Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Μήπως να υποβιβασθεί για να σωθεί;

Ο ερασιτέχνης Παναθηναϊκός μπορεί να θέλει να πετύχει την εξυγίανση, κάτι τέτοιο όμως φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο (έως και ακατόρθωτο) υπό τις παρούσες συνθήκες. Γράφει ο Παναγιώτης Περπερίδης.

Μήπως να υποβιβασθεί για να σωθεί;
Με δεδομένο ότι τουλάχιστον ως προς το ΤΑΑ πρέπει να ακολουθήσει τους κανόνες του επαγγελματισμού Ή να υποβιβαστεί για να ξεμπερδεύει!.
Γιατί; Για τον απλούστατο λόγο ότι τα χρέη προηγούμενων χρόνων μόνο για το ΤΑΑ Παναθηναϊκός (το τμήμα βόλεϊ) ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο ευρώ, ποσό το οποίο είναι αδύνατον να καλυφθεί με οποιαδήποτε μορφή διακανονισμού. Το μόνο που ίσως καταφέρουν είναι να μετατοπίσουν το πρόβλημα (εάν το καταφέρουν) ώστε να κρύψουν τα σκουπίδια κάτω από το χαλί για να περάσουν άλλη μια χρονιά στη Volleyleague με τα ψέματα.
Σαμικά και Ανδρεάδης...
Το θέμα που προβάλλεται (γιατί είναι το άμεσο) είναι το χρέος στον Σαμικά που δεν δέχεται κανενός είδους διακανονισμό, τουλάχιστον με τους όρους που μέχρι σήμερα του έχουν προταθεί. Παίζει επίσης και το θέμα Ανδρεάδη που δέχεται τον διακανονισμό (ή τουλάχιστον έτσι αφήνει να διαρρεύσει) προκειμένου να μπορέσει να αγωνιστεί φέτος στους πράσινους, υπολογίζοντας στην κίνηση επιχειρηματιών υπό τον Βλάση Σταθοκωστόπουλο, ώστε (τουλάχιστον) τα φετινά του λεφτά να είναι εξασφαλισμένα και να ζήσει την οικογένειά του. Σωστός.
Δεν πληρώνει χρέη ο Βλάσης
Εντούτοις ο Βλάσης Σταθοκωστόπουλος κατέστησε σαφές ότι δεν θα μπει ούτε ευρώ στην ομάδα για τα χρέη των προηγούμενων ετών και θα επενδύσει μόνο για την ομάδα που θα χτιστεί για την σεζόν 2012-2013. Επομένως ο ερασιτέχνης πρέπει να βρει τρόπο να καθαρίσει.
Θα σκάσουν κι άλλα...
Πιστέψτε με όμως δεν καθαρίζει ακόμα κι αν καταφέρει να βρει άκρη με τον Σαμικά, γιατί υπάρχουν πολλές υποθέσεις που έχουν περάσει από την πρωτοβάθμια επιτροπή της ΕΣΑΠ και θα έπρεπε να έχουν τελεσιδικήσει και στην δευτεροβάθμια αν οι δικαστές έβγαζαν αποφάσεις, τις οποίες δεν βγάζουν γιατί απλούστατα είναι απλήρωτοι.
Είναι απολύτως βέβαιο ότι μετά τον Δεκέμβρη (όταν λήγει η θητεία της παρούσας δευτεροβάθμιας και αντικατασταθεί) οι υποθέσεις θα αρχίσουν να τελεσιδικούν και ως εκ τούτου το χρέος θα επταπλασιαστεί. Όταν λοιπόν ο Παναθηναϊκός δεν θα μπορεί να το χειριστεί θα αρχίσουν οι αφαιρέσεις 3 βαθμών από κάθε αγώνα, όπως προβλέπεται. Επομένως, έτσι κι αλλιώς η ομάδα θα υποβιβαστεί.
Προσφυγές που έχουν ήδη εκδικαστεί υπέρ των αθλητών στο πρωτοβάθμιο αφορούν στις υποθέσεις : Λάππα, Ντονά, Παπαδημητρίου, Ψάρα, Μηνούδη, Αγκάμεζ, Ζαγκούμνι, Καραμαρούδη, Σμαραγδή.
Δεν αργεί η ώρα που οι αποφάσεις αυτές θα πρέπει να εκτελεστούν αφού θα έχουν εκδικαστεί και δευτεροβάθμια.
Έτσι κι αλλιώς θα πέσει
Πιστεύω ότι έχει περισσότερο νόημα από ποτέ η αρχική άποψη που είχε καταθέσει ο Αχιλλέας Μακρόπουλος να υποβιβαστεί η ομάδα. Κάτι τέτοιο θα έπρεπε να έχει γίνει αυτομάτως και από την ΕΣΑΠ από τη στιγμή που σήμερα δεν εγκρίθηκε το συμβόλαιο του Μιχάλη Λιόντα (το οποίο είχε εξ αρχής παρατύπως κατατεθεί, αφού ο παίκτης ανήκε στην Ερυθραία) λόγω χρεών. Ο Παναθηναϊκός χωρίς το συμβόλαιο του νεαρού πασαδόρου θα είχε χάσει την προθεσμία καταβολής 3 επαγγελματικών συμβολαίων στην ΕΣΑΠ κι ως εκ τούτου θα έπρεπε αυτομάτως να αποβληθεί από την Volleyleague. Φυσικά η ΕΣΑΠ προσπαθεί να εξαντλήσει κάθε περιθώριο για να σώσει το κύρος του πρωταθλήματος (διασώζοντας Παναθηναϊκό και Ηρακλή) ώστε να μην κινδυνεύσει και η χορηγία του ΟΠΑΠ. Αυτή η χορηγία όμως θα κινδυνεύσει στα σίγουρα εάν το πρωτάθλημα αρχίσει με 12 και τελειώσει με 10 ή λιγότερες ομάδες.
Εκτός αν σώσει η ΠΑΕ τη «μάνα του λόχου»...
Μόνη λύση που θα μπορούσε να είναι βιώσιμη είναι η χρηματοδότηση του ερασιτέχνη από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός για τη χρήση της Λεωφόρου. Αλλά που να βρει η ΠΑΕ χρήματα για να σώσει και τη μάνα του λόχου;
Εκτιμώ ότι σειρά θα πάρει το τμήμα του πόλο. Και μετά με τη λογική του ντόμινο ίσως καταρρεύσει το όλον.
Δεν ξέρω τι θα σκαρφιστούν πάλι και ποιός θα βάλει πλάτη , αλλά η κατάσταση μοιάζει αδιέξοδη. Αναρωτιέμαι που είναι οι μεγάλοι Παναθηναϊκοί. Στον Ολυμπιακό ο Βαγγέλης Μαρινάκης στήριξε και εξυγίανε τον ερασιτέχνη με τον τρόπο του. Στον Παναθηναϊκό δεν υπάρχει Μαρινάκης.
Είναι ώρα για γενναίες αποφάσεις όσο κι αν πληγώσουν το φιλοσοφικό κύρος του συλλόγου, γιατί αλλιώς οι ίδιες επώδυνες αποφάσεις θα ληφθούν εκ των πραγμάτων...
Y.Γ: Και κάτι για μερικούς περίεργους. Είμαι πεπεισμένος ότι αν δεν ήταν ο Αχιλλέας Μακρόπουλος ο σύλλογος θα είχε διαλυθεί (Δ Ι Α Λ Υ Θ Ε Ι ) προ πολλού. Αυτός πρέπει να πάρει τις αποφάσεις ζυγίζοντας τι αντέχει στην πραγματικότητα ο Παναθηναϊκός. Όχι με βάση αυτά που τον συμβουλεύουν διάφορα σαϊνια που (στην πραγματικότητα) επιβιώνουν εις βάρος του, αλλά με τα δεδομένα που ο ίδιος γνωρίζει πάρα πολύ καλά.
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: