Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Με το φτωχό μου το μυαλό… λέω εγώ!!

Από τα 230 χιλιάρικα που έδωσε ο Τσοχατζόπουλος για να αγοράσει τα 1.150 εισιτήρια του ΠΑΟΚ έχει περισσότερο ενδιαφέρον αν οι θέσεις ήταν συγκεντρωμένες και αν στη σεζόν 2007-08 υπήρχε "πράσινη" κερκίδα στην Τούμπα. Γράφει ο Αντώνης Πανούτσος.
Με το φτωχό μου το μυαλό… λέω εγώ
Θα ξεχώριζε, επειδή όταν έμπαινε η ομάδα στο γήπεδο αντί το «ω-ω-ω ΠΑΟΚάρα έχω τρέλα μεσ' στο μυαλό» θα τραγουδούσαν το «θα σε ξανάβρω στους μπαξέδες».

Δεν υπάρχει πάντως πιο γελοίο πράγμα από το να επιτίθενται οι οπαδοί ο ένας στον άλλον για το ποιανού η ομάδα ευνοήθηκε από το Δημόσιο. Εντελώς σοσιαλιστικά «ο κάθε ένας σύμφωνα με τις ανάγκες του» όλες πήραν το κατά δύναμη, αφού όπως τα λεφτά δεν έχουν οσμή -όπως είχε πει ο Βεσπασιανός για τα χρήματα που εισέπρατταν στις δημόσιες τουαλέτες της Ρώμης- και οι ψήφοι δεν έχουν χρώμα. Από  όποιο χρώμα φανέλας και αν έρχονται, καλοδεχούμενοι είναι...

I am a sucker for Kostas Polyxroniou. Μέχρι δηλαδή που το τυπώνω και σε μπλουζάκι. Και ειδικά ένας Πολυχρονίου ντυμένος με μπλουζάκι μπλου σαξ στην εκπομπή του Κυριάκου Θωμαΐδη μπορεί να με κρατήσει ξύπνιο μέχρι το πρωί. Ο Κώστας Πολυχρονίου, που από εμφάνιση είναι σαν τον παππού που κάθε παιδί θα ήθελε να έχει για να το πηγαίνει στο γήπεδο, είναι η Ερινύα της αθλητικογραφίας, που πάντα θυμίζει πως τον γράφαμε «κύριο κυρ-Κώστα» όταν ήταν προπονητής. Εχει δίκιο, αλλά ομολογουμένως το «κύριος κυρ-Κώστας» που λάνσαρε ο μακαρίτης Κώστας Τσόγκας ήταν από τα πιο επιτυχημένα παρατσούκλια. Τέλος πάντων, με Πολυχρονίου ή ακόμα και με Βοργιά, που το αγαπημένο σκετς με τον Θωμαΐδη είναι να λέει κάτι ο πρώτος και ο δεύτερος να απαντάει «μα, αυτό που λέτε είναι πολύ σοβαρό. Πήγατε στον εισαγγελέα;», για να αντέξεις «Δίκη» θέλει κάτι καλύτερο από «αποκαλυπτικό» διάλογο για τον Σιδηρόπουλο: «Α: Τι γίνεται, για πες μου, αδελφούλη μου, τώρα. Β: Τι να γίνει, ρε; Εσύ τα ξέρεις, εσείς κινείτε τα νήματα. Α: Ναι, κινούμε... Ακου να σου πω κάτι, δεν τα ήξερα κι εγώ, οι οργανωμένοι μου άνοιξαν τα μάτια.

Είναι ανεπίτρεπτο ο Τεροβίτσας να μην τα ξέρει αυτά τα πράγματα. Β: Ποιο, παιδί μου; Ποιο απ' όλα; A: Ο Σιδηρόπουλος δεν έχει δηλώσει κώλυμα από ηθική ευθιξία; Είναι δυνατόν, ρε; Β: Ασε με, ρε συ, τώρα! Θέλεις να μιλάς και όλοι να σε κατηγορούν ότι το έκανες εσύ αυτό, ρε συ; Α: Εγώ τι να κάνω; Εμένα με έχουνε αδικήσει... Β: Για το καλό σου δηλαδή...». Εκτός από το ότι το «αδελφούλη» δεν το λέει μόνο ο Γεωργέας, τι συμπέρασμα να βγάλεις; Οτι οι δύο που μιλάνε είναι αυθεντίες σε θέματα ηθικής και ο Σιδηρόπουλος πρέπει να καταδικαστεί επειδή δεν δήλωσε κώλυμα; Οτι ο Σιδηρόπουλος είναι ένοχος επειδή του επιτέθηκαν στον Αγιο Κοσμά; Αλλά αυτές οι κασέτες από την πρώτη στιγμή το είχαν αυτό το κουσούρι: να είναι ένοχος κάποιος, επειδή δύο άλλοι μιλάνε για αυτόν.

Να ληφθεί επίσης υπ' όψιν ότι οι συνομιλίες στις κασέτες γίνονται ανάμεσα σε πρόσωπα που ήταν μαστόρια στην τερατολογία. Δηλαδή αν εμφανιστεί κασέτα που θα μιλάει ο Γ με τον Δ και θα λένε  ότι το ματς της Ηλιούπολης το έστησαν ο αρχιεπίσκοπος Φλωρίνης με τη διευθύντρια του 32ου Δημοτικού Δραπετσώνας, θα πρέπει να λογοδοτήσουν επειδή το λέγανε ο Γ και ο Δ; Αλλο αν αυτό προκύπτει από γεγονότα, οπότε θα πρέπει να τους καλέσει ο εισαγγελέας. Μόνο που στην περίπτωση του Σιδηρόπουλου δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Αντίθετα, δείχνει ότι τον προβληματίζει που μετά την επίθεση δεν «μασάει» και δεν δηλώνει κώλυμα.

Η καλύτερη για το… φθινόπωρο

Τυχαίνει να είμαι οπαδός της Φούλαμ. Με την έμφαση στο «τυχαίνει», γιατί έγινα οπαδός της Φούλαμ τη glorious season 1960, όταν η Φούλαμ πήρε την καλύτερή της θέση στη μεγάλη κατηγορία, δηλαδή τερμάτισε 10η, τον ίδιο χρόνο ο Χέινς θα σκόραρε στον τελικό με τη Γερμανία και ο Κόεν θα ήταν το βασικό δεξιό μπακ της εθνικής. Για τα επόμενα 46 χρόνια θα έμενα Φούλαμ. Οχι επειδή η ομάδα έδινε κάποια ιδεολογία -τι ιδεολογία να δώσει μία ομάδα που την αγόρασε ο Αλ Φαγιέντ για να την έχει σετάκι με τα Harrods-, αλλά επειδή δεν βρήκα λόγο να βρω άλλη. Μια χαρά ήταν να ήσουν και να είσαι Φούλαμ, μια χαρά ήταν το παλιό «Craven Cottage» και αδιαφορώ πώς είναι το νέο, αφού δεν μένω στο Λονδίνο και οι οπαδοί είναι χάρμα. Οι περισσότεροι συνταξιούχοι τα έχουν δει όλα, και για να σηκωθούν από τη θέση τους, πρέπει να έχει συμβεί κάτι πιο σημαντικό από το να σκοράρει η ομάδα επί της Γουίγκαν. Αφαιρουμένου του παρατσουκλιού «Cottagers», ό,τι πλησιέστερο δηλαδή στο να σε φωνάζουν «τυρόγαλο» και η ομάδα σου να έχει έδρα το κέντρο της πρωτεύουσας, η Φούλαμ είναι μία ομάδα που με μεγαλύτερη επιτυχία τον τελικό του 2010, όταν έχασε από την Αθλέτικο, δεν θα εντυπωσιάσει την Ευρώπη. Με καλύτερο τερματισμό την ένατη θέση το 2004 δεν θα πάρει το Τσάμπιονς Λιγκ, δεν έχει φιλοδοξίες να είναι αντίπαλη της γειτονικής Τσέλσι, και να ξεχάσεις να μάθεις το αποτέλεσμα στο ματς μιας εβδομάδας δεν έγινε και κάτι. Είτε θα έχει κερδίσει τη Γουέστ Χαμ είτε θα έχει χάσει από τη Γουέστ Χαμ, παρ' ότι τις περισσότερες χρονιές μοιάζει να έρχονται ισόπαλες ή να παίζουν σε άλλη κατηγορία. 

Ακολουθώντας ένα μυστήριο κισμέτ ο Καραγκούνης θα τερματίσει την επαγγελματική του καριέρα στην ανάλογη ομάδα που την ξεκίνησε. Στον «Απόλλωνα» της Αγγλίας, τη Φούλαμ, μία ομάδα που οι οπαδοί της τα έχουν δει όλα και δεν φοβούνται να τα ξαναδούν. Πιθανόν την καλύτερη ομάδα για το φθινόπωρο μιας καριέρας.
Πηγή: Sportday

Δεν υπάρχουν σχόλια: