Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Εμπλουτίζεται το ρόστερ της Εθνικής!!

O Δημήτρης Ευαγγελάτος καταγράφει τα συμπεράσματά του για τα ματς της Εθνικής στα προκριματικά του Μουντιάλ.
Εμπλουτίζεται το ρόστερ της Εθνικής
Το σημαντικότερο, κατά την άποψή μου, συμπέρασμα που βγαίνει από τα δύο πρώτα ματς της Εθνικής στα προκριματικά του Μουντιάλ είναι το γεγονός ότι η ομάδα αποκτάει σιγά σιγά βάθος στον πάγκο της και κατ' επέκταση στο ρόστερ της. Δεν υπάρχουν δηλαδή κάποιοι βασικοί και από κει και πέρα το χάος. Υπάρχουν και παίκτες που είναι «μία μέσα-μία έξω» και αποδίδουν. Προσφέρουν βοήθειες. Π.χ. στο ματς με τη Λετονία ο Νίνης δεν ξεκίνησε. Την Τρίτη ξεκίνησε και τα πήγε πολύ καλά. Αλλο παράδειγμα: ο Μήτρογλου στη Ρίγα μπήκε βασικός. Την Τρίτη, όμως, ήρθε από τον πάγκο και το έβαλε το γκολ. Αυτό εννοώ όταν λέω «μία μέσα- μια έξω». Σκεφτείτε μάλιστα ότι την Τρίτη έλειπαν τρεις πρωτοκλασάτες μονάδες από την Εθνική, ο Καραγκούνης, ο Σαμαράς.

Ο Σαλπιγγίδης και Τζαβέλλας. Οι οποίοι είμαι βέβαιος ότι θα παίξουν πρωτεύοντα ρόλο και σε αυτά τα προκριματικά, μόλις ενσωματωθούν ξανά στην ομάδα. Συν τοις άλλοις, υπάρχει και ο Αβραάμ που θα γυρίσει κάποια στιγμή στη ροή της σεζόν. Φαίνεται λοιπόν ότι σιγά σιγά αποκτάμε ένα όλο και πιο γεμάτο ρόστερ. Κι αυτό έχει μεγάλη σημασία στις προκριματικές φάσεις. Διότι πάντα θα σου λείπει κάποιος είτε από τραυματισμό είτε από κάρτες και είναι πολύ καλό να έχεις αγωνιστικές απαντήσεις στις ερωτήσεις που θα σου «υποβάλλουν» τα σημεία των καιρών.

Για μένα το πιο χαρμόσυνο νέο των δύο πρώτων αγώνων, πέρα από την αλματώδη πρόοδο κάποιων παιδιών, φέρει ονοματεπώνυμο:Αλέξανδρος Τζιόλης. Και σκέφτομαι ότι αν ο Τζιόλης είναι τώρα, χωρίς παιχνίδια στα πόδια του, τόσο ανθεκτικός και τόσο συντονισμένος στον ρυθμό της ομάδας, θα έχουμε να δούμε και (πολύ) καλύτερα απ' αυτόν στη συνέχεια. Σε ό,τι αφορά τα συστήματα που έχει επιλέξει ο Σάντος, τόσο το 4-4-2 όσο και το 4-2-3-1 φαίνεται ότι εκτελούνται καλά από τους ποδοσφαιριστές. Την βοήθησε την Εθνική το γεγονός ότι στα δύο πρώτα ματς δεν συμπεριλαμβανόταν κάποιο από τα ντέρμπι του ομίλου.

Γιατί καλώς ή κακώς, κόντρα σε Λετονία και Λιθουανία, η Εθνική είχε μεγαλύτερη ευχέρεια να ρισκάρει με συστήματα και τακτικές. Αν έπαιζε νωρίς νωρίς ντέρμπι, τα περιθώρια μεγάλου ρίσκου ίσως να στένευαν. Τα ντέρμπι έρχονται στην καλύτερη χρονική συγκυρία: τον μήνα Οκτώβριο, που η Ελλάδα πάντα είναι στα καλύτερά της κι εκτός αυτού υπάρχει άλλη μια σημαντική παράμετρος: σε αυτά τα ματς η «γαλανόλευκη» θα έχει πάλι στο δυναμικό τα έμπειρα πόδια του Καραγκούνη και του Σαλπιγγίδη. Οπως και να 'χει το πράγμα, τα ματς με Βοσνία και Σλοβακία θα έχουν μεγάλο ενδιαφέρον. Και πιστεύω ότι -αφού ο κόσμος έδωσε βροντερό «παρών» στο ματς με την Λιθουανία- θα γεμίσει ασφυκτικά το Καραϊσκάκη στο ντέρμπι κόντρα στη Βοσνία.
Πηγή: sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: