεύουμε ότι ισχύει και για εκείνον. Είναι ο καλύτερος ευρωπαίος μπασκετμπολίστας και κάνεις τα πάντα για να τον κρατήσεις".
Για τον Σπανούλη: "Κάναμε την υπέρβαση για τον Σπανούλη δεν θέλησε να συνεχίσει".
Για τις συζητήσεις με τον Αλβέρτη, ώστε να αναλάβει πρόεδρος: "Του είπα αν θέλει να αναλάβει, αλλά μου είπε Δημήτρη εσύ πρέπει να βγεις μπροστά".
Για την προσπάθεια επιστροφής του Αντώνη Φώτση: "Ο Αντώνης έχει συμβόλαιο με την Αρμάνι, προσφέραμε χρήματα στην ομάδα, αλλά είχαν κάνει ήδη τον προγραμματισμό τους. Υπήρχε διάθεση. Πιστεύω ότι κάποια στιγμή στο μέλλον θα τον δούμε και πάλι με το "τριφύλλι" στο στήθος. Είναι παίκτης "κλειδί".
Για όλα όσα ακούστηκαν για τον υπέρβαση από το ΝΒΑ: "Προσπαθήσαμε να βρούμε κάποιον από το ΝΒΑ που να καλύπτει τις απαιτήσεις που έχουμε".
Για το αν ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ήταν εκείνος που έβαλε.. τη φιτιλιά στον Παύλο Γιαννακόπουλο για να φέρει τον Ντομινίκ είπε: "Του είπα ότι ο μόνος τρόπος για να κερδίσουμε τον Ολυμπιακό του Ιωαννίδη είναι να φέρουμε κάποιον εξαιρετικά καλό παίκτη. Καμία σφυρίχτρα δεν θα μας στερήσει το πρωτάθλημα". Για το ότι πήρε τότε την Ευρωλίγκα, αλλά έχασε το πρωτάθλημα σχολίασε: "Αυτό λέει πολλά".
Για τους παίκτες από το ΝΒΑ που ήρθε σε επαφή: "Κάναμε επαφές, όμως ήθελαν να συνεχίσουν εκεί".
Για τους δέκα παίκτες που πήρε φέτος ο Παναθηναϊκός δήλωσε: "Όπως σας είπα και νωρίτερα έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στον κόουτς. Εγώ είμαι εδώ για άλλα πράγματα δεν έχω τεχνικές γνώσεις. Τη συνταγή την ξέρουμε".
Για την διάθεση του Σχορτσανίτη να παίξει σε υψηλό επίπεδο: "Το έχει πάρει πολύ σοβαρά και είναι ένας αθλητής που θέλει να παίξει και πάλι στο υψηλότερο επίπεδο".
Για τον Διαμαντίδη: "Ο Παναθηναϊκός είναι μία φαμίλια και ο Διαμαντίδης είναι ο πάτερ φαμίλιας".
Για τη φιλοσοφία του Παναθηναϊκού να αποκτά νεαρούς και ταλαντούχους παίκτες: "Οποιοσδήποτε αθλητής από τα 14 και πάνω που έχει ένα ταλέντο ενδιαφέρει τον Παναθηναϊκό".
Για το άνοιγμα στην Κίνα: "Η Κίνα έχει κάνει ένα μεγάλο άνοιγμα στο μπάσκετ και εμείς ουσιαστικά θέλουμε να βρούμε έναν τρόπο να φέρουμε περισσότερα έσοδα. Όπως γίνεται και στο ποδόσφαιρο με τουρνουά από Ρεάλ και Μάντσεστερ, διότι εκεί ξέρουν ότι θα υπάρχουν έσοδα. Έχουμε καταλήξει στο όνομα του παίκτη που θα φέρουμε. Είναι ο Γκούο, είναι 18 χρονών. Για έρθει ένας παίκτης πρέπει να πέσουν πολλές υπογραφές, όπως γινόταν παλιά στην Σοβιετική Ένωση. Σκοπός μας είναι να καλέσουμε μία ομάδα από την Κίνα, ώστε να ανοίξει με κάποιον τρόπο η αγορά. Για τα έσοδα που μπορούν να έρθουν έχω να πω ότι δεν υπάρχει ταβάνι".
Για το τεσσάρι είπε: "Είμαστε ακόμα στο ψάξιμο".
Για το τι έγινε με το πρωτοσέλιδο της "Πράσινης": "Έχεις μία ομάδα που κοστίζει πολλά εκατομμύρια και η ομάδα αποκλείεται από το Μαρούσι. Μετά το ματς πήγα στα αποδυτήρια και είπα κάποια πράγματα που έχω μετανιώσει. Μίλησα γενικά. Και πηγαίνοντας και στο πρωτοσέλιδο της επόμενης ημέρας, ήταν ένα λάθος, όλοι κάνουν λάθη, μόνο οι πεθαμένοι δεν κάνουν".
Για τον αν έχει την ωριμότητα και την ψυχραιμία να διαχειριστεί με ηρεμία διάφορες καταστάσεις τόνισε: "Οφείλω να τα έχω".
Για τον χαρακτήρα του και το ντου στα αποδυτήρια μετά την ήττα από το Μαρούσι και το πρωτοσέλιδο της "Πράσινης" για τις φανέλες: "Εχεις μια ομάδα η οποία κοστίζει 37 εκ. ευρώ και ξαφνικά αποκλείεσαι από το Μαρούσι. Είμαι οπαδός, δεν μπορώ να δεχτώ ότι αποκλείεσαι από το Μαρούσι. Κακώς πήρα την πρωτοβουλία, μπήκα στα αποδυτήρια και είπα κάποια πράγματα για τα οποία έχω μετανιώσει. Και πηγαίνοντας στο πρωτοσέλιδο, μόνο οι πεθαμένοι δεν κάνουν λάθη, όλοι κάνουμε. Ηταν ένας λάθος".
Για την επένδυσή που έχει κάνει στα Μedia: "Η εφημερίδα "Πράσινη" είναι κάτι εντελώς διαφορετικό, είναι το θέμα της αγάπης για τον Παναθηναϊκό. Στα Media, είδα ότι δεν υπάρχει κάποιος στην Ελλάδα να επενδύσει στο ιντερνετ, είδα ότι υπήρχαν οι βάσεις να επενδύσεις σε μια εταιρία με προοπτικές. Το όραμα είναι να μπορέσουμε να τα γράφουμε όλα. Είναι αδέσμευτη εταιρία, δεν έχουμε αντιπαλότητες πουθενά, τα έχουμε βάλει με διαφημιστικές, με το σύστημα, γιατί πιστεύουμε ότι η Ελλάδα πρέπει να αλλάξει".
"Θα προσπαθήσω να μάθω για ποιο λόγο έχει συμβεί, να έρθω σε επικοινωνία με τον άνθρωπο που μου ασκεί κριτική, αυτό πιστεύω ότι θα είναι η αντίοδρασή μου. Μιλάω πάντα για την κριτική, όχι για την εμπάθεια. Υπάρχουν Μέσα στην Ελλάδα που παίρνουν τον κουβά με τη λάσπη την πετάνε και μετά ψάξε βροχή να πλυθείς".
Για την άρνηση του Ολυμπιακού να τον φιλοξενήσουν στο πέμπτο παιχνίδι στο ΣΕΦ: "Εμείς τους φιλοξενούμε με όλα τα κομφόρ στο ΟΑΚΑ και μου είπαν να πάω στον πάγκο. Καταρχήν απαγορεύεται, έπρεπε να το γνωρίζουν και με όσα γίνονται να σας πω ότι φοβόμουν να πάω στον πάγκο, γιατί να προκαλέσουμε;".
Για τα έξι ευρωπαϊκό και τους στόχους που θέτει ο ίδιος: "Οσο πιο ψηλά γίνεται. Ο πρώτος στόχος να αποτρέψουμε την καταστροφή, επιτεύχθηκε. Στόχος δεύτερος αυτά τα έξι να τα κάνουμε 7-8-10 όσα περισσότερα γίνονται. Η Ελλάδα έχει αποδείξει ότι μπορεί. Ο Ελληνας έχει το DNA να πρωταγωνιστεί".
Για το αν είναι στενοχωρημένος από τον Περπέρογλου: "Ο προπονητής δεν τον είχε στις άμεσες προτεραιότητες, αντί να πάει εξωτερικό πήγε στον Ολυμπιακό με λιγότερα χρήματα απ ότιτου προτείναμε. Σεβαστή η απόφασή του".
Για τις σημαίες της ομάδας στην ΠΑΕ: "Είμαι της άποψης ότι όταν ένας άνθρωπος παίζει όλα τα χρόνια για μία ομάδα θα πρέπει να κλείσει και εκεί την καριέρα του".
Για το αν είχε συμφωνήσει να πάει ή όχι με τον κύριο Βγενόπουλο να πάρουν την ΠΑΕ: "Είχε έρθει στα γραφεία του πατέρα μου και είπε Παύλο θέλω να κάνω αυτό. Στόχος είναι να πάρουμε τον Παναθηναϊκό. Ναι προχωράμε είπαμε. Αρχικά μπαίνουμε μέσα να πάρουμε ένα πρώτο ποσοστό και στη συνέχεια να μας δώσει τη δυνατότητα ο Βαρδινογιάννης να εξαγοράσουμε το ποσοστό του".
"Κάναμε ένα ραντεβού με τον κ. Βγενόπουλο, πήραν την έγκριση γιατί μαζί προχωρήσαμε, ξεκινάμε και ενώ είχε χρησιμοποιήσει ο κ. Βγενόπουλος όλους τους κυρίους και άλλους επιχειρηματίες που θα έβαζαν τα λεφτά τους και ξαφνικά αυτή η ομάδα έγινε ένα οne man σόου, να επιδικνύει μια τεράστια αλαζονεια. Μτά περνούσε ο καιρός είχαμε μπει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, πήγα τον είδα και τον ρώτησα αν θα μπούμε στη δεύτερη φάση, μου λέει Δημήτρη προχώρα μόνος σου και σε παρακαλώ μη χρησιμοποιείς και το όνομά του. Λέω κάποιος άλλος άνθρωπος θα είναι, όχι αυτός που κάναμε το πρώτο ραντεβού και κάπου εκεί οι σχέσεις μας διαταράχθηκαν".
Για την πρόταση να πάρει η οικογένεια Γιαννακόπουλου τον Παναθηναϊκό: "Από όσα μου έχει μεταφέρει ο πατέρας μου ήταν ότι έγινε μια πρόταση 50 εκ. για την ΠΑΕ, εμείς δίναμε αυτά για την ΠΑΕ και την Παιανία η απαίτηση ήταν 100 και για τα δύο και εκεί δεν προχώρησε".
Για το ραντεβου που έγινε στο "Πεντελικόν" είπε: "Ηταν ένα ραντεβού ασήμαντο, έτυχε και έγινε, δεν υπήρξε ποτέ κάποια συμμαχία με τον κ. Βαρδινογιάννη. Τύχαινε για δικούς του λόγους να έχει απέναντι τον πατέρα και όλους αυτούς. Πιστεύαμε μια νέα κατάσταση θα φέρει κάτι καλύτερο. Οταν είδαμε ότι αυτό δεν έγινε, πιστέψαμε ότι από αυτούς τους κυρίους ήταν κάτι καλύτερο ο κ. βαρδινογιπάννης. Οταν είδαμε πλέον ότι αυτοί οι άνθρωποι, ο κ. Βγενόπουλος και ο κ. Πατέρας είχαν άλλες ατζέντες".
"Πιστεύω ότι ο κύριος Βγενόπουλος και ο κύριος Πατέρας είναι ο λόγος που διαλύθηκε η πολυμετοχικότητα, αυτοί οι δύο άνθρωποι ο λόγος που ο Παναθηναϊκός βρίσκεται τώρα σε αυτή την κατάσταση".
Για το πού ξοδεύτηκαν χρήματα: "Αποφάσιζε μόνο ο κύριος Πατέρας και ενημέρωνε τον κύριο Βγενόπουλο, εμείς δεν ήμασταν ενήμεροι για τις κινήσεις. Κάτι που έπρεπε να γίνει από την στιγμή που όλοι βάζουν τα χρήματα τους".
Για τον αν μίλησε μαζί τους στο τηλέφωνο: "Με τον κύριο Πατέρα έγιναν κάποιες επαφές, αλλά δεν υπήρχε η διάθεση να αλλάξουν τα πράγματα. Αν κάποιοι άνθρωποι είχαν φερθεί διαφορετικά δεν θα ήμασταν εκεί που είμαστε σήμερα".
Για τον Γκούο, τον Κινέζο που θέλει να πάρει ο Παναθηναϊκός: "Προσπαθούμε μέσω της κινέζικης κυβέρνησης να βρούμε λύση".
Για μπασκετικό γήπεδο: "Αυτή την στιγμή δεν είναι προτεραιότητα, προέχουν άλλα πράγματα".
Για το αν αισθάνθηκε να μπει μπροστά ως οικογένεια, πριν τον κύριο Αλαφούζο: "Το οικονομικό βάρος της ΚΑΕ είναι μεγάλο, φανταστείτε να υπήρχε και η ΠΑΕ. Έπρεπε να γίνει μία επιλογή και η επιλογή ήταν ο μπασκετικός Παναθηναϊκός που είναι και δημιούργημα της οικογένειας".
Για το αν πέρασε από το δικό του το μυαλό να αναλάβουν: "Σαν σκέψη όπου υπάρχει πρόβλημα από τον Παναθηναϊκό θέλουμε να βοηθήσουμε. Ο πατέρας μου ο θείος μου είναι δύσκολο αυτή την στιγμή. Εγώ είμαι ένας πατέρας, έχω 1.200 άτομα πίσω μου, από τις επενδύσεις στα media 300, έχω την ΚΑΕ πιστεύω δεν είναι εύκολο".
Για την προσπάθεια του Αλαφούζου: "Κάνει μία πολύ μεγάλη προσπάθεια και θα πρέπει όλοι να τον στηρίξουν".
Για τον Ολυμπιακό: "Υπάρχει ο κύριος Μαρινάκης, ο οποίος έχει ρίξει πολλά λεφτά και ασχολείται με αυτό συνεχώς. Τον εκτιμώ ως επιχειρηματία τον κύριο Μαρινάκη, αλλά όλοι έχουν τα ελαττώματα τους είναι Ολυμπιακός τι να κάνουμε".
Για το αν θα πετύχει το εγχείρημα της "Παναθηναϊκός συμμαχίας": "Από μακριά που το παρακλουθώ πιστεύω θα πετύχει. Ο κύριος Αλαφούζος είναι ένας άνθρωπος που με ότι ασχολείται πετυχαίνει γιατί όχι και στον Παναθηναϊκό".
Γιατί πρότεινε σε Πατέρα, Βγενόπουλο να μπουν στο μπάσκετ: "Γιατί είναι άνθρωποι Παναθηναϊκοί, έχουν χρήματα έπρεπε να κοιτάξω όλες τις εκδοχές. Δεν ήταν οι πρώτοι αλλά θα ήταν καλύτεροι από ξένους".
Για τις συναντήσεις με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη: "Οταν έχουν γραφτεί τόσα πράγματα για αντιπαλότητα, συζητησαμε τα πάντα. Οπως παραδέχτηκε κι εγώ κάποια λάθη σε αυτή τη σχέση, έτσι κι εκείνος παραδέχτηκε λάθη".
Τι θα έπρεπε να κάνεις ένας εύπορος Παναθηναϊκός την συγκεκριμένη χρονική στιγμή: "Όποιος μπορεί να βοηθήσει την προσπάθεια που γίνεται".
Για το αν το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι σε θέση να προσελκύσει σοβαρούς επενδυτές: "Ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός έχει το καλύτερο όνομα από όλους στην Ελλάδα. Θυμάμαι παλιά που έλεγαν "Ακρόπολις, Panathinaikos". Η κατάσταση δεν είναι καλή στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά αν ένας μπορεί να τραβήξει κόσμο αυτός είναι ο Παναθηναϊκός".
Για το αν πάει τώρα στο γήπεδο: "Πήγαινα στο γήπεδο στο ποδόσφαιρο την εποχή Σαραβάκου, Ζάετς μέσα και έξω σε όλα τα παιχνίδια, τώρα πάω με Ολυμπιακό, Γιουβέντους...".
Για τις προσωπικές σχέσεις και αν σήμερα υπάρχουν άνθρωποι που δεν θέλει να βλέπει: "Προσπαθώ να μην κρατάω κακίες, να τα αφήνω πίσω. Φαντάζομαι ότι λέτε για το καλοκαίρι αυτό και όσα έγιναν. Υπάρχουν κάποιοι που προσπάθησαν με νύχια και με δόντια να καταστρέψουν αυτό το δημιούργημα. Ναι αυτούς τους ανθρώπους δεν θέλω να τους ξαναδώ στον Παναθηναϊκό ή κοντά μου".

Δεν υπάρχουν σχόλια: