Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Θεοδωρίδης: «Ήταν απόφαση της ΕΠΟ»

Απόφαση της ΕΠΟ ήταν να αγωνίζονται στην Football League οι Ολυμπιακός Βόλου, Καβάλα και Ηρακλής, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Πέτρου Θεοδωρίδη.
Ο β' αντιπρόεδρος της διοργανώτριας αρχής της Football League μίλησε στον «NovaΣΠΟΡ FM 94,6» για την απόφαση που έχει ξεσηκώσει αρκετές διαμαρτυρίες και στάθηκε στο γεγονός πως για να προχωρήσει η αναδιάρθρωση θα πρέπει να δώσει τη συγκατάθεσή της η Super League (για να «πέσουν» δυο ομάδες και να «ανέβουν» τέσσερις).
Αναλυτικά όσα είπε ο Πέτρος Θεοδωρίδης:
Για την απόφαση να γίνουν δεκτές οι ομάδες στη Football League: «Η προηγούμενη επιστολή της ΕΠΟ ήταν ένα ευχολόγιο. Αυτή που ήρθε τώρα είναι απόφαση. Εμείς είμαστε διοργανώτρια και αφού η ΕΠΟ πήρε αυτή την απόφαση μέσω συμβουλίου, δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Ξαναλέω, ήταν απόφαση της ΕΠΟ κι εμείς δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι άλλο».
Για τις αντιδράσεις από τις άλλες ομάδες: «Είναι λογικό να υπάρχουν αντιδράσεις. Υπάρχουν ομάδες που έχουν κόντρα μεταξύ τους, όπως ο «Ολυμπιακός Βόλου με τη Λάρισα και τη Νίκη, η Παναχαϊκή που φέρνει αντιρρήσεις σε όλα τα θέματα, κ.α. Ο καθένας κοιτάει το συμφέρον της ομάδας του, είναι φυσιολογικό».
Για το αν μπορεί να μπλοκαριστεί το πρωτάθλημα: «Αν γίνει αυτό, το πρωτάθλημα δεν θα τελειώσει ποτέ. Αν κι εφόσον υπάρχουν 21 ομάδες και μπλοκαριστούν οι διαδικασίες, θα πρέπει να περάσουμε μετά τον Αύγουστο. Αν θέλουν κάποιοι να γίνει αυτό, τι να πω. Από τη στιγμή που η ΕΠΟ και η Πολιτεία πήραν την απόφαση, νομίζω ότι θα απορριφθούν οι όποιες ενστάσεις».
Για τις αξιώσεις της Football League: «Το πρώτο αίτημά μας είναι το 4-2 (σ.σ να ανέβουν τέσσερις ομάδες από τη Football League και να πέσουν δυο από τη Σούπερ Λίγκα). Αν δεν περάσει αυτό από το συμβούλιο της Παρασκευής, μπορεί να ανατραπούν όλα. Από ‘κει και πέρα, φυσικά είναι και το οικονομικό. Όταν οι ομάδες είναι περισσότερες, είναι περισσότερες και οι απαιτήσεις. Και πώς να μην είναι, όταν μεγαλώνουν τα έξοδα, οι χορηγίες είναι λιγότερες και τα ματς είναι περισσότερα».
Για το αν πιστεύει πως θα γίνουν δεκτά τα αιτήματα: «Συζητήσεις γίνανε και γίνονται και πιστεύω πως τα αιτήματα θα ικανοποιηθούν. Το θέμα είναι να τα βρουν και με τη Σούπερ Λίγκα για να γίνουν 18 οι ομάδες. Ο σημαντικότερος κρίκος της αλυσίδας είναι το 4-2, αυτό πρέπει να περάσει πρώτα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: