Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

O Koύγιας τα "χώνει" σε όλους!

Με αφορμή την απόφαση για Ηρακλή, Καβάλα και Ολυμπιακό Βόλου "ψέλνει" ΕΠΟ, Πιλάβιο, Ιωαννίδη, κυβέρνηση και δημοσιογράφους!
O Koύγιας τα "χώνει" σε όλους!
«Οποιος έχει αυτοσεβασμό και δεν ενδιαφέρεται μόνο για τα χρήματα ή την επανεκλογή του ή την επιλογή του σε κάποια θέση θα συμφωνήσει με όλους όσοι χαρακτηρίζουν την απόφαση για αύξηση των ομάδων παράνομη», ήταν το αρχικό σχόλιο του Αλέξη Κούγια.
«Αυτή η απόφαση δεν έχει καμία νομική και ηθική προϋπόθεση», συμπλήρωσε ο γνωστός ποινικολόγος, ο οποίος εν συνεχεία επιτέθηκε ονομαστικά στον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Ιωαννίδη, στον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο, αλλά και στον πρόεδρο της Ενωσης Β'-Γ' Εθνικής, Σπύρος Καλλογιάνης.
«Πραγματικά, απορώ πως νομιμοποιεί μία τέτοια απόφαση ο κύριος Ιωαννίδης. Ο κύριος Πιλάβιος προφανώς το κάνει για να διατηρήσει δεσμούς που θα τον βοηθήσουν να πάρει κάποιο πόστο μετά την απόσυρσή του από την ΕΠΟ, ενώ βολεύει και τον κύριο Καλογιάννη, διότι θα διαιωνίσει τη θέση του και γιατί δεν έχει να κάνει τίποτε άλλο στη ζωή του, συν τοις άλλοις βολεύει τις ομάδες που δεν έχουν στόχους και να νοιάζονται μόνο για τη συντήρηση τους μέσω των χρημάτων που θα πάρουν», επεσήμανε ο Κούγιας.
Ποιος είπε, όμως, ότι η επίθεση Κούγια ολοκληρώθηκε; Οποιος το σκέφτηκε, μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσει… «Βγάζει η ΕΠΟ μία ανακοίνωση περί κρατικής παρέμβασης και κανείς δεν ανιδρά, πραγματικά καθηγητές πανεπιστημίων και συνταξιούχοι αεροπαγίτες στην ΕΕΑ και δεν έχουν πει τίποτα, τους λένε φερέφωνα και δεν έκαναν αγωγή σ' αυτούς που έβγαλαν την ανακοίνωση», επεσήμανε ο γνωστός ποινικολόγος και σημείωσε: «Δεν αντιδρά κανείς σ' αυτό το κράτος σ' αυτή τη φαρσοκωμωδία. Η κυβέρνηση, η Βουλή, τα κόμματα. Κανείς… Ούτε οι δημοσιογράφοι δεν έχουν αυτοσεβασμό και γράφουν ότι προστάζει η περιοχή τους ή άλλα συμφέροντα».
Σύμφωνα με τον Κούγια, αν έπρεπε κάποιες ομάδες να ανέβουν στη Football League, αυτές θα έπρεπε να ήταν οι Πανηλειακός, Σαριτσάνη και Ζάκυνθος για να σπεύσει στη συνέχεια να επιτεθεί εκ νέου στον απερχόμενο πρόεδρο της ΕΠΟ.
«Ο κύριος Πιλάβιος δεν σέβεται τον εαυτό του και αύριο θα περιμένουμε απ' αυτόν αν μπει σε διοικητική η κρατική θέση κλειδί να μας λύσει προβλήματα», είπε ο ιδιοκτήτης των Πατρινών και πρόσθεσε: «Ντροπή όλων αυτά που λέει η ΕΠΟ στην ανακοίνωση της», υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Εφόσον ανέβηκαν η Καβάλα, ο Ηρακλής και ο Ολυμπιακός Βόλου, έπρεπε να ανέβουν όλες όσες υποβιβάστηκαν». Και κάπου εδώ ο Κούγιας έσπευσε να επιτεθεί και στον Γιάννη Ιωαννίδη.
«Και έρχεται ο υπουργός αθλητισμού και υπερασπίζεται αυτή την απόφαση, είναι φίλος μου ο Ιωαννίδης, αλλά αυτή η απόφαση συνιστά μία μαύρη σελίδα της πολιτικής του διαδρομής», είπε με έντονο ύφος ο Κούγιας.
Οσο για το τέλος, μίλησε για το που θα έπρεπε κατά τη γνώμη του να έπαιζε η Παναχαϊκή, για το τι ομάδες συμμετέχουν στη Football League, αλλά και για το θέμα με τα χρήματα που έδωσε ο ΟΠΑΠ προκαταβολικά στις ομάδες για να εξασφαλίσουν φορολογική ενημερότητα όπως π.χ. στον Αρη.
«Στη Football League υπάρχουν κρατικοδίαιτες ομάδες χωρίς έρεισμα στον κόσμο», είπε και πρόσθεσε: Η Παναχαϊκή έπρεπε να έπαιζε Superleague. Κανανε τρομερά πράγματα, τουλάχιστον 10 ομάδες έπρεπε να υποβιβαστούν. Πως ο Ιωαννίδης μοιράζει χρήματα δικά μου χρήματα από τον ΟΠΑΠ. Πήγε ο Αρης και πήρε προκαταβολή από τα λεφτά του ΟΠΑΠ και τα έδωσε χωρίς αυτός να συμμετέχει στη Superleague».

Δεν υπάρχουν σχόλια: